AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Filip M.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ma oni su ludi, meni i tako ispada oko 4.000 kn za dva ispita + 5 novih, otprilike sam računala po bodovima.
Ali koji je datum, pa mi smo trebali već prije mj. dana to sve znati i početi učiti, ovako samo nagađamo što trebamo jer uvijek netko na faxu kaže tipa Sanje, učite politologiju(mislim da je žena bila dobronamjerna) jer jako dobro oni znaju koja struja puše i kako će sve skupa završiti samo ne smiju reći pa svatko nešto bubne i eto ti problema, a naravno predstojnik koji ih vodi ne da nema pojma o organizaciji, da on radi u odvjetničkom uredu ma bilo kojeg privatnika i da se ovako stvari rješavaju letio bi za dva dana sa posla.
Kada se sjetim da je na tv govorio kako oni imaju rješenja za reformu javne uprave ali nitko struku ne sluša, ajme, bolje da bježe, pa ne znaju organizirati svoje ljude a kamoli cijelu upravu u državi.

nika216

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Čekaj, stani, stop! Pa nije valjda na to pristala! Pa ne mogu vjerovati! Neka traži sve na uvid, neka piše žalbu!!
Odmah je isla drugi dan do referade, ali naravno da nista od toga, oni i dalje po svom.
Ne mozes se ti s njima boriti. Drugi dan su bili upisi i odmah nakon toga su upisi zakljuceni.

anaya

Kad i ako otiđem do referade i vidim uvjete prelaska, popis predmeta, iznos školarine, dobro ću razmisliti hoću li se pisati.
Sada bi se trebali udružiti i da nitko ne upiše prijelaz na bolonju, pa da vide onda stanje blagajne = 0 kn.
Bilo je isplativije napraviti kao kod pravnika i soc. radnika, 1800 ili 3600 kn, zavisno od broja ispita, ALI NE! Netko ima tvrdu glavu
Čista diskriminacija i to Pravnom fakultetu u Zagrebu !!!
Definitivno se slažem da se trebamo udružiti i stopirati prijelaz barem privremeno jer stvarno ne znam otkud da nađem novce da im platim godinu po bolonji, možda da se svi udružimo i opljačkamo neku banku?! :razz:
A da ne kažem ono što se svi slažu da većina nas ima 1-2 ispita ili samo diplomski i stvarno nije fer da nam uvale još dodatnih ispita (koje naravno moramo platiti) tako da definitivno znamo koji je najvažniji razlog zašto nema produženja... :mad:

Vesna Vesnić

Odmah je isla drugi dan do referade, ali naravno da nista od toga, oni i dalje po svom.
Ne mozes se ti s njima boriti. Drugi dan su bili upisi i odmah nakon toga su upisi zakljuceni.
Prestrašno! To je onda ona obavijest što sam vidjela, a sad mi se čini da je više nema, da su korigirali rang listu jer nekom nešto jesu ubrojili, a nekome nisu, pa je onda...bla bla
Znači oni pogriješe i u sekundi ljudsku sudbinu promijene, umjesto ...
Ne ne i ne, ne mogu vjerovati, pa zar smo stvarno samo recke na zidu, brojevi u sistemu, ništa...
Mislim da bi trebala se dogoditi jedna revolucija, svjetska, jer inače sve ide k vragu!

Citat:
suzyc: Pregled postova
Kad i ako otiđem do referade i vidim uvjete prelaska, popis predmeta, iznos školarine, dobro ću razmisliti hoću li se pisati.
Sada bi se trebali udružiti i da nitko ne upiše prijelaz na bolonju, pa da vide onda stanje blagajne = 0 kn.
Bilo je isplativije napraviti kao kod pravnika i soc. radnika, 1800 ili 3600 kn, zavisno od broja ispita, ALI NE! Netko ima tvrdu glavu
Čista diskriminacija i to Pravnom fakultetu u Zagrebu !!!
Definitivno se slažem da se trebamo udružiti i stopirati prijelaz barem privremeno jer stvarno ne znam otkud da nađem novce da im platim godinu po bolonji, možda da se svi udružimo i opljačkamo neku banku?!
A da ne kažem ono što se svi slažu da većina nas ima 1-2 ispita ili samo diplomski i stvarno nije fer da nam uvale još dodatnih ispita (koje naravno moramo platiti) tako da definitivno znamo koji je najvažniji razlog zašto nema produženja...
Da, takav bojkot bi ih trebao potaknuti! Ali kada bi apsolutno svi bojkotirali! Da izračunamo - minimalnih 4000 kn x 100 = 400.000 kn , iso miki !!

jadra

Super da znaju koliko para treba iskesirat kad vec ne znaju nista drugo...

Treba ovo sve pred ministarstvo da razjasne ono sto mi ne mozemo

dobro, a zasto nitko ne napise TOCNE zakonske odredbe u kojima stoji to sto oni tvrde?! taj dio mi nije jasan nikako, na sto se oni pozivaju to? zasto se ne stavi nekakav zakljucak sluzbeni da znamo tocno na cemu smo, pa onda npr. da napisu da ce recimo do 25-og objaviti tocno dalje sto i kako za nas?
ne mogu shvatit ponasanje ovog faksa nikako, ovo je prejadno i kao da im ni nije do para?? al naravno da je i time bih i ja poduprla neupisivanje kad bismo na kraju nesto njime dobili, ali kako stvari zasad stoje izgleda da jednostavno necemo ako ne umijesamo vise instance u to sve...
zao mi je svake kune koju sam do sad dala, a sad nakon sveg ovog samo bih glavom lupala o zid, a ne im dala jos...samo znaju oni da je ljudima tesko odustat tako malo do kraja i da ce se vecina kad-tad prebacit na bolonju i nastavit...

ivna

Super da znaju koliko para treba iskesirat kad vec ne znaju nista drugo...

Treba ovo sve pred ministarstvo da razjasne ono sto mi ne mozemo

dobro, a zasto nitko ne napise TOCNE zakonske odredbe u kojima stoji to sto oni tvrde?! taj dio mi nije jasan nikako, na sto se oni pozivaju to? zasto se ne stavi nekakav zakljucak sluzbeni da znamo tocno na cemu smo, pa onda npr. da napisu da ce recimo do 25-og objaviti tocno dalje sto i kako za nas?
ne mogu shvatit ponasanje ovog faksa nikako, ovo je prejadno i kao da im ni nije do para?? al naravno da je i time bih i ja poduprla neupisivanje kad bismo na kraju nesto njime dobili, ali kako stvari zasad stoje izgleda da jednostavno necemo ako ne umijesamo vise instance u to sve...
zao mi je svake kune koju sam do sad dala, a sad nakon sveg ovog samo bih glavom lupala o zid, a ne im dala jos...samo znaju oni da je ljudima tesko odustat tako malo do kraja i da ce se vecina kad-tad prebacit na bolonju i nastavit...
Meni to isto nikako nije jasno!!!Oni imaju svoja neka pravila,ja to ne mogu shvatiti,ma kako oni to obajsnjavali.Jedni mogu,drugi ne mogu..a zna se da je zakonski rok za studiranje po starom programu 2014.u RH i u ostalim drzavama koje nas okruzuju.
I ja mislim da bi jedino ministarstvo moglo nesto uciniti po tom pitanju,jer ovi nasi su odlucili i ne misle mijenjati nista,osim ako to ne budu morali.
Ali trebali bi na neki nacin protestirati!

DIDI2205

Ljudi može pomoć...meni je tip u referadi rekao da ne predajem molbu...da mogu do 25-og tako da nisam ništa još predala...A vidim da pišete da su molbe rješene...jesam zakasnila sad???

Vesna Vesnić

Ljudi može pomoć...meni je tip u referadi rekao da ne predajem molbu...da mogu do 25-og tako da nisam ništa još predala...A vidim da pišete da su molbe rješene...jesam zakasnila sad???
hm hm
mislim da zakasnila definitivno nisi, ali sad opet da ti ne uzme, opet se u meni budi nada za nas... ali bit će prije da sam skroz prolupala

Meni to isto nikako nije jasno!!!Oni imaju svoja neka pravila,ja to ne mogu shvatiti,ma kako oni to obajsnjavali.Jedni mogu,drugi ne mogu..a zna se da je zakonski rok za studiranje po starom programu 2014.u RH i u ostalim drzavama koje nas okruzuju.
I ja mislim da bi jedino ministarstvo moglo nesto uciniti po tom pitanju,jer ovi nasi su odlucili i ne misle mijenjati nista,osim ako to ne budu morali.
Ali trebali bi na neki nacin protestirati!
Palo mi je na pamet da možda dopis koji sam baš na dekana urudžbirala, a u ime svih nas, da će ga možda sutra rješavati na sastanku Fakultetskog vijeća?
Naravno, zapravo je i dalje sve rekla kazala! Nikakvih točnih akata, odluka, nečega da nam se jasno objasni, dakle ja i dalje ne znam na koji zakon oni točno misle?

aurelija

Pa mislim da još nije kasno, tj. zar ne bi oni trebali imati nekakve naše dosjee, pa kad po ovom zadnjem nam broju indeksa ih otvore, da vide da je to bio prijelaz tad i tad s 2-godišnjeg i s tim i tim položenim ispitima. I da sve to uzmu u obzir, naravno.
Znam da si mislila figurativno, no iako je to za njih vjerojatno turbo lanjski snijeg, unatoč svemu smatram da jednom položeni ispiti su zauvijek položeni. Na EFZG su recimo jednom donesenom odlukom riješili stručni studij koji je bio 2 i pol godišnji, sa 150 ECTS, pa se onda nisi dalje mogao upisati na specijalistički, pa su, dakle odlukom stavili da on postaje 3-godišnji sa 180 ECTS-a, na način da su neke veće predmete podijelili na manje, pa dobili taj status prvostupnički.

A vidim da naši kolege poreznici s 2-godišnjeg studija, moraju (ako žele) preći na 3-godišnji uz dodatnu 1 godinu učenja i polaganja ispita. Također sam pročitala da ako nisu uspjeli do 30.09.2013.taj 2-godišnji završiti da moraju preći na 3-godišnji. Mislim, lol
Zašto neki studiji ne bi bili 2-godišnji, bez "automatske" mogućnosti daljnjeg studiranja i da budeš "samo" pristupnik, što je još uvijek nivo nekog VŠS-a i ipak neki "papir" u rukama.

Zaključak: sve se može kad postoji dobra volja.
Da lipoto, tak' je!

Filip M.

hm hm
mislim da zakasnila definitivno nisi, ali sad opet da ti ne uzme, opet se u meni budi nada za nas... ali bit će prije da sam skroz prolupala

Palo mi je na pamet da možda dopis koji sam baš na dekana urudžbirala, a u ime svih nas, da će ga možda sutra rješavati na sastanku Fakultetskog vijeća?
Naravno, zapravo je i dalje sve rekla kazala! Nikakvih točnih akata, odluka, nečega da nam se jasno objasni, dakle ja i dalje ne znam na koji zakon oni točno misle?
Jedino ako nisu oni sami već prije donijeli odliku za koju mi ne znamo, u kojoj piše da je krajnji rok da diplomiramo do 30.09.2013., jedino tako mogu, samo me zanima di je ta odluka i ako je donesena što se na nju ne pozivaju, vjerojatno ne mogu jer ne postoji.

Evo, članak 116 Zakona o znanstvenoj djelatnosti i vis.obrazovanju
recite mi, kako ga vi tumačite, gdje je ta zakonska zabrana?

2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona. Studenti kojima je na temelju prijašnjih propisa odobrena tema za izradu doktorskog rada bez doktorskog studija, imaju pravo obrane doktorskog rada i stjecanja doktorata znanosti prema propisima koji su vrijedili do stupanja na snagu ovoga Zakona.

(3) Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.

TO ZNAČI DA ONU GODINU KOJU STE UPISALI +2 IMAMO PRAVO STUDIRATI OD KADA JE TAJ ZAKON STUPIO NA SNAGU, ALI ISTO TAKO PIŠE DA IMAMO PRAVO ZAVRŠITI PO UPISANOM PROGRAMU OSIM AKO SVEUČILIŠTE NE DONESU ODLUKU U KOJOJ TO OGRANIČUJU.

NEKA ME NETKO ISPRAVI AKO NISAM U PRAVU!!! ŠTO NE POKAŽU TU ODLUKU AKO POSTOJI, I AKO POSTOJI ZAŠTO MI ZA TO NE ZNAMO???

suzyc

A što je onda s prekoračenjem roka pravnika i soc. radnika?
Njihovu starom programu je odobren završetak studija po upisanom planu i programu do 30.09.2014. - treba se izvlačiti na to
ZAŠTO NE I NAMA, PA I MI SMO STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA, ALI DRUGOG SMJERA!!!
Bilo bi puno jednostavnije, brže, bez papirologije, produžiti sa iznosom školarine 1800 ili 3600 kn i sa uplatnicom otići u referadu po štambiljko i to je to. ovako će si tete čupati kosu u referadi.
ALI NE, NE!
Jel bio itko u referadi i dobio točnu informaciju?
Jel itko upisao bolonju?

Vesna Vesnić

TO ZNAČI DA ONU GODINU KOJU STE UPISALI +2 IMAMO PRAVO STUDIRATI OD KADA JE TAJ ZAKON STUPIO NA SNAGU, ALI ISTO TAKO PIŠE DA IMAMO PRAVO ZAVRŠITI PO UPISANOM PROGRAMU OSIM AKO SVEUČILIŠTE NE DONESU ODLUKU U KOJOJ TO OGRANIČUJU.

NEKA ME NETKO ISPRAVI AKO NISAM U PRAVU!!! ŠTO NE POKAŽU TU ODLUKU AKO POSTOJI, I AKO POSTOJI ZAŠTO MI ZA TO NE ZNAMO???
ali ključno je to da visoko učilište MOŽE!! ali i ne mora... i dakle nikako ne na manje od godine koju smo upisali + 2 godine, znači određen je zakonski minimum, a može nam se, ako postoji dobra volja, razum itd., dozvoliti i više?
je li tako, il pak ja više ne znam što čitam

aurelija

Jedino ako nisu oni sami već prije donijeli odliku za koju mi ne znamo, u kojoj piše da je krajnji rok da diplomiramo do 30.09.2013., jedino tako mogu, samo me zanima di je ta odluka i ako je donesena što se na nju ne pozivaju, vjerojatno ne mogu jer ne postoji...
Eh milo...mislim da si u pravu...da to zapravo ne postoji.
Čim oni ništa službenog u tom obliku nisu objavili, da se konkretno pozivaju na točno to i to...nema niš' od toga, ne vjerujem ja tu u nikakvo poštenje s njihove strane.
Laži i obmane.
Drže se te svoje priče ko' pijan plota i ni napred, ni nazad, u našim pregovorima, nikud se ne ide i ne stiže.
Okej, ako su već tako navodno odlučili, onda nek' nas upoznaju i sa tim pravnim okvirom, a ne ko' papiga stalno ponavljat jedno te isto!
A mi ne razumijemo, pa ne razumijemo, što je posve i logično (ko' bi normalan njih lude shvatio???)...dok oni nas u isto to vrijeme, jako dobro razumiju, aal' see praavee bleesaviiiiiii, mh!:weeabooface:
Davno odlučili bez nas o nama, već im je jednom prošlo, pa zašto ne bi i opet???
užas, jad, bijeda

ivna

Vesna Vesnić:palo mi je na pamet da možda dopis koji sam baš na dekana urudžbirala, a u ime svih nas, da će ga možda sutra rješavati na sastanku Fakultetskog vijeća?
Naravno, zapravo je i dalje sve rekla kazala! Nikakvih točnih akata, odluka, nečega da nam se jasno objasni, dakle ja i dalje ne znam na koji zakon oni točno misle?[/QUOTE]

A docekat cemo jos i sutrasnji dan,kad smo sve ovo cekali i pretpjeli.
Nece oni nama nista niti objesnjavati,za njih je to luksuz i vjerojatno misle da nismo ni zasluzili.

Filip M.

A što je onda s prekoračenjem roka pravnika i soc. radnika?
Njihovu starom programu je odobren završetak studija po upisanom planu i programu do 30.09.2014. - treba se izvlačiti na to
ZAŠTO NE I NAMA, PA I MI SMO STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA, ALI DRUGOG SMJERA!!!
Bilo bi puno jednostavnije, brže, bez papirologije, produžiti sa iznosom školarine 1800 ili 3600 kn i sa uplatnicom otići u referadu po štambiljko i to je to. ovako će si tete čupati kosu u referadi.
ALI NE, NE!
Jel bio itko u referadi i dobio točnu informaciju?
Jel itko upisao bolonju?
Pa oni su to i napravili samo što će onima do 3 ispita naplatiti 4.000kn, a onima sa više ispita naplatiti 6.000 kn. Mislim da na našem faxu rade sami matematičari i ekonomisti :thinking:

aurelija

ali ključno je to da visoko učilište MOŽE!! ali i ne mora... i dakle nikako ne na manje od godine koju smo upisali + 2 godine, znači određen je zakonski minimum, a može nam se, ako postoji dobra volja, razum itd., dozvoliti i više?
Znaš ti znaš, jako dobro!
I bome, posramilo bi se 90% naše gundulićevske javne uprave da se face to face susretnu s tobom i tvojim životom, poslom, zdravljem i najvažnije, dobrim srcem i zdravim razumom!
Ali, ne mogu se oni sramit, nemaju ti oni toga, zakazala ljudskost, iznakažena, unakažena.
Piši kući propalo.

ivna

Znam da su neke kolegice predale molbu dan i nakon par dana i uzeo im je...u svom stilu.A zasto je rekao da ne predajes?!

Filip M.

Tako je, ministarstvo ostavlja na volju visokom učilištu, nema kod naših volje, oni mogu produžiti da hoće ali neće.

Stvarno mislite da će sutra o nama raspravljati, ma da je barem netko od njih barem malo pokazao sklonosti za nas, stvarno ih može biti sram, jednima odobriti da završe po programu koji su upisali,a drugima ne i to u istoj kući.

suzyc

Znam da su neke kolegice predale molbu dan i nakon par dana i uzeo im je...u svom stilu.A zasto je rekao da ne predajes?!
Pa da mogu naplatiti upis nakon upisnog roka još 150 kn i 250 kn za molbu za odobrenje za prijelaz na bolonju

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks