Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ovo pitanje je tako... khm...Nabriji središnja tijela državne uprave i tko bira njihovog čelnika?
uzroci vertikalne diferencijacije su :Koji su uzroci vertikalne diferencijacije?
Koji resori nastaju kod vertikalne diferencijacije? meni u skripti pise ovako...Ovo pitanje je tako... khm...
Nigdje posebno nisam pronašla za samo čelnika,tj., ministra pa se on valjda ubraja među ostale članove Vlade pa stoga mislim da bi se ovako moglo odgovoriti:
Središnja državna tijela su ministarstva, a njihova čelnika (ministra) bira predsjednik Vlade koji kao i članovi stupaju na snagu nakon što dobiju većinu povjerenja svih zastupnika u Saboru.
To se nalazi u Zakonu o Vladi RH čl.5.
Koji resori nastaju kod vertikalne diferencijacije?
uzroci vertikalne diferencijacije su :
1. povecanje podrzcja na kojem se obavlja upravne djelatnost
2.snaznije upravne djelatnosti- sto se vise strana drustvenog zivota i djelatnosti obuhvaceno upravnom organizacijom to je vise potrebna vertikalna rasclamba
nadam se da sam pomogla...
Koji resori nastaju kod vertikalne diferencijacije? meni u skripti pise ovako...
KLASIČNI RESORI- policija, pravosuđe, financije, diplomacija i vojska
NOVI RESORI- privreda, tehnička služba, komunalna služba, informacijska služba, društvena služba
mene zanima sto konkretno treba zanati o europskom upravnom prostoru???
Hvala :/
dali netko zna odgovore ili barem gdje se nalaze :Transmisija?
Upravljanje,značajke?
TUS-problemi?
Razlika između samoupravnog i prenesenog djelokruga poslova?
Koje mjere poduzima vlada vezano za tjela državne uprave i tjela lok i pod sam...
Opća klauzula?
Varijanta enumeracije?
Podjela dužnosti i ovlasti?
Šta se nadzire upravnim nadzorom?
Ja imam napisano ovoKoji su uzroci vertikalne diferencijacije?
A za ove klasicne i nove sam u knjizi gledala i to pise opcenito pod diferencijacijom uprave, ne pise posebno da je to za vertikalnu, ali valjda je kad nema ništa drugo...Koji resori nastaju kod vertikalne diferencijacije? meni u skripti pise ovako...
KLASIČNI RESORI- policija, pravosuđe, financije, diplomacija i vojska
NOVI RESORI- privreda, tehnička služba, komunalna služba, informacijska služba, društvena služba
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.