AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

kikicha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dal mi može netko stavit link od one 2 skripte šta trebamo naučit uz knjigu? hvala!
Da,to bi bilo lijepo... :)

Imam pitanje. Gdje se u knjizi nalaze odgovri na pitanja:
Što je informacijsko-komunikacijsku sustav? Što su komunikacijski protokoli?

Fala!!

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
vidim da u ovaj skripti / ferovoj// ima zastita osobnih podataka i privatnost u virtualnom svijetu,no dali samo to da naucim ili bas da naucim zakoneeeee sveeeeee...ili je dovoljno ovo sto je napisano u ferovoj skripti

HELPP

chubelina

vidim da u ovaj skripti / ferovoj// ima zastita osobnih podataka i privatnost u virtualnom svijetu,no dali samo to da naucim ili bas da naucim zakoneeeee sveeeeee...ili je dovoljno ovo sto je napisano u ferovoj skripti

HELPP

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

HELPP
ja sam učila gradivo iz knjige a zakon o zaštiti o.pod i privatnost u virt.svijetu isključivo iz skripte i to mi je bilo dovoljno.. skini si ona pitanja sa katedre i ta pitanja koja se baš odnose na zakon i privatnost su ti sasvim dovoljna..a iz knjige si nauči što više možeš (ne samo po pitanjima) jer na pismenom može bit nešto što nije obuhvaćeno tim pitanjima koja se odnose na komp.kriminalitet i info.sustavi..nadam se da sam pomogla sretno :happy:

marionette

HELPP
ja mislim da je to u ferovoj skripti dovoljno a iz knjige nauči još entropiju sustava, firewall, backdoor, haking, kraking, phreaking, backup, digitalni vremenski biljeg, kerberos.

chubelina

moze pomoc molim vas?

1) windowsi spadaju pod
a-individualni,
b-standardni,
c-izvrsni ,
d-izvorni softver...

2) ag za zastitu osobnih podataka odgovarA KOME??

3)KAda je vremenski dig biljed donesen i zadnji put mjenjan

4)tko je odovoran za isnosenje osobnih podataka?
5) koja prava osigurava ustav

chubelina

moze pomoc molim vas? da odgovori ako zna

1) windowsi spadaju pod
a-individualni,
b-standardni,
c-izvrsni ,
d-izvorni softver...

marko99

ej jel zna možda netko koja su načela predviđena zakonom o zaštiti osobnih podataka,u skripti mi je u vezi toga neš čudno...hvala! :)

chubelina

1) windowsi spadaju pod
a-individualni,
b-standardni,
c-izvrsni ,
d-izvorni softver...

Marianne

1) windowsi spadaju pod
a-individualni,
b-standardni,
c-izvrsni ,
d-izvorni softver...

1. pod izvorni softver sigurno ne pripadaju ako se misli na to da se dobiva izvorni kod, jer se dobiva samo izvršni kod sa windowsima, a rekla bih da nije baš izvrstan, e sad ili je standardni ili individualni, ne znam.

2. odgovara hrvatskom saboru

3. Koristi se za provjeru kada je digitalni dokument kreiran, odnosno zadnji puta promijenjen, što je važno za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenta primljenih, odnosno poslanih putem mreže. Koristi se kriptografija za stvaranje jedinstvenog koda koji se zatim šalje primatelju - on ga tada uspoređuje sa kodom do kojeg je došao sam korištenjem istog algoritma. -to piše u knjizi

4. možda voditelj zbirke osobnih podataka?

5.ne znam

nadam se da sam bar malo pomogla, al dajte tko zna bolje malo nadopunite :happy:

anna1

kolko je potrebno najmanje vremena da se nauči inf za prolaz???i da jel dovoljno samo ona pitanja što je prof stavio na net??'molimvas da mi netko odg

krejzi19

ljudi please da mi netko odg
..hvala
ja ti učim po onim pitanjima koja je dao profesor,po skripit od 21 str.,već 3.dan :cool: i to ti je to,ak danas počneš,po meni,stigneš to naučit do petka,čisti štreberaj

_andrea_

ja ti učim po onim pitanjima koja je dao profesor,po skripit od 21 str.,već 3.dan :cool: i to ti je to,ak danas počneš,po meni,stigneš to naučit do petka,čisti štreberaj
Ej, a od kud ti ta skripta od 21 str? :)

krejzi19

Ej, a od kud ti ta skripta od 21 str? :)
dala mi ju neka cura,ne znam dal ima tu ta u skriptarnici,ček,idem vidjet,pa ti javim:happy:

nema je,al svi ti hvale ferovu skriptu,imaš je tu u skriptarnici,pa uči po njoj

_andrea_

dala mi ju neka cura,ne znam dal ima tu ta u skriptarnici,ček,idem vidjet,pa ti javim:happy:

nema je,al svi ti hvale ferovu skriptu,imaš je tu u skriptarnici,pa uči po njoj
I učim po toj ferovoj ;)
Hvala ti punooo :laughing:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks