AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Ivy

Admin
ovako mene jako zanima dali se sta radi na pitanju upisa parcijale poslije parcijale
odnosno dali je to odobreno odnosno dali treba nes napraviti da se to odobri
dali je barem postupak u tijeku i tako

jer zena u sobi 10 mi je pri upisu rekla"joj krasno pa ti imas 46 bodova to ti je super sada upises parcijalu rijesis ispite i onda ponovo upises parcijalu"LOL
mislim tada mi je to sve zvucalo kao onak super
ali zenska me je srezala da to jos nije odobreno ali se radi na tome inace to i znaci bolonja ubrzavanje skolovanja
pa se sada ja pitam dali bu bilo kaj od toga ili ne
mislim imam osjecaj ako cu se uistinu potruditi da cu mozda naglasak na mozda skupiti 31 bod a sada bilo bi steta da se ja trudim ko idiot a onda od parcijale nista

mislim ne bi se ja smo trudila za parcijalu vec i iz sebe ali vec kada imas takav cilj ne zelis ga fulati kaj ne;)

sway

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: parcijala na prcijalu

kad sam ja upisivala parcijalu i meni je bilo rečeno da ako riješim pet ispita sa druge mogu upisati odmah parcijalu treće,a to je nekako i logično,i trebalo bi biti izvedivo.čemu onda upisujem ispite sa druge u index,ako ne mogu upisati parcijalu treće?ma ajmo mi napravit peticiju za to,i btw ćemu onda ova bolonja ako se malo toga na našem faxu provodi?

Ivy

Admin

jao super kaj si se javila da je i tebi tako receno jer sam vec pocela misliti da sam tu famoznu recenicu pocela sanjati i ja sam definitivno za peticiju i za sobom dovodim minimalno deset ljudi koji potpisuju pa i da svaki od njih dovde jos pet to je vec lijepa brojka kaj ne

da bilo bi logicno ali do sada to nije bilo izvedivo
meni bi to osobno bilo prvo dobro sto bi mi donjela bolonja do sada samo nedace a mozda sda inesto pozitivno
uh barem nisam sama;) :luxhello:

Miklja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Parcijala je "privilegirano" ponavljanje godine, a poanta privilegije je da si olakšate sljedeću godinu studija polažući parcijalno upisane ispite.

Parcijala druge godine se klasificira kao 1 godina i plaća se kao ponavljanje prve godine.
Logično slijedi da bi upisali parcijalu treće godine morati biti druga godina, a sa parcijalom 2. se klasificirate kao 1. godina -- znači nemate temeljnu pretpostavku za upis.

Šansa da se ovo promijeni je mikroskopska, jedino što bi se moglo promijeniti (a i to je neizvjesno) je sustav ispita objašnjen u topicu ispiti...

sway

ok ali ne kužim zašto je i meni i ivy žena u referadi pri upisu parcijale rekla da je to moguće,odnosno da bi trebalo postati moguće sa bolonjom,još više ako je za upis parcijale 3.god potrebno 31?? bod,pa ne vidim u čemu je problem ako ja taj 31.bod ostavrim,zašto da ne upišem parcijalu,koja znači pad druge,znači teoretski ću biti parcijala 3. ali opet druga,kužiš,neću preskočiti tu drugu.uh,sad sam se sva smotala,vjerovatno i vas. :rolleyes:

sway

Dok odem na faks budem se raspitao u referadi, ali pretpostavljam da je kvaka u tome da je maksimalni broj bodova za parcijalni upis 30, tako da te u startu onemoguće da skupiš 31 za parcijalu parcijale.
ta tvoja teza baš ne drži vodu,jer sa ovim predmetima upisanim u index za drugu godinu ja mogu skupiti najviše 34 boda,što je dovoljno za parcijalu,i predovoljno!pa ne vidim onda zašto je nebi mogla upisati?

Miklja

Re: parcijala na parcijalu

Prije bolonje je to bilo neizvedivo (5 ispita se moglo upisati parcijalno, a 6 je bio uvjet za novu parcijalu) , pa sam krenuo od te pretpostavke...i očito sam u krivu...
Nemamo nikoga iz generacije 05/06 u udruzi, pa moram priznati da sam slabije informiran oko tehničkih detalja.

Ako je moguća parcijala parcijale onda bi to izgledalo ovako 1--1/2--2/3--3 (u idealnom slučaju), ako nije onda 1--1/2--2--3.

Razlika je što je parcijala jeftinija od upisa godine, ali pretpostavljam da bi se u ovom slučaju izjednačili po cijeni -- 2/3=2 pa bi parcijalu treće platili kao da upisujete drugu godinu.

Nakon novih saznanja moram se ispraviti i priznati da bi parcijala parcijale trebala biti realnost za sve koji skupe 31 bod.

pepy

evo jedan citat iz nekog teksta o bolonji koji je i kod nas u Hrvatskoj navodno usvojen "...student koji nije ostvario 60ECTS bodova u sljedećoj godini upisuje predmete koje nije položio i onoliko predmeta iz naredne godine do 60 ECTS bodova...." to sam ja shvatila kao to da svake godine možeš upisat 60 ECTS bodova :confused: ????

Miklja

Pozdrav. Imam jedno pitanje pa molim one koji znaju da odgovore. Ak na jesen ne skupim dovoljno bodova za redovan upis i upisem parcijalu treće, dali se iz parcijalne mogu prebaciti u izvanredne ( ne prihvatiti parcijalu već izvanredan upis ) ? Što će biti sa onim predmetima koji su mi ostali iz prethodne godine?
Parcijala nije privilegija redovnih studenata, kao izvanredan student također možeš upisati parcijalu i sva prava su ista kao redovnim studentima.
Redovni studenti se mogu u svako doba prebaciti u izvanredne, dok obratno nije slučaj.

Miklja

Re: Parcijala na parcijalu

Danas sam se informirao kod naše tajnice, gospođe Klanac o ovome pitanju.

Parcijala na parcijalu nije predviđena našim Pravilnikom o stručnome studiju, međutim otvorena je mogućnost slanja molbe(pretpostavka je da student sakupi minimalno 31 bod) pročelniku odjela.

Studentski predstavnici i Udruga bi podržali ovakvu molbu.

sway

imam novu informaciju vezanu uz ovaj post,pravnici upisuju parcijalu na parcijalu kao najnormalniju stvar!jedini uvijet im je za to da skupe dovoljno bodova ili po starom programu da dadu ispite za uvjet parcijale.

pepy

ja sam upisala parcijalu druge i izabrala sam 5 predmeta ostala su još 4. ali u tih 5 predmeta memam 31 bod nego 29. upisala sam obit. pravo, građ. pravo, osnove prava društva, eng. jezik i dvoumila sam se između državne uprave i općeg upravnog prava. izabrala sam državnu upravu koja ima 6.5 bodova. da sam znala da tako neću moći upisat parcijalu treće pa normalno da bih upisala opće upravno. i šta sada mogu upisati samo 4 predmeta s druge zato što nismo imali nikakvo upozorenje pri upisu parcijale druge?

george costanza

imam novu informaciju vezanu uz ovaj post,pravnici upisuju parcijalu na parcijalu kao najnormalniju stvar!jedini uvijet im je za to da skupe dovoljno bodova ili po starom programu da dadu ispite za uvjet parcijale.
To što pravnici mogu upisivati tu tzv. parcijalu na parcijalu nama nije bitno. Nama je relevantan pravilnik o stručnom studiju te odluke vijeća veleučilišta.

Ivy

Admin

ne vjerujem da bi ti netko odobrio da upises sa 29 bodova parcijalu
ja se nadam da cu skupiti 31 i da ce mi odobriti...

za parcijalu je najvaznije da imate 31 bod

pepy

pa znam da je potreban 31 bod ali da sam to znala upisala bih predmete koji nose toliko bodova a ne prvih 5 s reda koji ukupno imaju 29 bodova

Miklja

Ako godina ima 60 bodova za parcijalu je potrebno 50%+1, znači 31 i to je pravilo koje vrijedi za svaku godinu.

Aurora

e,a kaj sa onim koji imaju ovakvu situaciju:
pali su 1.godinu, jel imaju pravo upisati parcijalu?

ili,padnu opet 1.god., jel gube pravo studiranja ili prelaze sa redovnog na izvanredno ?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks