AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Pad godine

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija, s danom izdavanja ispisnice,
3. kad ne upiše sljedeću ili istu akademsku godinu,
4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,
5. kad redovitom studentu istekne dvostruko vrijeme od vremena propisanog trajanja studija,
6. ako ni nakon ponovnog upisa ni četvrti put ne položi ispit iz istog nastavnog predmeta,
7. isključenjem temeljem stegovne odluke, s danom kad rješenje o isključenju postane pravomoćno, te
8. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta.

nema više izvanrednog studiranja u nedogled jer ako smo sad pod pravnim fakultetom oni imaju pravilo pod br. 4
pročitala sam statut veleučilišta i ima i veleučilište to pravilo

Članak 121.

1. završetkom studija,

2. ispisom sa studija, danom izdavanja ispisnice,

3. kad ne upiše sljedeći semestar, odnosno sljedeću ili istu akademsku godinu,

4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova

5. kad mu istekne dvostruko vrijeme od vremena propisanog trajanja studija,

6. ako ni nakon ponovnog upisa ni četvrti put ne položi ispit iz istog nastavnog predmeta,

7. isključenjem temeljem stegovne odluke, danom kad rješenje o isključenju postane pravomoćno, te

8. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Veleučilišta.

Ninek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
statut je takav od 2005 godine, pa vam je valjda jasno da se to ne primjenjuje :laughing:

majolada

statut je takav od 2005 godine, pa vam je valjda jasno da se to ne primjenjuje :laughing:
da jasno mi je,zato sam i napisala da i kod nas to piše u statutu
puno toga se ne primjenjuje a najviše onoga kaj bi nama studentima pomoglo

krejzi19

1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija, s danom izdavanja ispisnice,
3. kad ne upiše sljedeću ili istu akademsku godinu,
4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,
5. kad redovitom studentu istekne dvostruko vrijeme od vremena propisanog trajanja studija,
7. isključenjem temeljem stegovne odluke, s danom kad rješenje o isključenju postane pravomoćno, te
8. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta.

nema više izvanrednog studiranja u nedogled jer ako smo sad pod pravnim fakultetom oni imaju pravilo pod br. 4
ajme meni majko,pa neće valjda primjenjivat sad to ? :O mislim,meni fali još malo do 35,al opet,kod nas ne nikad ne zna

majolada

ajme meni majko,pa neće valjda primjenjivat sad to ? :O mislim,meni fali još malo do 35,al opet,kod nas ne nikad ne zna
moj prijatelj koji je na pravu je na jesen treći put upisao parcijalu iste godine,u 2 godine nije skupio niti jedan ects bod i nije imao nikakve probleme na upisu
neće oni nama ništa zabraniti,nebi dobili pare od nas

krejzi19

moj prijatelj koji je na pravu je na jesen treći put upisao parcijalu iste godine,u 2 godine nije skupio niti jedan ects bod i nije imao nikakve probleme na upisu
neće oni nama ništa zabraniti,nebi dobili pare od nas
hvala,sad u miru odoh spavat,skoro me infarkt strefio kad sam ovo vidjela. :shocked:

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pozdrav,zanima me jedna informacija, da li je točna...parcijala sam druge godine.ako ne ostvarim sada najmanje 91 bod za upis u parcijalu 3.godine,da li ja mogu sada (krajem 9.mj/10.mj) upisati preostale predmete iz druge godine...4 njih u biti-i ako ih položim do kraja zimskog roka,znači do negdje 2 mj-mogu li onda upisati pola predmeta sa treće godine...ili cijelu? vanredni sam student,hvalaaaaaa

Ninek

pozdrav,zanima me jedna informacija, da li je točna...parcijala sam druge godine.ako ne ostvarim sada najmanje 91 bod za upis u parcijalu 3.godine,da li ja mogu sada (krajem 9.mj/10.mj) upisati preostale predmete iz druge godine...4 njih u biti-i ako ih položim do kraja zimskog roka,znači do negdje 2 mj-mogu li onda upisati pola predmeta sa treće godine...ili cijelu? vanredni sam student,hvalaaaaaa
nema nikakvih upisa van regularnih upisnih rokova

MARYYNNA

nema nikakvih upisa van regularnih upisnih rokova
hvala ti...a ako ne uspijem ostvarit 91 bod,šta onda upisujem pad godine ili?i što moram platiti oko 4000 kn (ukupnu školarinu) i upišem samo ta 4 ispita koja su mi preostala sa 2. godine???

Ninek

moram priznat da si me zbunila :laughing:
upisala si parcijalu druge, jesi rješila sve zaostatke iz prve?
kolko ispita iz druge si dala?

MARYYNNA

moram priznat da si me zbunila :laughing:
upisala si parcijalu druge, jesi rješila sve zaostatke iz prve?
kolko ispita iz druge si dala?
hehe..jesam,sve sam riješila iz prve...parcijala sam druge godine...u toj parcijali upisala sam iz druge godine 5 ispita-OPD,DU,EUP,građansko i radno i socijalno...i ostalo mi je radno i socijalno te građansko za 9.mj...moram dat oba dva predmeta da upišem parcijalu 3.godine...jer nažalost ako recimo ne dam građansko falit će mi pola boda odnosno imat ću 90,5 a ne 91 koji je potreban za upis parcijale 3.godine...radno i soc ću vjerojatno dat jer ga učim već dosta dugo...građansko me brine...neznam da li ću stić...zanima me koja je onda procedura za dalje ako budem imala 90.5 bodova...kaj moram upisat pad i platit 5100 kn-za cijelu god-kao vanredni student...ili mogu recimo upisat 4 preostala predmeta iz 2.god s tim da platim 2360 kn -znači samo da platim,broj ects bodova tih predmeta pomnožen sa 80 kn...jel sad malo jasnije :) ... neće mi nitko oprostit tih pol boda kaj mi fale do parcijale ? :(((((((((((((((((((

*dada*

Hi! molila bih nekoga da mi pojasni jer sam pomalo izgubljena...
Izvanredni sam student 1g, ganjam parcijalu stoga u 9mj trebam položiti još 2 predmeta kako bi skupila 32 boda. Sad me zanima je li i dalje 31 bod uvjet za parcijalu i kako to uopće funcionira? ako sma dobro shvatila upisujem dio što mi je ostao iz prve godine i dio predmeta iz druge što bi zajedno trebalo iznositi 60 bodova? bili mi netko onda mogao izračunati koliko bi me ukupno došla godina u ovom slučaju, a koliko ako ne idem na parcijalu i upišem pad? Zanimaju me vaša mišljenja.. unapijed zahvaljujem :*

Ninek

hehe..jesam,sve sam riješila iz prve...parcijala sam druge godine...u toj parcijali upisala sam iz druge godine 5 ispita-OPD,DU,EUP,građansko i radno i socijalno...i ostalo mi je radno i socijalno te građansko za 9.mj...moram dat oba dva predmeta da upišem parcijalu 3.godine...jer nažalost ako recimo ne dam građansko falit će mi pola boda odnosno imat ću 90,5 a ne 91 koji je potreban za upis parcijale 3.godine...radno i soc ću vjerojatno dat jer ga učim već dosta dugo...građansko me brine...neznam da li ću stić...zanima me koja je onda procedura za dalje ako budem imala 90.5 bodova...kaj moram upisat pad i platit 5100 kn-za cijelu god-kao vanredni student...ili mogu recimo upisat 4 preostala predmeta iz 2.god s tim da platim 2360 kn -znači samo da platim,broj ects bodova tih predmeta pomnožen sa 80 kn...jel sad malo jasnije :) ... neće mi nitko oprostit tih pol boda kaj mi fale do parcijale ? :(((((((((((((((((((
da, upisat ćeš pad i platit ispite koji su ti ostali iz druge po 80 kuna po bodu, plus upisnina.. na žalost nisu baš spremni izać u susret s opraštanjem bodova

uči građanskooooooooooooo, držim fige

Hi! molila bih nekoga da mi pojasni jer sam pomalo izgubljena...
Izvanredni sam student 1g, ganjam parcijalu stoga u 9mj trebam položiti još 2 predmeta kako bi skupila 32 boda. Sad me zanima je li i dalje 31 bod uvjet za parcijalu i kako to uopće funcionira? ako sma dobro shvatila upisujem dio što mi je ostao iz prve godine i dio predmeta iz druge što bi zajedno trebalo iznositi 60 bodova? bili mi netko onda mogao izračunati koliko bi me ukupno došla godina u ovom slučaju, a koliko ako ne idem na parcijalu i upišem pad? Zanimaju me vaša mišljenja.. unapijed zahvaljujem :*
Što se tiče parcijale dobro si shvatila.
Što se tiče plaćanja s obzirom da si izvanredni, moraš u sklopu parcijale upisat zaostatke iz prve, a MOŽEŠ iz druge upisat samo jedan ispit ili sve koji ti čine zbroj do 60ect, na tebi je da odlučiš ovisno o tome koliko misliš da možeš položit i najvažnije - platit

teško je računat jer mogu samo nagađat kaj bi ti ostalo

MARYYNNA

da, upisat ćeš pad i platit ispite koji su ti ostali iz druge po 80 kuna po bodu, plus upisnina.. na žalost nisu baš spremni izać u susret s opraštanjem bodova

uči građanskooooooooooooo, držim fige

Što se tiče parcijale dobro si shvatila.
Što se tiče plaćanja s obzirom da si izvanredni, moraš u sklopu parcijale upisat zaostatke iz prve, a MOŽEŠ iz druge upisat samo jedan ispit ili sve koji ti čine zbroj do 60ect, na tebi je da odlučiš ovisno o tome koliko misliš da možeš položit i najvažnije - platit

teško je računat jer mogu samo nagađat kaj bi ti ostalo
hvala tiiiiiiiiiiiiiii ,,,ja ćem štrebuckat!!!znači morat ćem platit 2660 kn? ..ja sam mislila da kad upišem pad da ću morat platit ukupnu cijenu...odnosno 5100 kn,kao kad upisuješ cijelu godinu!! a dobro,ja se nadam da ipak neće doć do toga...nadam se dekanskom ;)

matejask

hej...trebam vašu pomoć..izvanredni sam student i 2 puta sam pala prvu godinu da li mogu i treći puta upisati prvu ili više ne mogu?

Sybille

mogu li ja i dalje ostati redovni ako ostvarim ovih 35 bodova u dvije godine?
uz potporu ministarstva sam, već sam jednom upisala pad prve, a trenutno imam 30 bodova
:(

Ninek

mogu li ja i dalje ostati redovni ako ostvarim ovih 35 bodova u dvije godine?
uz potporu ministarstva sam, već sam jednom upisala pad prve, a trenutno imam 30 bodova
:(
ne,pad i parcijala su jedno te isto, što se tiče ministarstva, dakle, ako ne očistiš godinu, odnosno ne skupiš 50 bodova, morat ćeš na izvanredne

hej...trebam vašu pomoć..izvanredni sam student i 2 puta sam pala prvu godinu da li mogu i treći puta upisati prvu ili više ne mogu?
možeš upisat 50 puta istu godinu ako imaš volje i novaca da ju platiš, izvanredni nisu ograničeni

petrica55

imam pitanje...pisat ću pad...koliko je točno godina ponovo? koliko se šta plaća? i dal se može u ratama ili tako nešto?

Ninek

imam pitanje...pisat ću pad...koliko je točno godina ponovo? koliko se šta plaća? i dal se može u ratama ili tako nešto?
ispite koje nisi dala, platit ćeš 80 kuna po ect bodu + 300 kuna upisnine
ne može se u ratama na žalost, morala bi pisat molbu, i to ako ti odobre, moći ćeš na dva puta max

Andrej21

Ja sam danas bio na fakultetu i pitao u referadi gospođu Sanju i rekla mi je da se još nezna kolika će bit školarina.Čekaju rješenje sa Pravnog fakulteta da se točno zna iznos,ali meni se čini da će bit malo skuplja pošto smo se pripojili Pravnom fakultetu.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks