AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

jope

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
hej dal mi može netko odgovoriti što je socijalna dogmatika i kako se djeluje pomoću nje ...
fala :)

Andrej21

koja skripta???:sad:
Ima ti ja jednu jako odličnu skriptu skinuo sam je sa Pravokutnik.net za sociologiju 2007 i jako je odlična :D Pogledaj si ako mi ne viruješ pa se uvjeri ;):laughing:

molim vas može li netko reći po kojoj to skripti da se uči i koja je najbolja aj stavite link il neš..pomoziteeeeeeee hvalaaaa :):):):)
http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/skripte/sociologija2007.doc

eto to ti je ta ;) Nadam se da sam ti uspio pomoći :D:laughing:

Marinica

položila sam ovaj ispit na pravu kod prof. Sekulića. znate li je li se može prepisati samo ocjena i koji je postupak za to?
kupiš u skriptarnicu neki obrazac (zaboravila sam kak se zove točno, al uglavnom kažeš za priznavanje ispita sa prava na upravnom). ispuniš taj obrazac i odeš u referadu na pravu sa starim indeksom sa prava i onda ti to oni ovjere i onda odeš u referadu na katu soba 10 sa tim obrascem i indeksom upravnog i molbom
to je to!

hawk

bok, jel zna netko mozda da li se i kod nas na upravnom studiju promijenio koncept pismenog ispita iz sociologije kao i na pravu??? da li su je jos uvijek prvih deset kracih a ostala opisana ili je sad po novom kao i na pravu 15opisnih pitanj??

krejzi19

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
bok, jel zna netko mozda da li se i kod nas na upravnom studiju promijenio koncept pismenog ispita iz sociologije kao i na pravu??? da li su je jos uvijek prvih deset kracih a ostala opisana ili je sad po novom kao i na pravu 15opisnih pitanj??
to i mene zanima,jel zna netko možda ??

natasha

Ima ti ja jednu jako odličnu skriptu skinuo sam je sa Pravokutnik.net za sociologiju 2007 i jako je odlična :D Pogledaj si ako mi ne viruješ pa se uvjeri ;):laughing:

http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/skripte/sociologija2007.doc

eto to ti je ta ;) Nadam se da sam ti uspio pomoći :D:laughing:
to je skripta po staroj knjizi jer nova je knjiga izdana 2008.

hej dal mi može netko odgovoriti što je socijalna dogmatika i kako se djeluje pomoću nje ...
fala :)
jel misliš možda na socijalnu dinamiku?

Socijalna dinamika - bavi se otkrivanjem pravilnosti u slijedu oblika u društvenom razvoju, društvenih zakonitosti, pri čemu je osnova veliki zakon o tri razvojna stupnja društva. Socijalna dinamika bavi se promjenama vijesti, znanja i mijenjanjem funkcija elemenata društva. Pitanje kojim se bavi: kako se društvo mijenja.

anna1

ja sam soc radila učila samo po skripti i bilo mi j dovoljno,naravno,skriptu treba dobro naučit i niša ne preskakat zato što je ina i onako već skraćena i izdvojeno najbitnije..

krejzi19

ja sam soc radila učila samo po skripti i bilo mi j dovoljno,naravno,skriptu treba dobro naučit i niša ne preskakat zato što je ina i onako već skraćena i izdvojeno najbitnije..
a koja je to skripta ?

suzzza

ovako pitanja ima 26...prvih 10 nosi 3 boda i treba napisat po 1 rečenicu...obično neku definiciju, ili nabrojat nešto...drugih 10 nosi 4 boda i esejska su...i zadnjih 6 nosi po 5 bodova piše se 45 minuta...i moja preporuka je skinut skriptu tu sa skriptarnice koja ima 40 stranica i dobro ju naučit...ja sam učila po tome..sve je obuhvaćeno...imala sam na pismenom 66 bodova i prošla bez puno muke i učenja kod ksenije :) sretno svima :)

Da_da

bok svima..vidim da neki moraju za ovaj predmet donjeti u referadu obrazac zahtjeva za polaganje ispita pred nastavnickim povjerenstvom???dali mi moze neko ko zna reci vise o tome??zar svi koji idemo na komisiju moramo to donjeti??

Iwy

bok svima..vidim da neki moraju za ovaj predmet donjeti u referadu obrazac zahtjeva za polaganje ispita pred nastavnickim povjerenstvom???dali mi moze neko ko zna reci vise o tome??zar svi koji idemo na komisiju moramo to donjeti??
svi koji polažu predmet po četvrti puta, tj. oni koji idu na komisiju moraju uz prijavnicu donjeti i obrazac za komisiju

Sara1987

ja sam učila po nekoj skripti sa pitanjima i prošla iz prve, dobila 3 i sretna otišla doma :))))) pa ako netko želi tu skriptu nek se javi na pv :)))

monisser

Bila sam B grupa na ispitu danas...Pitanja: Konsocijska demokracija,A.Comteov razvoj znanosti,Ciljna i afektivna racionalnost,Društva-mehanička solidarnost i navesti primjer,Teorija rascjepa,Političke stranke općenito te za Duvergera kako ih on dijeli,A.Gramsci kako dijeli intelektualce,Kako definira institucije i drustvo E.Durkheim,Nesto- dva primjera socijane funkcije kod ideologija,Usporedi dvije metode istraživanja... Eto to je sto se sjecam...15 PITANJA,SVA SU OPISNA...p.s. ako sam nesto krivo napisala,neka me netko ispravi!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks