AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

marinaulam

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
DOBRI LJUDI!

Može li mi netko objasniti definiciju STATUTA, RAZRJEŠNICE i MONISTIČKOG te DUALISTIČKOG USTROJA (znam da se to tiče obaveznih organa trgovačkih društava te znam samu podjelu) - zanima me što trebam navesti kada odgovaram na pitanje, dali sve objašnjavam ili ne!

HVALA :D

enna

pozdrav kolege,da li je prošli puta samo Širola ispitivala i da li je neko pao? hvala..

Melanie

Bakalar
Na popisu sam vidjela da su mi upisali da sam dva puta polagala ispit, a polagala sam ga samo jednom.

Kome se trebam žaliti? Da nazovem referadu? Budu li to promijenili?

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Nema ti, bojim se, referada s tim puno veze. Oni samo administriraju povratnim informacijama s katedre. Ne znam napamet tko je pročelnik katedre, pa saznaj na webu faksa, pa ga/ju kontaktiraj e-mailom.

Nemoj nipošto započeti mejl sa "žalim se" i sl., nego s hinjenom poniznošću. :) U stilu: "vjerujem da je došlo do pogreške, bla, bla". ;)
Ako ti ne odgovore kroz par dana, svakako se zaleti na prve iduće konzultacije i riješi to obavezno prije ispitnog roka. Da ne bi bilo "a, šta ste dosad čekali" ;)

miška

Prošli put je bila samo Širola jer je Ceronja bio bolestan. Kada je bila cura za komisiju pozvala je nekog, vrata do svojih, ali ne znam ime. Dok sam ja bila, a ja sam bila cca 10-a na redu, jedna je cura pala.

jeja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ej ljudi, ja sam polagala kod Širole prošli put i nije ih puno palo, bila je dobrog raspoloženja i pitala me je:d.d i d.o.o i uglavnom se bazirala na osnovama i oko toga su se ptanja najviše vrtila, razlike kod njihovih uprava,dualistički ustroj...strpljiva je i korektna u davanju ocijena. Sretno svima!

KRISTINA06

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
moze li mi netko navest gdje se u knjizi nalazí proboj pravne osobnosti i 4 primjera kada clana drustva kapitala odgovara za obveze drustva?hvala unaprijed!

anita1989

moze li mi netko navest gdje se u knjizi nalazí proboj pravne osobnosti i 4 primjera kada clana drustva kapitala odgovara za obveze drustva?hvala unaprijed!
neznam sad točno stranicu, al to ti se u knjizi nalazi taman prije sudskog registra..

član društva kapitala odgovara za obveze društva kada se smatra da postoji zlouporaba ako član društva:
- koristi društvo da bi postigao cilj koji mu je inače zabranjen
-koristi društvo da bi oštetio vjerovnike
-protivno zakonu upravlja imovinom društva kao da je to njegova imovina
- u svoju korist i korist druge osobe umanji imovinu društva iako je znao ili morao znati da društvo neće moći podmiriti svoje obveze. ;)

enna

ovako proboj imaš na 16 str.,a 4 primjera na 34.str.

jel zna netko što treba reči na pitanje objasni hijerariju organa...

marinaulam

Ta hijerarhija se odnosi na društvo sa ogr odgovornošĆu! Kod njega je ustroj takav da najvažniju poziciju hijerarhijski zauzima skupština, pa zatim uprava, a nadzorni odbor je prisutan ako je to društvu potrebno!

peroz

Moze netko odg. ak zna, hvala !
1.da li SKDD posluje na temelju zakona o trzistu vrijednosnih papira ili zakona o trzistu kapitala,i da li njegov rad nadzire hrv.agencija za nadzor financijskih usluga ili komisija za vrijednosne papire rh,
2.koja je najbitnija razlika uprave d.d. I d.o.o.
3.uređeno trziste

Paris

dojmovi !!! SIROLA NAJBOLJA :) !!! ugodno ispitivanje, konkretna pitanja, nista opsezno na dugo i siroko !!! definicija trgovackog drustva, izvrsni direktr, agio, dividenda, ortastvo, poslovni udio, dionice, skupstina, uprava kod d.d i d.o.o, kvorum ... uglavnom vrti neki 15 pitanja cijelo vrijeme i d.d i d.o.o naravno najvazniji !! skripta iz sriptarnice i to je to :) !!! ima nekih gresaka koje su ocite pa se to ispravi...
i koncesije, poduzetnice ugovore, povecanje i samnjenje kapitala pita samo za odlican pa si to mozete izbacit, ako ne pucate na odlican !!!
sretno svimaaaaa :) !!!
sirola u <3 !!!

Stefan

Ljudi, da li mi netko može posudit knjigu (naravno tko je položio), jer planiram izaći na ispit u 4 mj? Hvala puno :)

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
d.d i d.o.o, uglavnom vrti neki 15 pitanja cijelo vrijeme i d.d i d.o.o naravno najvazniji !! skripta iz sriptarnice i to je to :) !!! ima nekih gresaka koje su ocite pa se to ispravi...
i koncesije, poduzetnice ugovore, povecanje i samnjenje kapitala pita samo za odlican pa si to mozete izbacit, ako ne pucate na odlican !!!
i ja sam odgovarala kod prof.Širole i sve pohvale, izuzetno smirena,kulturna i divan ispitivač. Mnogi profesori (stariji,s titulama i mnogo više iskustva s studentima) mogli bi se ugledati na prof. Širolu. Sve stoji kaj je kolegica napisala, ali demantirat ću da poduzetničke ugovore i povećanje/smanjenje t.k. pita samo za odličan, jer kolegicu je pitala a nije odgovarala za višu ocjenu. ali mislim da često ne postavlja ta pitanja. Sretno svima u proljeće i držim vam fige da idalje ostane prof. Širola kao ispitivač.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks