AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel zna netko koliko ljudi ulazi unutra na usmeni i koliko vremenski ispituje?
ja kad sam bila na roku u 2. mj ulazilo nas je četvero unutra i nije nas dugo ispitivala jer nas je bilo puuuno..svakom po 2, eventualno 3 pitanja i ak vidi da znaš onda ćeš super proć a ak malo zastaneš il ne znaš 1 pit, ne uzima to za zlo i da ti 2 :happy: tad je čak ponudila ak želimo veću ocj da dođemo sljedeći tjedan odg.. al to je moje iskustvo, možda netko ima drugačije..al uglavnom bez straha i sretno svima :happy:

pocahontas

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ej,ljudi,ja sam upravo prošla usmeni kod ravlića i moram priznati da je čovjek odličan. vrlo simpatičan, strpljiv, pomaže s potpitanjima, kad ne znaš nešto ne gleda te kao kretena nego ti to počne objašnjavati da se prisjetiš tako da možeš nastaviti s odgovorom... pitanja su s kartice, općenita. imala sam popriličnu tremu,ali na kraju je ispit bio vrlo ugodan. :)

leonarda68

ohh otišla sociologija u povijest:)) presretna kad sam čula koliko puta ljudi dolaze.i fakat je dosadna do bola:)).sretno svima dalje..

lora

evo da i ja podjelim svoje doživljaje s usmenog... profesor Ravlić je zaaaakon!!! kad zapneš, sve ti lijepo pojasni i želi da stvarno shvatiš ono o čemu prićaš...stvarno je odličan! bilo nas je troje i svatko je izvukao po jedno pitanje (poglavlje) tako da je svakog pitao po nešto.

pocahontas

evo da i ja podjelim svoje doživljaje s usmenog... profesor Ravlić je zaaaakon!!! kad zapneš, sve ti lijepo pojasni i želi da stvarno shvatiš ono o čemu prićaš...stvarno je odličan! bilo nas je troje i svatko je izvukao po jedno pitanje (poglavlje) tako da je svakog pitao po nešto.
potpuno se slažem,ravlić je mrak:laughing: pomaže dosta, objašnjava i trudi se pomoći maximalno da prođeš jer su pitanja doista općenita tako da imaš prostora krenuti od nečega što znaš. pitanja na karticama su bila racionalizacija prava, socijalne funkcije ideologije i izbori.

Dunjaranka

ja sam prošla jučer kod prof. Grubišić...i čestitke svim kolegicama i kolegama koji su prošli također. :wink5:
a sad...idemo dalje :crazy:

krejzi19

hm,imam jedno pitanjce...vidjela da su studenti prava imali sad kolokvij iz socilogije,pa me zanima dal možda to postoji i kod nas,da se izađe ? jer znam da su neki s prava već sociologiju položili preko kolokvija sad u 2 mjesecu,pa kako to da onda sada ponovno mogu ??

suzzza

hm,imam jedno pitanjce...vidjela da su studenti prava imali sad kolokvij iz socilogije,pa me zanima dal možda to postoji i kod nas,da se izađe ? jer znam da su neki s prava već sociologiju položili preko kolokvija sad u 2 mjesecu,pa kako to da onda sada ponovno mogu ??
to su ti vanredni s prava...nemaju svi isti semestar iste predmete...kod nas ideš kad možeš..ne možeš sad opet...jedino ako padneš onda sljedeće godine ;) al bolje ne :)

jope

hej ljudi dal bi mi mogao netko reći što sve moram učiti iz knjige .. ima li nešto što su maknuli ..
hvala unaprijed ..
:)

anamarija5

hej ljudi dal bi mi mogao netko reći što sve moram učiti iz knjige .. ima li nešto što su maknuli ..
hvala unaprijed ..
:)
ovo su lekcije koje treba znati za ispit...

Predmet soc (str. 1 – 28)
Soc prava (str. 29 – 60)
Metode istraživanja (str. 61 - 82)
Sociološke tradicije / A. Comte i pozitivizam u soc (str. 83 – 100)
Radikalna društvena teorija: K. Marx (str. 117 - 134)
Utemeljitelji soc: Durkheim i Weber (str. 167 – 220)
Soc stratifikacija (str. 243 -264)
Ideologija (str. 353 – 374)
Država i demokracija (str. 375 – 406)
Politička i pravna kultura (str. 425 – 450)

sumana

molim vas može li netko reći po kojoj to skripti da se uči i koja je najbolja aj stavite link il neš..pomoziteeeeeeee hvalaaaa :):):):)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks