AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Poredbeno ustavno pravo

Ana995

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolege da li je netko bio na ispitu na roku u rujnu ili studenom? Da li se sjećate pitanja koja su bila na usmenom?

AndreaŠimičić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ekipa može mala pomoć, ne mogu naći bilješke sa prvog predavanja, a sad nešto gledam - jedna literatura tj broj stranica i poglavlja je navedena na stranici fakulteta (konkretno za suvremeni francuski parlamentarizam i za ustavno uređenje, za treću nisu navedena poglavnja na stranici fakulteta), a druga na merlinu 23/24 sa poglavljima i brojem stranica. Ja sam si nabavila literaturu sa merlina.. da li po tome onda učimo ili? Hvala puno!

MMzepellin

Usmeni kod profesorice Horvat-Vuković
Samostalne ovlasti predsjednika francuske V. republike, kohabitacija,šta je promijenjeno poslije kohabitacije, odgovornost vlade prema predsjedniku, konfederacija sve o tome (godine dobro znat), razlika Thomasa Hobsa i John Locka. Sretno svima dalje :)

Moon.

Kolegice i kolege, ima li netko pitanja s usmenog sa zadnjih rokova ? Što najviše pitaju, na što se orijentirati ? Svaka pomoć je dobro došla.

Helena40

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kolegice i kolege, ima li netko pitanja s usmenog sa zadnjih rokova ? Što najviše pitaju, na što se orijentirati ? Svaka pomoć je dobro došla.
I mene zanima, buduci da je i prof. Gardasevic poceo ispitivat.

Vugra

Pozdrav !
Ima li netko prezentacije ili skriptu koja prati knjigu

Poredbeno ustavno pravo – dioba vlasti
Autori: Biljana Kostadinov, Robert Podolnjak, Đorđe Gardašević, Ana Horvat Vuković
Nakladnici: Pravni fakultet
Godina izdanja: 2022.

Moon.

Još jednom lijepo molim za bilo kakve informacije s ispitnih rokova, sigurno je netko od vas izlazio...Pomagajte !

Helena40

Još jednom lijepo molim za bilo kakve informacije s ispitnih rokova, sigurno je netko od vas izlazio...Pomagajte !
Ma, tesko da ces dobit bilo kakvu informaciju. I ja sam gore svako malo pitala za informacije, ali nista. Meni je ovo jedan od zadnja dva ispita i konkretno na ovaj ispit izlazim na iducem roku, stoga mi je pomalo stresno jer ne znam kaj ocekivat i kaj bi me mogli pitat sve.

Okvirno ti mogu rec da moras znat SAD i Francusku kao vodu pit.

Evolution

Jel zna netko dal rok bude odmah u ponedjeljak ili nije pravilo?
Planiram onaj zadnji rok u 7 mj na ispit. Isto ne znam kako da uopće krenem učiti taj predmet. Nisam mogla na predavanja, a par ljudi koje sam pitala su to riješili preko kolokvija tako da što se tiče ispita nemam informacija korisnih. Ja planiram izvući najbitnije iz knjige po onim dijelovima kako su išla predavanja na Merlinu i usredotočiti se na ona pitanja.

Helena40

Poredbeno ustavno pravo rok 30.6. (bio je zapravo 4.7.), prof. Gardasevic
• polupredsjednički sustav
• asimetrični federalizam
• što Madison kaze o trodiobi vlasti

ugl, profesor je sasvim korektan, a ovaj predmet živi smor za ucit..dobila sam 3 iako sam se spetljala na zadnja dva pitanja jer nisam ocekivala da ce me to pitat, no bitan je prolaz; učila sam 2/2.5 tjedna uz posao iz svoje skripte i po pitanjima (skriptu imate na forumu)

3. godina riješena, a sad napadam RIS :cool:

Moon.

Kolegice, u skriptarnici je skripta Javni odnosi u upravi? Je li to neka greška?

Helena40

Kolegice, u skriptarnici je skripta Javni odnosi u upravi? Je li to neka greška?
To je greska sa strane tima koji vodi stranicu. Moja skripta je uredno naznacena kao skripta za Poredbeno, a ne Javne odnose. Ne znam kaj rec...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks