AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

natasha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
A koliko veliki ti eseji trebaju biti?
Hm dosta opširni i opet parafraziram asis. Antoniju: " kad odgovarate na pitanja zamislite da to pišete nekome tko nikad nije čuo za tražene pojmove, i to na način da ih dobro objasnite" :happy:
nadam se da sam malo pomogla :happy:
Mene u utorak čeka usmeni i tak me frka... :unsure:

Lullaby

pitam opet jel se moze kaj na ispitu prepisati? kolko ljudi nas pazi? xD
da znam ima li simsla ici uopce ili ne, ucim ucim i nikako da zapamtin nesto..

maleenaa

jel itko ucio po ovoj skripti iz skriptarnice pitanja i odgovori???ja sam po tom ucila pa me zanima hoce li to bit dovoljno?

Lullaby

jel itko ucio po ovoj skripti iz skriptarnice pitanja i odgovori???ja sam po tom ucila pa me zanima hoce li to bit dovoljno?
po tome sam i ja ucila, ja sam usporedivala pitanja koja su stavljali tu na forum, mozda 3 ili 4 nisam nasla u toj skripti s pitanjima i odgovorima..

suzzza

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitam opet jel se moze kaj na ispitu prepisati? kolko ljudi nas pazi? xD
da znam ima li simsla ici uopce ili ne, ucim ucim i nikako da zapamtin nesto..
nije baš po mom mišljenju moguće osloniti se na prepisivanje ;) ali ako ti se posreći tko zna :) sretno... :D

tea_90

evo pitanja s današnjeg roka (14.2.2011.) - NEMAM POJMA KOJA SAM GRUPA BILA JER NISAM NI GLEDALA =)

1) MULTIDIMENZIONALNA TEORIJA STRATIFIKACIJE MAXA WEBERA!
2) USPOREDI POLITIČKE KULTURE I DRUŠTVENE POKRETE!
3) KAKO SU AUGUSTE COMTE I EMILE DURKHEIM PRIKAZALI DRUŠTVO?
4) REPREZENTATIVNOST UZORKA KOD ANKETE!
5) CIVILNA KULTURA – TKO JU JE UVEO, ŠTO OZNAČAVA?
6) KULTURNI KAPITAL PORODICE I JEZIK KOD DRUŠTVENE POKRETLJIVOSTI!
7) TKO JE TEORETIČAR ATAVIČKOG NASLJEĐA I KOJE SU NJEGOVE KARAKTERISTIKE?
8) POJAM BIROKRACIJE PREMA WEBERU!
9) KORELACIJA IZMEĐU DRUŠTVENE INTEGRACIJE I STOPE SAMOUBOJSTVA!
10) POZITIVIZAM – ŠTO JE, KOJA SU NJEGOVA NAČELA?
11) ČIKAŠKA ŠKOLA!
12) ALIJENACIJA – ŠTO OZNAČAVA, SOCIJALNE POSLJEDICE OTUĐIVANJA?
13) PLURALISTIČKE TEORIJE DRŽAVE – KARAKTERISTIKE, PREDSTAVNICI!
14) KAKO LAWRENCE FRIEDMAN DEFINIRA PRAVNU KULTURU?
15) NEŠTO U VEZI WEBERA, MISLIM DA JE PITANJE POSTAVLJENO TIPA KOJA JE WEBEROVA ULOGA U KAPITALIZMU, ALI NISAM BAŠ NEŠTO SIGURNA =)

eto ljudeki to vam je to, a ja idem sad izmolit par očenaša da prođeeeeeem, sretno svimaaaaa =)

Ernych

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi evo pitanja kojih se sjećam od danas...sociologija prava, opiši analizu slučaja, objasni statiku i dinamiku, mehaničku i organsku solidarnost, frankfurtska škola, weberova racionalizacija prava, kako je Klaus von Beyme podjellio stranke, otvorena društva, marxova teorija revolucije...ne mogu se sjetit dalje, nek netko nadopuni...

i da mali savjet...dobro naučite ;) i brzo brzo brzo pišite...ja sam oke naučila...al vrijeme je proletilo i nisam stigla odg na sva pitanja...a znala sam odgovore :(

mato.zg

LJudi u mojoj grupi su bila pitanja:
1.Weberovo shvaćanje racionalnosti
2.Rehbinder i pravne znanosti
3.Anketa
4.Načela pozitivzma
5.Historijski materijalizam
6.Durkheimov pojam društva
7.Koje sociološke metode je koristio u studiji "samoubojstvo"E.Durkheim?
8.Kako weber razlikuje moć i vlast?
9.Marxova teorija klasa
10.Što je u svojoj teoriji pokazao Marshall??
11. Idealni tipovi kod Linza i Stepana?
12.Nešto ,zašto se zovu zatvorena društva i primjer?
13.Nešto je bilo s devijantnosti(neka neko nadoda ako zna kako je točno glasilo pitanje)
14.Giddensova 4 tipa pokreta.
15.i nešto kod Metza???iskreno nemam pojma ko je taj!:))
u globali ispit nije bio težak ali je stvarno jako malo vremena-kad se raspišete!bar meni nije bilo dovoljno a k tome su ne obje kemijske zezale!:confused2:
sretno svima na usmenom!!:happy:

natasha

užas i katastrofa, pala sam na usmenom :sad:
a pitanja: pravna kultura, strukturalizam i mertonova devijantnost
od čega sam zadnje znala al kad sam trebala reći koji oblik od njegovih pet odgovara devijantnosti (konformizam, inovacija, ritualizam, pobuna, obacivanje), i ja umjesto inovacije bubnem odbacivanje :angry:
Pravnu kulturu sam pobrkala s političkom - mislim ne mogu vjerovati da mi se toliko sve pomiješalo
Strukturalizam- znala sam da ulazi u podjelu postmarksističkih teorija, al dalje od toga zaglavila i ni da bi se sjetila- koma
Bed mi je jedino što mi je to bio treći put i pala sam, sad ne znam kako stvari stoje s komisijom, da je komisijski ispit 4 put ili nakon pada četvrtog puta?
Thx

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks