AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Pad godine

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Ninek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ej ljudi, kad će bit upisi u prvu ponovo?
kad budu i upisi u drugu, treću :tongue2:
na jesen, nije još ništa precizirano jer možda bude opet dekanskog a možda i ne, saznat ćeš na vrijeme

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja nisam stigla nis napravit ove godine a upisala sam izvanredne, trebam li u referadi prijavit da nisam nis dala i da ponavljam prvu?
Ako si upisala izvanredno 2009/2010, ne trebaš ništa raditi na jesen, samo nastavljaš polagati ispite. Upisuješ se, odnosno reguliraš svoj status tek na jesen 2011 (za akademsku godinu 2011/2012).

t.i.n.a.

neznam di da pitam al vidim da ovdje ima dosta aktivnih tako da se nadam odgovoru...ugl nisam znala da se ispiti u 9. mjesecu moraju prijavit u 7. mjesecu tako da sam ostala bez prvog roka u rujnu i sad sam u problemu :D
evo situacije:
namjeravala sam izaći na prvi rok u 9. mjesecu no budući da nisma prijavila propada mi rok :( sad me zanima dal mogu ja izać na drugi rok u rujnu ili ne? čula sam da se na drugi rok u 9. mjesecu može izaći jedino ako nam je to 4. put pa sam sad zbunjena... do sad sam izašla 2 puta i sad bi mi bio treći...znači mogu na drugi rok u 9. mjesecu ili ne?

Nicole

neznam di da pitam al vidim da ovdje ima dosta aktivnih tako da se nadam odgovoru..
ima nas aktivnih po cijelom forumu :wink5:
čula sam da se na drugi rok u 9. mjesecu može izaći jedino ako nam je to 4. put pa sam sad zbunjena... do sad sam izašla 2 puta i sad bi mi bio treći...znači mogu na drugi rok u 9. mjesecu ili ne?
ovo prvi put čujem

pogledaj si kada su prijave za ispit koji želiš prijaviti, da opet ne propustiš rok i slobodno izađi na drugi rok u 9.mj.

t.i.n.a.

ima nas aktivnih po cijelom forumu :wink5:
ovo prvi put čujem

pogledaj si kada su prijave za ispit koji želiš prijaviti, da opet ne propustiš rok i slobodno izađi na drugi rok u 9.mj.
to neka cura objašnjavala nekom dečku dok smo čekali ispit... kao dečko se dvoumio dal da izađe na ispit ili ne i onda mu ova rekla da nek izađe jer ako ne izađe da će u 9. mjesecu imat pravo na 1 rok, a ako izađe da će imat pravo na 2 roka jer na drugi rok može izaći smao ako mu je to 4. izlazak!
al čini se da se cura pravila pametna:confused2:
HVALA PUNO na odg! :wink5:

Ninek

previše je ljudi koji izmišljaju svoja neka pravila na faxu..
kad god vas nešto zanima pitajte na forumu, ne dajte se uplašit od tih sveznalica koje očigledno sve ispite idu 4 put, al ne u 9mjesecu:laughing:

Vugra

previše je ljudi koji izmišljaju svoja neka pravila na faxu..
kad god vas nešto zanima pitajte na forumu, ne dajte se uplašit od tih sveznalica koje očigledno sve ispite idu 4 put, al ne u 9mjesecu:laughing:
onda da tebe pitam, jel istina da će se pad plačat ovisno o tome kolko nam je ispita ostalo? tj. ako su naprimjer, ostala tri predmeta sa po 7 bodova, onda 2100 kn?

il ostaje isto , 3300 za sve koji upisuju pad neovisno o položenim/nepoloženim ispitima??

Vugra

http://www.pravo.hr/studenti/odluka

dakle, na pravu su donijeli odluku, pa onda to vjerojatno vrijedi i za nas, jel tako?
tj. naši će vjerojatno na našu stranicu isto to stavit u 9.mjesucu...

ili?

evo dio :
O d l u k u
o naknadama za usluge
u akademskoj 2010/11. godini

I. Naknade školarine i ostale naknade na dodiplomskom studiju

1. Naknada troškova za integrirani preddiplomski i diplomski,
diplomski i preddiplomski studij,
po upisanom ECTS bodu 100,00 kuna

2. Naknada troškova za dodiplomski studij za redovite studente
po osobnim potrebama, za jednu akademsku godinu 5.500,00 kuna

3. Naknada troškova za ponovni upis iste godine
dodiplomskog studija za redovite studente po osobnim
potrebama te za upis mirovanja studijskih obveza,
za jednu akademsku godinu 2.750,00 kuna

4. Naknada troškova za dodiplomski studij za izvanredne studente,
za studijsku godinu 3.300,00 kuna

5. Naknada troškova za ponovni upis iste godine dodiplomskog
studija za izvanredne studente, odnosno nastavak prekinutog
studija, te za nastavak studija redovitih studenata na
dodiplomskom studiju u statusu izvanrednih studenata
- ako student mora položiti do tri ispita 1.650,00 kuna
- ako student mora položiti više od tri ispita 3.300,00 kuna

Nicole

dakle, na pravu su donijeli odluku, pa onda to vjerojatno vrijedi i za nas, jel tako?
tj. naši će vjerojatno na našu stranicu isto to stavit u 9.mjesucu...

Ne znači da će, ako se određena odluka donijela za studij prava, ona vrijediti i za nas.
Ne iskuljučujem sad mogućnost da će školarina poskupiti, no logika ''kako pravnici, tako i mi'' ne stoji.
:happy:

Vugra

da, ali ako je ovo i poskupljenje, po ovom i dalje ispada da će maksimalna cijena za pad bit 3.300, kako je bilo i do sada, a ne 100 kn po bodovim, tj. ispitima koje nismo položili...

misty

da, ali ako je ovo i poskupljenje, po ovom i dalje ispada da će maksimalna cijena za pad bit 3.300, kako je bilo i do sada, a ne 100 kn po bodovim, tj. ispitima koje nismo položili...
slažem se s Nicole da studij prava i naš studij nisu baš toliko jednaki po donesenim odlukama, no ne bismo trebali nagađati, treba pričekati 9. mjesec i obavijest o upisima i školarinama. svašta se čuje po faksu i izvan njega...:wink5:

pravnik

I. Naknade školarine i ostale naknade na dodiplomskom studiju

1. Naknada troškova za integrirani preddiplomski i diplomski,
diplomski i preddiplomski studij,
po upisanom ECTS bodu 100,00 kuna

2. Naknada troškova za dodiplomski studij za redovite studente
po osobnim potrebama, za jednu akademsku godinu 5.500,00 kuna

- imam jedno možda glupo pitanje...al me zbunilo ovo dodiplomski i preddiplomski...jel to isto...ili postoji neka razlika?
- ja sam prva godina na upravi i platio sam godinu 5500 kn...pretpostavljam da ako upišem redovno drugu godinu, da ću morat platit 5500 kn plus jedan predmet koji planirm prenjet...znači 7 ects boda = 700 kn + 5500 + 300...pff..ima tu troškova :S

Ninek

Ja ti mogu reć kaj znam sa Učiteljske akademije..

Integrirani preddiplomski i diplomski studij traje 5 godina i sječe se 300ect bodova, nakon njega si magistar primarnog obrazovanja.

S obzirom da kod nas ne postoji 3+2, odnosno ne postoje ove dvije, mi smo dodiplomski, odnosno svi su to prve tri ili 4 godine, ovisno o fakultetu koji su upisali.

Znači na nas se primjenjuje ona seljačka metoda zaokruženih cifri 3300 ili 5500 plus troškovi upisa.

Ovo je sve izvučeno iz mog logičnog razmišljanja tako da možda nije u potpunosti točno, al mislim da je.

pravnik

ma i ja mislim da si u pravu...glupost...nado sam se ove godine manjoj školarini ali zaHeb...a jel zna možda netko dal se i za prijenos predmeta (u mom slučaju 7 ects) plaćaju naknade...pretpostavljam da se prva stavka odnosi na to... :S

Ninek

pa prenošenjem jednog ispita upisuješ jedan manje iz druge jer ti se ect bodovi po godini moraju poklapat..kaj ne?
mislim da ne plaćaš ništa skuplje od regularne cifre

pravnik

hmmm...onda sam ja neš pobrko..ak mi ostane znači jedan ispit...financiranje u mom slučaju...i ja to prenesem u drugu godinu, znači nemrem upisat sve predmete iz druge?

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
hmmm...onda sam ja neš pobrko..ak mi ostane znači jedan ispit...financiranje u mom slučaju...i ja to prenesem u drugu godinu, znači nemrem upisat sve predmete iz druge?
ako imaš 50 ects bodova na prvoj godini skupljenih a imaš ako ti ostane samo financiranje upisuješ drugu godinu,znaći sve ispite

pravnik

to i ja mislim da je tak..zato mi nije jasno ovo kaj ninek veli..ja mislim da to što je ona rekla da to vrijedi za parcijalu...tipa ak mi fale dva predmeta od 7 ects da onda parcijalom upisujem ta dva i još predmete iz druge u visini od 46 boda...

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
to i ja mislim da je tak..zato mi nije jasno ovo kaj ninek veli..ja mislim da to što je ona rekla da to vrijedi za parcijalu...tipa ak mi fale dva predmeta od 7 ects da onda parcijalom upisujem ta dva i još predmete iz druge u visini od 46 boda...
je tak je za parcijalu

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks