AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

misty

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim nekog da mi kaže kako se točno zove knjiga koja je potrebna za ispit?
hvala unaprijed
D. DRAGIČEVIĆ: Kompjutorski kriminalitet i informacijski sustavi, Informator, Zagreb, 2004.
D. DRAGIČEVIĆ: Privatnost u virtualnom svijetu, Zbornik Pravnog fakulteta u Zagrebu, Br. 3-4, Zagreb, 2001. (članak koji možeš skinut ovdjehttp://www.pravo.hr/PI/literatura)
Zakon o zaštiti osobnih podataka, NN 103/03, 118/06, 41/08 (također se i zakon može skinut na gornje navedenoj stranici)

Netko je pitao za literaturu...

nina_petek

imam ja dva pitanjca...
1. svi pišu kako su odgovarali kod prog. Lisičar,pa me zanima da li je samo on na usmenom,odnosno kako je odgovarati kod prof. Dragičević? :confused2:
2. da li je na pismenom samo jedan odgovor točan u pitanju ili može ipak biti više njih... :confused2::confused2::confused2:

hvala :wink5:

misty

imam ja dva pitanjca...
1. svi pišu kako su odgovarali kod prog. Lisičar,pa me zanima da li je samo on na usmenom,odnosno kako je odgovarati kod prof. Dragičević? :confused2:
2. da li je na pismenom samo jedan odgovor točan u pitanju ili može ipak biti više njih... :confused2::confused2::confused2:

hvala :wink5:
uglavnom pita prof. Lisičar. na pismenom može biti jedan točan, dva ili više odgovora. zato dobro pročitati pitanje.:wink5:

Silinic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi kak točno izgleda ispit in informatike??
da li je samo na zaokruživanje ili...

kikicha

Hello kolege,imam par pitanja...

Da li za ispit trebamo cijelu knjigu nauciti ili samo odredena poglavlja i cijeline? Koliko vremenski ispit zahtjeva ucenja? Da li je to stvarno tako tesko kako prof govori? I,kakav je prof Lisicar na ispitu?

Moj dojam o predmetu je da nije strasan i da ne zahtjeva preveliki napor oko samog ucenja. Planirala sam mu posvetiti 2 tjedna intenzivnog rada. A sto se tice prof,nije mi simpatican ni drag,nekako mi nije sjeo,imam osjecaj da ima praksu podcjenjivati i da zahtjeva,tj. da ima kriterije koji se moraju zadovoljti,da nema izvlacenja. Sve u svemu,nije na meni da procijenjujem profa,mozda sam u krivu...zato od vas trazim savjet. :)

misty

Hello kolege,imam par pitanja...

Da li za ispit trebamo cijelu knjigu nauciti ili samo odredena poglavlja i cijeline? Koliko vremenski ispit zahtjeva ucenja? Da li je to stvarno tako tesko kako prof govori? I,kakav je prof Lisicar na ispitu?

Moj dojam o predmetu je da nije strasan i da ne zahtjeva preveliki napor oko samog ucenja. Planirala sam mu posvetiti 2 tjedna intenzivnog rada. A sto se tice prof,nije mi simpatican ni drag,nekako mi nije sjeo,imam osjecaj da ima praksu podcjenjivati i da zahtjeva,tj. da ima kriterije koji se moraju zadovoljti,da nema izvlacenja. Sve u svemu,nije na meni da procijenjujem profa,mozda sam u krivu...zato od vas trazim savjet. :)
Po meni, ispit nije tako težak jer mi informatika ide dosta dobro, dok moja frendica je taj predmet malo teže položila, tek iz komisije, tak da ti je sve to individualno, ovisi kak se postaviš prema predmetu. Meni je profesor bio čit ok na ispitu, nije zahtijevao mnogo, pitao je po onim pitanjima koje smo dobili i prošla sam bez problema. Na ispitu nije cjepidlaka, ako vidi da znaš, prekine te i pita te sljedeće pitanje, barem je tak bilo kad sam ja bila.:wink5:

Mirela9

Na ispitu je bilo opušteno, pitao me gdje radim i tak smo započeli ispit, odmah sam se opustila i sve je krenulo dobro, čak i dečko pored mene nije bas imao pojma pa mu je profesor rako da ga je strah uopće ga pitat dalje i dao mu 2

Juudy

ej :)
gledala sam pitanja koje je sam profesor stavio na stranicu od faksa, i vidjela sam da za upravni ne treba znat sva ona pitanja iz FER skripte..
pa vi koji ste bili,jeste učili sva pitnja iz skripte ili samo ona koja su navedena na stranici faksa?

krejzi19

jel može netko malo objasnit kako izgleda usmeni,ja učim samo ona pitanja koja su na stranici,za koja je reko da će bit u testu,dal na usmenom to isto pita,il ipak treba malo šire znanje ??

TheMiss

kolko je potrebno učit informatiku? dal je težak predmet i dal su komplicirana pitanja na pismenom??

i hoće li biti predroka ili ne???
ja čula da je katasrofa, da jako teško pita i da je teško proći :confused2:
uči se i po mjesec dana i to nije dovoljno...

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja čula da je katasrofa, da jako teško pita i da je teško proći :confused2:
uči se i po mjesec dana i to nije dovoljno...
Ma svašta se priča, ako se zapne dovoljno je tjedana dana, i to više nego dovoljno. Meni je iz vl.islustva pismeni bio prelagan, a usmeni nije uopće strašan, uostalnom informatika je jedan od lakših predmeta, tako da uopće netreba biti panike oko toga :laughing:

e, ja sam čula da je uvijek usmeni isti dan ko i pismeni.. e sad imam problem. u čet imam usmeni iz sociologije u 12 i ne znam kak ću to oboje stić.
jel posotoji mogućnost da usmeni bude koji drugi dan??
Usmeni je ili isti dan ili dan kasnije, ovisno o bodovima koji se ostvare na pismenom, tako da su oni s manje bodova prije na redu za odgovaranje.

Sretno svima!

Mr.Piggy

wiiiiiiiiiiiiiiiii!!!prošla sam...za cudo bozije...procitala skriptu 2 puta,i priznajem nisam bila bas koncentrirana,i imam 13 bodova na ispitu...sad cemo vidjet kako ce sutra bit...i imam pitanje...pise mi da mi je usmeni u 11 sati...jel bi ja mogla doc u 9...il jel bi se mogla cut sa ikim od profesora,ili asistenta,da me pomijeri u 9 sati jer u pola 12 imam nesto vaznije za obavit...nek mi netko da broj ili mail od profesora ...il pomozite bilo kako...fala

marionette

wiiiiiiiiiiiiiiiii!!!prošla sam...za cudo bozije...procitala skriptu 2 puta,i priznajem nisam bila bas koncentrirana,i imam 13 bodova na ispitu...sad cemo vidjet kako ce sutra bit...i imam pitanje...pise mi da mi je usmeni u 11 sati...jel bi ja mogla doc u 9...il jel bi se mogla cut sa ikim od profesora,ili asistenta,da me pomijeri u 9 sati jer u pola 12 imam nesto vaznije za obavit...nek mi netko da broj ili mail od profesora ...il pomozite bilo kako...fala
možda ovaj link pomogne :) Opće informacije o katedriKatedra za pravnu informatiku

anamarija5

pala...8 bodova:frustrating:
ajde bit će bolje drugi put.. sad bar znaš kak to izgleda pa će ti bit lakše..i ako ti je komplicirano učit iz knjige (kao meni), skini si skriptu sa pravokutnika..tamo je netko stavio stvarno dobru skriptu, sadrži sve najbitnije i ja sam po njoj učila tjedan dana al sam si pročitala i knjigu i evo danas položila usmeni sa trojčicom i sve super..sretno :happy:

prosla pismeni, pala usmeni... :////////// vise srece drugi put...
jesi vukla papirić sa pitanjima ili te ovak pitao? jer mene je pitao pit sa papirića i na sva 3 pit kad sam odgovarala, on me prekidao..i mislim da svi koji su odg. tak sa papirićima da su prošli..

Zibel

Usmeni - tri pitanja na izvlačenje, identična onima u skripti.
Moj primjer:
1. Kompjuterska sabotaža i kako je riješena u zakonodavstvu RH?
2. Cilj analize rizika?
3. Na koga se primjenjuje Zakon o zaštiti osobnih podataka?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks