Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Squeeze out je pravo većinskoga dioničara zahtijevati od manjinskih dioničara prijenos njihovih dionica, čime prestaje članstvo manjinskih dioničara u društvu.Molim nekog ko zna da mi pomogne oko nekoliko pitanja za koje mislim da nebi znala potpuno odg nego bi smuljala vjv ha
Vinkulacija,
Kad je moguc reizbor cl NO,
Razlika izmedju simultanog i sukc.osnivanja,
Dodatne cinidbe..o tom nemam pojma..
I onaj squeeze efekt koji takodjer nez
Eto molila bi dobru dusu da mi pomogne![]()
Hvalaaaa tiiii!Squeeze out je pravo većinskoga dioničara zahtijevati od manjinskih dioničara prijenos njihovih dionica, čime prestaje članstvo manjinskih dioničara u društvu.
Statutom društva se može propisati da je prijenos dionica koje glase na ime, a nisu izdane na nematerijaliziranom obliku, potrebna suglasnost društva-nazivaju ih Vinkulirane dionice.
Razlozi zbog kojih bi se mogla uvesti vinkulacija dionica jest, težnja da se spriječi da dioničarima postanu osobe za koje se to ne želi(suglasnost za to u pravilu daje uprava) ako statut ne kaže drugačije. Društvo može odbiti suglasnost, ako to ne učini organ koji je nadležan daje prema slobodnoj ocjeni, ako ni tada nema suglasnosti dioničar može tužbom tražiti od suda.
Simultanim osnivanjem otkupljuju se sve dionice prvi osnivanju, kod sukcesivnog osnivanja upucuje se javni poziv za otkup dionica.
14.11 je rok u 12 mjesecu nema rokovaMože pls netko napisati ispitne rokove, od 10-12.mjeseca. hvala!
Već su na studomatuIspitni rok je u 11. mjesecu, ali jos nije definirano kada. Pisat ce na studomatu
Hvala!14.11 je rok u 12 mjesecu nema rokova
[DOUBLEPOST=1476278339,1476278309][/DOUBLEPOST]
Već su na studomatu
Način sudjelovanja tajnoga člana u dobiti i gubitku koji se ostvare poslovanjem poduzetnikovog poduzeća utvrđuje se ugovorom. Ugovorom se može predvidjeti da tajni član ne snosi gubitak iskazan poslovanjem poduzetnikovog poduzeća, ali se ne može odrediti da nema pravo na dio dobiti. Dobit odnosno gubitak tajnoga društva utvrđuju se na kraju svake poslovne godine. Ako račun dobiti i gubitka pokaže da je ostvarena dobit, tajnome članu isplatit će se dio dobiti koji mu pripada. Kada se poslovanjem poduzetnikovog poduzeća ostvari gubitak, tajni član, ako njegovo sudjelovanje u gubitku nije isključeno ugovorom, sudjeluje u snošenju toga gubitka samo do iznosa svoga uloga koji se ugovorom obvezao uplatiti.Molim neku dobru dusu da mi odgovori na ovo pitanjepodjela dobiti kod tajnog drustva?
Ne kod jtd-a niti kod komanditnog nego kod tajnog jer je drugacije a u skripti ne pise..
Puno hvalaNačin sudjelovanja tajnoga člana u dobiti i gubitku koji se ostvare poslovanjem poduzetnikovog poduzeća utvrđuje se ugovorom. Ugovorom se može predvidjeti da tajni član ne snosi gubitak iskazan poslovanjem poduzetnikovog poduzeća, ali se ne može odrediti da nema pravo na dio dobiti. Dobit odnosno gubitak tajnoga društva utvrđuju se na kraju svake poslovne godine. Ako račun dobiti i gubitka pokaže da je ostvarena dobit, tajnome članu isplatit će se dio dobiti koji mu pripada. Kada se poslovanjem poduzetnikovog poduzeća ostvari gubitak, tajni član, ako njegovo sudjelovanje u gubitku nije isključeno ugovorom, sudjeluje u snošenju toga gubitka samo do iznosa svoga uloga koji se ugovorom obvezao uplatiti.
HValaPo nove i izvanredni trebaju imati potpise iz svih predmeta inace se placa 150 kuna za testiranje semestra
[DOUBLEPOST=1477649492,1477649444][/DOUBLEPOST]Po nove i izvanredni trebaju imati potpise iz svih predmeta inace se placa 150 kuna za testiranje semestra
Znam to, nego me zanima mogu li dobiti potpis na konzultacijama ili moram prisustvovati na predavanjima. Konkretno iz ovog kolegija.Po nove i izvanredni trebaju imati potpise iz svih predmeta inace se placa 150 kuna za testiranje semestra
[DOUBLEPOST=1477649492,1477649444][/DOUBLEPOST]Po nove i izvanredni trebaju imati potpise iz svih predmeta inace se placa 150 kuna za testiranje semestra
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.