AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Moki

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jakšić, 4. mjesec izvanredni rok. Predobar profesor, ako se ne varam nitko nije pao. Izvlači odgovore i pomaže. Pitanja:giu, izbor i opoziv članova nadzornog odbora, komanditno društvo, dualistički i monistički ustroj, značenja dionice, temeljni kapital i to su u principu sva pitanja koja je postavio mojoj grupi samo što postavlja puno podpitanja uz svaku temu. Kod njega samo opušteno i bez straha.

ana.lagin

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Skripta od marije93.. Ima 80ak strana, ali kada udjes u gradivo vidjet ces da se 70% gradiva ponavlja. Meni je trebalo cca tjedan dana ucenja.

Margarita

Skripta od marije93.. Ima 80ak strana, ali kada udjes u gradivo vidjet ces da se 70% gradiva ponavlja. Meni je trebalo cca tjedan dana ucenja.
Jel treba detaljno cijelu skriptu prolazit ili su dovoljne osnove za prolaz

ana.lagin

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dd i doo detaljnije, takodjer onaj pocetak s osnovnim definicijama malo bolje proci, a kod drustva osoba definicije nauciti.

ka.tina7

Tko ispituje na ovom roku i kada je ispit?
[DOUBLEPOST=1562056880,1559548749][/DOUBLEPOST]Usmeni kod Bilića- profesor je zaista super, sve pohvale za njega. Usmeni preugodan i opusten.
Pitanja: proboj pravne osobnosti, ortastvo, uvjetno povecanje tk, iskljucenje clana iz doo
Kolegicu do mene je pitao vlastite dionice, vinkulirane dionice, sudski registar, koncern.
Dovoljno je da naucite osnove i o svakom reci po recenicu dvije. Rekao je da mozemo i svojim rijecima kako nam je lakse. Daje vremena da se razmisli

Posljednje uređivanje:

Rmartina

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Usmeni kod Jaksica rok 2.9. - tri znacenja pojma dionice i onda me pitao da objasnim znacenje vrijednosnog papira, kako se naplacuju dionice odnosno koja je pretpostavka da dd moze izdati dividendu a to je da je ostvarilo dobit u uplatilo zakonske rezerve, na to me pitao kolko treba uplatiti u rezerve i nisam znala odg je 1/20, sto je prospekt i kad se objavljuje i onda me pitao da to povezem sa povecanjem temeljnog kapitala i po kojem zakonu se povecavaju kod sukcesivnog osnivanja (ztd) i po kojem kod povecanja kapitala (zakon o kreditnim institucijama), zatim neka zabranjena placanja i to nikad cula nisam vjerojatno je skuzio kad je vidio moj izraz lica na sto mi se ispricao i rekao da je to samo jedna fusnota u knjizi i da nije toliko bitno i ne znam ne sjecam se vise ali sve u svemu odlican profesor stvarno izvlaci max iz svakoga i pusta dosta ja mislim da sad nitko nije pao.

pupi

Bok :) imamo li sljedeci tjedan predavanje u ponedjeljak?
Nisam dobila potpis jos
I mene zanima kad ce dijeliti potpise
Ja namjeravam doć na nadoknadu koja je u uto, mozda cu imat srece pa ce tad dijeliti posto je to predzadnje predavanje

antonio94

Pozdrav svima!

Ako netko moze reci što pitaju u vezi " koncerna", osnovno ,podjela ... ili nesto trece? Bio bih zahvalan ako netko tko je dobio to pitanje moze odgovoriti.

Lp

melanija

Bok svima! Osnove su i dalje samo usmeno na ispitu? I nije za ovdje; ali ako netko vec sada zna o upisu i placanju ljetnog semestra (konkretno do kada se treba platiti druga rata) hvala!!!! :)

Amf

Moze pitanja s danasnjeg usmenog kod Bilica? Hvala!
Glavna skupstina tko ju moze sazvati i revizija, sukcesivno osnivanje, monisticka i dualisticka podjela organa, organe u dd i doo je vecinom pitao tako da na to obratite vise paznje. Odlican profesor i atmosfera pomaze podpitanjima i svede usmeni na razgovor.. najugodnija atmosfera na usmenom do sada i sto je najvaznije nije skrt s ocjenama!

megan fox

Glavna skupstina tko ju moze sazvati i revizija, sukcesivno osnivanje, monisticka i dualisticka podjela organa, organe u dd i doo je vecinom pitao tako da na to obratite vise paznje. Odlican profesor i atmosfera pomaze podpitanjima i svede usmeni na razgovor.. najugodnija atmosfera na usmenom do sada i sto je najvaznije nije skrt s ocjenama!

hvala puno!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks