AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

Angelsss

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolege, da li imate nekakve prijedloge vezano uz pismeni iz sociologije?
Ovo mi se čini kao najteži kolegij ikada :(
Učila sam po knjizi, naravno, išla i na predavanja ali taj pismeni mi se čini preteškim za prolaz.

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kolege, da li imate nekakve prijedloge vezano uz pismeni iz sociologije?
Ovo mi se čini kao najteži kolegij ikada :(
Učila sam po knjizi, naravno, išla i na predavanja ali taj pismeni mi se čini preteškim za prolaz.
I meni je bio najteži, čak mi je nauka lakša. A ako si učila po knjizi onda bi trebala proći, i naravno trebaju te potrefit pitanja. Sretno!

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Osim sto te trebaju potrefit pitanja kako kaže kolegica, ako naravno nisi stigla sve smisleno naučiti :) pokušaj citati sa sto vise razumijevanja, primjenjujući ono sto možeš na današnje stanje, pomoći ce bar malo. Sretno!

Ja sam osobno, prvi put pala, drugi put prošla s dvojkom na pismenom i na kraju 4 u indeksu nakon usmenog :)

jopas1992

Iz mog osobnog iskustva preporucam svima koji ce tek upisivati ovaj kolegij da idu na kolokvij jer je puuuno lakse proci.

Angelsss

Ja sam to učila prošle godine i sad skužim da se promijenila literatura. Nisam od onih ljudi koji štrebaju, jednostavno mi ne ide to učenje na pamet, puno je lakse savladati predmet ako učiš s razumijevanjem :)
Kakve su razlike u literaturi?
Bihter, po kojoj si ti knjizi učila? novoj ili staroj?

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam to učila prošle godine i sad skužim da se promijenila literatura. Nisam od onih ljudi koji štrebaju, jednostavno mi ne ide to učenje na pamet, puno je lakse savladati predmet ako učiš s razumijevanjem :)
Kakve su razlike u literaturi?
Bihter, po kojoj si ti knjizi učila? novoj ili staroj?
Po staroj. Ja uopce nisam skuzila razlike u knjizi, a imala sam i staru i novu

Angelsss

Po staroj. Ja uopce nisam skuzila razlike u knjizi, a imala sam i staru i novu
hm...pa to je onda dobro :grin:
baš sam i razmišljala što bi onu tu mogli izmijeniti, osim izbaciti ili dodati dio gradiva :confused:

teodora

moze li netko dati savjet kako i uceci iz cega najlakse proci najprije pismeni iz sociologije a zatim usmeni

Angelsss

moze li netko dati savjet kako i uceci iz cega najlakse proci najprije pismeni iz sociologije a zatim usmeni
Mislim da je najbolje učiti po knjizi, ako imaš dovoljno vremena.
Skužila sam da se pitanja uglavnom vrte iz onih pitanja na kraju poglavlja na pismenom..

teodora

evo da malo pomognem ljudima. Ovo su pitanja koja sam ja danas imala na roku 15.09
A grupa: razlika izmedju afektivne i vrijednosne racionalnosti, sto je pravna dogmatika, sociokracija prema comteu, kako durkheim dijeli drustvo na tipove, marx i klase, unutarnja i vanjska pravna politika, anomija po mertonu, sto je drzava u liberalistickoj teoriji, drustvena pokretljivost i koji su nedostaci i prednosti ankete

thunder

Ljudi ja sam na komisji. Kad je uopce usmeni? Jel sutra ili ce sutra rec kad je usmeni?

Zato sto je na ploci pisalo da je komisija sutra u 12 osim ak je to ostalo od neke druge grupe

teodora

Ljudi ja sam na komisji. Kad je uopce usmeni? Jel sutra ili ce sutra rec kad je usmeni?

Zato sto je na ploci pisalo da je komisija sutra u 12 osim ak je to ostalo od neke druge grupe
meni i dalje nije jasno kada misle objaviti rezultate?! tako da neznam ti reci nista

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks