AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

valka

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Moze mi netko odgovoriti na ovo pitanje:
Koji nivoi socioloske analize postoje? Objasnite svaki.
Tri tipa sociološke analize:
Marx – historijski materijalizam; materijalni uvjeti života određuju svijest, proizvodne snage i odnosi (vlasništvo), klasne borbe
Durkheim – društvo je entitet sui generis, ne može se svesti na zbroj pojedinaca; studij socijalnih činjenica koje se ne mogu svesti na akcije i motive pojedinaca
Weber – proučavanje ljudskog djelovanja, polazi od razumijevanja značenja koje pojedinci pridaju vlastitom djelovanju. Osnivač metodološkog individualizma – može se primijeniti na globalno društvo – Protestantska etika i duh kapitalizma

.ivy.

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
a kad je uopće ispit? u koliko sati?
28.1 u 12h...tmt14 dv 4 i 5

Može li netko, molim lijepo, napisati neka pitanja koja su bila na drugom kolokviju. Hvala dobrim dušama.
Univerzalnost i multidimenzionalnost, marxov teorija klasa, sheldonovo istrazivanje, matza- devijantna karijera, tipovi drzava prema heywoodu i marshallu-objasni, nastanak stranaka prema lipsetu&rokkanu i duvergeru, huntington- cinitelji koji pridonose nastanku demokracije, civilna kultura, pravna kultura- friedman, putnam i socijalni kapital , nesto s djelom "kraj povijesti"...

MajaF

28.1 u 12h...tmt14 dv 4 i 5

Univerzalnost i multidimenzionalnost, marxov teorija klasa, sheldonovo istrazivanje, matza- devijantna karijera, tipovi drzava prema heywoodu i marshallu-objasni, nastanak stranaka prema lipsetu&rokkanu i duvergeru, huntington- cinitelji koji pridonose nastanku demokracije, civilna kultura, pravna kultura- friedman, putnam i socijalni kapital , nesto s djelom "kraj povijesti"...
kod mene je bilo, Weberova teorija stratifikacije, Anomija po Mertonu i Durkheimu, Anarhija-osnivač i što je,3 vala demokratizacije,drustveni pokreti po Neil Smelseru i Giddensu,Friedmanovo viđenje prava,razlika u istrazivanju Goringa i Hootona, to je koliko se sjecam

Odisej

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Prijavio sam za sutra ispit, četvrti mi je izlazak, dakle komisija.

E sad, mislim da nisam baš najbolje naučio za sutra :D
Tako da me zanima što ako ne izađem sutra, mogu li komotno prijaviti ispit za sljedeći rok ili se to ne može kad je komisija??

.ivy.

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prijavio sam za sutra ispit, četvrti mi je izlazak, dakle komisija.

E sad, mislim da nisam baš najbolje naučio za sutra :D
Tako da me zanima što ako ne izađem sutra, mogu li komotno prijaviti ispit za sljedeći rok ili se to ne može kad je komisija??
Nema to veze. Samo prijavis za sljedeci put, za komisiju.

RENI

Prošla sam II kolokvij iz sociologije i sad čekam da vidim kada je usmeni, da li moram prijaviti sutra ili prekosutra ispitni rok 11.2. kako bih izašla na usmeni, prva mi je godina pa nisam baš upućena u sve. Hvala na odgovoru!

london

Grupa B: komparativno-historijska metoda, Comteova 3 stupnja razvoja društva,historijski materijlizam, koja je funkcija religije za Durkeima,proces racionalizacije prava,vrste vertikalne mobilnosti, kako delikvenciju vidi Cohen,kako Sutherland,usporedi, David Matza proces učvršćenja devijantnosti,što su političke stranke,kako ih dijeli Duverger,kako von Beyme, o čem,u govori studij "Pravne kulture Europe".

valka

u mojoj su grupi bila, pravna znanost po rehbinderu, kako je comte objasnio razvoj znanosti, objasni analizu slučaja i anketu i ograničenja tih metodi. postmarksističke teorije, durkheim kak je tumačio anomiju, birokracija weber, strukturalistička mobilnost i primjer u hrvatskoj nekaj ne znam xD, maloljetnička delikvencija working class boys, društveni pokreti i podjela od aberlea i smelsera, inglehart i kulturna promjena razvijenih zemalja, tako nekako...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks