AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

luci2311

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
novi i stara knjiga velika razlika? ima netko skriptu nove literature?? :))
Po mojoj procjeni se nazalost nemoze po staroj proc ispit, mislim nisu oni neznam sta mogli sad novo izmisliti, ali ima dopuna, izbacivanja, izmjena, i definitivno trebas proci novu :/ Mozda ima neko ko se potrudio napravit skriptu po novoj!? :)

nicole25

Jel znate da li mozemo birati između prvog i drugog roka za usmeni, mi koji smo kolokvirali sociologiju? Ili moramo na prvi rok?

MardyBum

Jel bi netko molim vas mogao napisati koja poglavlja (iz nove knjige) ce biti na ispitu sada na roku iduci tjedan?
Malo me zbunio jedan od prethodnih postova u kojem pise da socijalizacija spada u gradivo za kolokvij koji je bio sad krajem 2014.
Ugl vise mi nije jasno koja poglavlja idu bas u ispit ,a koja ne pa ak netko moze napisati bilo bi stvarno odlicno. Tnx unaprijed :'D

AnaNa

poglavlja_uvod u soc,nastanak i razvoj,utemeljitelji,soc prava,pravna kultura,soc.stratifikacija,socijalizacija,devijantnost,politika država i demokracija...tako su meni svi poslali ;) oce bit skoro kakva skripta :))

MardyBum

poglavlja_uvod u soc,nastanak i razvoj,utemeljitelji,soc prava,pravna kultura,soc.stratifikacija,socijalizacija,devijantnost,politika država i demokracija...tako su meni svi poslali ;) oce bit skoro kakva skripta :))

Ok, tnx. :D Haha ne znam, bilo bi super kad bi se stvorila neka. ;) Ak sad tresnem u ponedjeljak na roku, ja cu ju napravit za ovaj iduci u 2om mjesecu.

Plavuša

jel stvarno soc ispit sada na zaokruzivanje i par esejska jel netko vec pisao prema tome ima itko ikakva iskustva sa tim

MardyBum

jel stvarno soc ispit sada na zaokruzivanje i par esejska jel netko vec pisao prema tome ima itko ikakva iskustva sa tim
Ovak, ja sam bila danas, pise se 30 minuta, bilo je 8 na zaokruzivanje jedan tocan odgovor 4 ponudena (s tim da kad se trazi vise tocnih odgovora tocno napisu 'Koja 2 smjera..') Bila su i 4 esejska. Pitanja kojih se sjecam su sistematizacija po Rehbinderu, elita moci Mills, Erikson se spominjao u dva pitanja-u jednom navedi stupnjeve socijalizacije ,a u drugom stecene osobine nada,volja,sposobnost itd.), društvo po Mertonu, pluralisti raspodjela moci,definicija drzava/drustva/drustvene grupe, jedan primjer iz devijantnosti iz kojeg je trebalo odrediti na sto se odnosi(ponudili su Čikasku skolu, teorije devijantnosti supkultura i jos dvije stvari ne sjecam se najbolje)... Ugl ak se jos neceg sjetim dodam.

Bile su dvije grupe pa bi bilo super kad bi netko od kolega jos nadopunio grupu A il napisao nesto iz druge. :)

Sky

Imam pitanje jedno, da li se pitanja sa ovog prvog roka 2.2 ponavljaju ili budu slična pitanjima u drugom roku u veljači 16.2?

Majaa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Moze li mi netko reci na koji nacin ispituje Ksenija? Jel trazi puno detalja i na koje stvari stavlja naglasak da trebas znati..? :)

theprevara

kaj u ovu zadnnju cjelinu ulaze ove ideologije ? mislim,pol sociologije nam je politologija ? dobro kae s njima,pa nemrem ja to :cry:

Majaa

kaj u ovu zadnnju cjelinu ulaze ove ideologije ? mislim,pol sociologije nam je politologija ? dobro kae s njima,pa nemrem ja to :cry:
da, ulaze ideologije ali nemoj da te to previse zabrinjava jer je to vise bitno za politologiju tako da nebi trebalo trazit nesto puno o tome iz socke ;)

MardyBum

ovo mi je kolegica napisala da se sjeca da je bilo u B grupi prekjucer, citiram:

'Durkheimovo poimanje drustva, sto je naucavao, Rehbinder, metodologija, koja pravna skola tvrdi da je pravo izvor proizvodnje (dalje se ne sjecam...), onda sto je weber opisao pod recenicom (mislim da ovak ide): utjecati na nekoga da ucini ono sto zelis (nije tak doslovno napisana al tak nekak ide i tu treba odredit jel to moc, vlast...)
Sigurnost u vremenu i osjecaj pripadnosti elementi su koje definicije? (bili su ponudeni drustvo, drzava, drusvena grupa i mislim subkultura)'

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks