smotankusha
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
e jel trebamo znat 'povezana društva'?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
pročitaj, za svaki slučaj:wink5:e jel trebamo znat 'povezana društva'?
pa dobropročitaj, za svaki slučaj:wink5:
Samo usmeni...Ovaj ispit je pismeni i usmeni ili?
Pa možeš i oboje ići, za državnu upravu treba malo više od tjedana dana učenja, a za ovaj predmet možda desetak dana i više..:laughing:ma ne znam kaj bi spremala sad za 4mj. mislila sam državnu upravu a sad mi je teško odlučiti. jel treba puno za ovaj ispit? vidim da je neka nova skripta jako hvaljena pa bi po njoj učila...
ima ih ima, prolistaj malo ovu i prošlu... stranicu:wink5:jel ima netko pitanja sa prošlog roka što su pitali asistenti Ceronjs i Tepeš??
1. temeljni kapital je podjeljen na temeljne uloge - to ti je na str 145. u knjizimože li netko odg na ova pitanja:
1. što čini temeljni kapital u d.o.o.
2. kako se stječe poslovni udio ( dali se tu možda misli na nasljeđivanje ili nešto drugo )
3. koje su obveze iz poslovnog udjela
4. što znači imati dionicu
5. što je dionica
6. di uprava ima veću samostalnost u dd ili doo i zašto
ovo zadnje: kod dd-a, pošto se članovi uprave mogu opozvati samo zbog važnog razloga, a članovi uprave doo-a mogu se opozvati u svako doba.:wink5:1. temeljni kapital je podjeljen na temeljne uloge - to ti je na str 145. u knjizi
2. poslovni udio se stječe uplatom temeljnog uloga
3. znam samo da je glavna obaveza uplata temeljnog uloga, a dalje ne znam :blushed:
4. imati dionicu znači imati prava i obaveze u dd-u (mislim da je to odgovor, ako nije neka me netko slobodno ispravi)
5. dionica ima trojako značenjena je dio temeljnog kapitala, skup članskih prava i obveza koji pripadaju imatelju dionice i ona je vrijednosi papir
6. e to neznam stvarno, i meni je to pitanje bio problem
eto nadam se da sam ti pomogla![]()
Svi isti dan,ja mislim da bude srijeda ili četvrtakkojim danom bude ispit, dali je uvijek isti dan ili mijenjaju?
cetvrtkom najcesceSvi isti dan,ja mislim da bude srijeda ili četvrtak
niste baš od pomoći, da sam našla te odgovore u knjizi nebi ih tu postavila...Sve te odgovore imaš u knjizi Osnove prava društva koju moraš znat za ispit.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.