AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

kjutić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li moramo i zakon o trgovačkim društvima učiti?
[DOUBLEPOST=1478197908,1478197844][/DOUBLEPOST]da li moramo i zakon o trgovačkim društvima učiti?

kjutić

još jedno pitanjce, dali ispituju one posebnosti d.d.-a (posebnost prilikom osnivanja društva, posebnosti uz glavnu skupštinu društva, posebnosti koje proizlaze iz ztk-a itd)?

Vuco10

još jedno pitanjce, dali ispituju one posebnosti d.d.-a (posebnost prilikom osnivanja društva, posebnosti uz glavnu skupštinu društva, posebnosti koje proizlaze iz ztk-a itd)?
Moje misljenje je da da, zato jer je reko profesor na predavanjima da najvise paznje obratimo na d.d. i d.o.o. jer se tu mora sve znati...

petrica987

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav, molim vas može li mi netko reći gdje naći odgovore na sljedeća pitanja:
1.što je temeljni kapital? ima li neka posebna definicija koja se treba znat i ako da gdje je mogu nać?
2. što je kvorum i ima li ga i koliki je u d.d.-u i d.o.o.-u, -?
3. odlučivanje kod d.d. i d.o.o.?
4. istupanje clana iz drustva kod d.d.-a?
5. isključenje člana?
6.obveze dioničara?
hvala puno :)

kjutić

ljudi, kolko treba vremena da na studomatu unesu da smo položili ispit? jučer sam položila opd i još uvijek ništa, čak mi i piše da ga mogu prijaviti za idući rok pa sam malo zbunjena :/
[DOUBLEPOST=1485865968,1485865908][/DOUBLEPOST]ljudi, kolko treba vremena da na studomatu unesu da smo položili ispit? jučer sam položila opd i još uvijek ništa, čak mi i piše da ga mogu prijaviti za idući rok pa sam malo zbunjena :/

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ljudi, kolko treba vremena da na studomatu unesu da smo položili ispit? jučer sam položila opd i još uvijek ništa, čak mi i piše da ga mogu prijaviti za idući rok pa sam malo zbunjena :/
[DOUBLEPOST=1485865968,1485865908][/DOUBLEPOST]ljudi, kolko treba vremena da na studomatu unesu da smo položili ispit? jučer sam položila opd i još uvijek ništa, čak mi i piše da ga mogu prijaviti za idući rok pa sam malo zbunjena :/
Može proci i do 10 dana dok unesu, tko je ispitivao? pitanja?

kjutić

mene je ispitivao ovaj put Bilić, profesor je opušten i stvarno oke, daje vremena da si razmisliš, ne ruši namjerno, baš je ono normalan lik, kak bi i trebalo biti. prvi put sam bila kod Jakšića koji je isto super i pravedan, ali fakat nisam znala dovoljno da prođem makar mi je dao dosta šansi. Bilić me pitao odgovornosti uprave d.d., poslovni udjeli kod d.o.o., komanditno društvo (udio dobiti, prema kojem načelu), nevaljanost odluka skupštine kod d.d itd. Daje dosta podpitanja ako zapneš. I treba dosta znati d.o.o. i d.d., s tim da se Jakšić nije previše samo na to koncentrirao nego je pitao i ostale stvari ali sve općenito. Ugl. oba profesora su odlična i žao mi je kaj nema više takvih na našem faksu. (sorry kaj se ne mogu sjetiti svih pitanja, samo znam da je lako uspostaviti komunikaciju sa profesorom i da ne tlači) :) nadam se da sam bar donekle pomogla :)
[DOUBLEPOST=1485993023,1485992951][/DOUBLEPOST]
mene je ispitivao ovaj put Bilić, profesor je opušten i stvarno oke, daje vremena da si razmisliš, ne ruši namjerno, baš je ono normalan lik, kak bi i trebalo biti. prvi put sam bila kod Jakšića koji je isto super i pravedan, ali fakat nisam znala dovoljno da prođem makar mi je dao dosta šansi. Bilić me pitao odgovornosti uprave d.d., poslovni udjeli kod d.o.o., komanditno društvo (udio dobiti, prema kojem načelu), nevaljanost odluka skupštine kod d.d itd. Daje dosta podpitanja ako zapneš. I treba dosta znati d.o.o. i d.d., s tim da se Jakšić nije previše samo na to koncentrirao nego je pitao i ostale stvari ali sve općenito. Ugl. oba profesora su odlična i žao mi je kaj nema više takvih na našem faksu. (sorry kaj se ne mogu sjetiti svih pitanja, samo znam da je lako uspostaviti komunikaciju sa profesorom i da ne tlači) :) nadam se da sam bar donekle pomogla :)

Darijana

[DOUBLEPOST=1485993023,1485992951][/DOUBLEPOST]
Puno ti hvala :)

anabella

Polozila jucer kod Bilica, pitanja- vlastite dionice sve o njima, proboj pravne osobnosti, povecanje temeljnog kapitala, uvjetno povecanje tk , neko podpitanje vezano za vlastite dionice to uopce nisam skuzila sta pita. Uglavnom cetvorka u indexu.
[DOUBLEPOST=1487086854,1487086744][/DOUBLEPOST]Polozila jucer kod Bilica, pitanja- vlastite dionice sve o njima, proboj pravne osobnosti, povecanje temeljnog kapitala, uvjetno povecanje tk , neko podpitanje vezano za vlastite dionice to uopce nisam skuzila sta pita. Uglavnom cetvorka u indexu. Podjela dobiti u komanditnom drustvu.

miti

Molim pomoć!
Nakon duže vremena vraćam se učenju. Na stranici od faksa piše da i izvanredni studenti moraju odslušati predmet i dobiti potpis. Recite mi da to nije istina?!?
Ako slučajno je, di nabaviti raspored predavanja (osim na faksu)?

nioma

Ako si upisala pravo društava u ovoj akademskoj godini, onda si dužna i imati potpis za taj predmet.
A ako ti je upisan ranijih godina onda je uredu, ne treba ti potpis.
Predavanja za izvanredne studente su prošla. Bila su u zimskom semestru. Sad ako ti treba potpis ideš na konzultacije.
Termini konzultacija:
  • prof. dr. sc. Siniša Petrović :

Utorkom u 10:00, Trg maršala Tita 14, 68

Lokacija: Trg maršala Tita 14, soba Trg maršala Tita 14, soba 68
  • prof. dr. sc. Petar Miladin :
    Utorkom u 12.00, Trg maršala Tita 14, 54/II

• izv. prof. dr. sc. Hrvoje Markovinović :
    Konzultacije se ne održavaju u akademskoj godini 2016/2017

• izv. prof. dr. sc. Nina Tepeš :
    Četvrtkom u 12,00 sati, Trg maršala Tita 3, soba 306/III

Lokacija: Trg maršala Tita 3, soba Trg maršala Tita 3, soba Trg maršala Tita 3, soba 306/III
  • doc. dr. sc. Tomislav Jakšić :
    Četvrtkom u 10.00, Trg maršala Tita 14, 53/II

Lokacija: Trg maršala Tita 14, soba Trg maršala Tita 14, soba 53/II
  • dr. sc. Antun Bilić :
    Utorkom u 12.00, TMT 14, soba 65.

Lokacija: Trg maršala Tita 14, soba Trg maršala Tita 14, soba 65

anabella

@anabella jesi učila iz knjige ili neke skripte? Ako iz skripte koja ?
Hvala :)
sorry što kasno odgovaram, nisam vidjela. učila sam iz skripte od Lux. imala sam i skriptu od Jennifer čisto da usporedom, knjigu nisam imala. Kad sam vidjela da sam kod Bilića bazirala sam se na njegova pitanja,ponavlja ista pitanja.
[DOUBLEPOST=1488724796,1488724023][/DOUBLEPOST]
@anabella jesi učila iz knjige ili neke skripte? Ako iz skripte koja ?
Hvala :)
sorry što kasno odgovaram, nisam vidjela. učila sam iz skripte od Lux. imala sam i skriptu od Jennifer čisto da usporedom, knjigu nisam imala. Kad sam vidjela da sam kod Bilića bazirala sam se na njegova pitanja,ponavlja ista pitanja.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks