AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Fireflower

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel mi uopće imamo studentskog pravobranitelja? kao recimo oni na pravu?
enivejz, ha... možemo pričekati, ako do utorka ne bude nikakvih novih informacija onda se možemo obratiti udruzi s pitanjem što to osnivanje točno znači za nas, posebno za studente po starom prog. pošto je na pravu i soc. radu produljeno već pravo... a što god oni odgovorili, molbu bi bilo dobro predati još ovaj mjesec, nadam se da će biti dosta potpisa... i mooooooožda se riješi recimo u 7.mj., a možda kao i prošle godine...
pa nije li po našem stanju i informiranosti očito imamo li studentskog pravobranitelja? LOL nemamo, to je kod nas SF!
a dočekat ćemo da stave nekakvu obavijest... jer ovo što su potpisali je tek sporazum o osnivanju dva studijska centra bla bla... sad će još 10 godina trebat da krenu u osnivanje, pa deset dok ga osnuju i tak...
ja sutra ziher idem na okoliš pa nosim peticiju sa sobom, za upp nisam ziher da idem pa ću micu zamoliti da pohvata tamo što se pohvatati da. u utorak idem na zk pa ću isto uzeti sa sobom. vi koji idete na gp obavite to tamo. pa da možemo polako usmjeriti priču dalje.

mica

hej što se tiče potpisa bilo bi možda bolje da ih skupljamo preko mailova jednostavnije je samo trebamo reć na koji mail i to je to,treba poslati podatke ime prezime i jmbg tako su radili prošle godine ali ne znam tko,a na faksu treba proširiti priču o tome da se potpisuje peticija i da sve podatke mogu naći na forumu!

Fireflower

a kako proširiti priču na faksu kad nitko od nas više nije na faksu osim kad su ispiti. slažem se da treba proširiti vijest, slažem se s opcijom e-maila, može ići moj mail, nije problem. ali mislim da trebamo i sad na rokovima uloviti što se od potpisa uloviti da.

hej što se tiče potpisa bilo bi možda bolje da ih skupljamo preko mailova jednostavnije je samo trebamo reć na koji mail i to je to,treba poslati podatke ime prezime i jmbg tako su radili prošle godine ali ne znam tko,a na faksu treba proširiti priču o tome da se potpisuje peticija i da sve podatke mogu naći na forumu!

jadra

a kako proširiti priču na faksu kad nitko od nas više nije na faksu osim kad su ispiti. slažem se da treba proširiti vijest, slažem se s opcijom e-maila, može ići moj mail, nije problem. ali mislim da trebamo i sad na rokovima uloviti što se od potpisa uloviti da.
ne jmbg nego broj indexa.
nije problem skupiti podatke preko maila, samo što trenutno za ovu molbu uopće zna 10-ak ljudi pretpostavljam. većina ih nije na forumu, a ljudi dolaze na faks samo eventualno u dane prijavljivanja ispita (ako ne šalju prijavnice poštom) i na sam ispit, tako da i ja mislim da rtebamo sad pokušati dobiti što više potpisa. onda također te osobe koje se potpišu mogu drugima razglasiti da skupljamo potpise pa se možda netko dodatno javi na mail itd.
većina je ljudi prošle godine dala potpis na peticiju, tko nije mogao poslao je kolegicama ili meni svoje podatke pa smo ih mi bile upisale.

Fireflower

Kaže mi frend koji radi za business.hr da su imali neki dan članak u kojem piše o osnivanju Studijskog centra za javnu upravu i javne financije koji će biti dio Pravnog fakulteta u Zagrebu (obavijest koju nam je Jadra linkala na forum) i da u istom stoji da to znači UKIDANJE veleučilišta koje nastavlja djelovati kao Studijski centar. Eh sad... to onda valjda znači da mi od jeseni spadamo pod Pravni... ali je možda problem što naša molba ipak treba ili prije jeseni. Ili nije? Hm???
Kad stignem probati ću naći to na business.hr...

jadra

Kaže mi frend koji radi za business.hr da su imali neki dan članak u kojem piše o osnivanju Studijskog centra za javnu upravu i javne financije koji će biti dio Pravnog fakulteta u Zagrebu (obavijest koju nam je Jadra linkala na forum) i da u istom stoji da to znači UKIDANJE veleučilišta koje nastavlja djelovati kao Studijski centar. Eh sad... to onda valjda znači da mi od jeseni spadamo pod Pravni... ali je možda problem što naša molba ipak treba ili prije jeseni. Ili nije? Hm???
Kad stignem probati ću naći to na business.hr...
ne mogu to naći, ako netko drugi uspije nek stavi link... samo da sad ne bude kao s onima u splitu kojima je to bilo donijelo samo još više problema (mislim da se odnosilo na fizioterapeute, al uh...)

Fireflower

izgleda da su ga maknuli. :angry:
ok, i iz ovog na stranicama MZOS-a se da zaključiti da veleučilište nestaje. sad ostaje pitanje - kada? however, možemo mi molbu i umnožiti i poslati na više adresa, već prema potrebi.

hvala, ali to je isto ovo što je na stranicama MZOS-a
mislila sam ako entko nađe taj članak na business.hr-u koji je očito potpuniji...

mica

pardon broj indeksa!trebamo otvoriti temu skupljanje potpisa za peticiju i pozvati i stari i novi program da potpišu!

Fireflower

dobra ideja! ja sam totalni zbunjo kad je riječ o forumima i temama pa plz nek netko otvori temu, slobodno možete staviti moj e-mail za slanje podataka: [email protected]
btw, nisam otišla na okoliš, završila sam kod doktorice... malo su mi živci popucali (rekao bi moj šef: hoće to tako.) pa sam otišla po nešto za smirenje jer imam nekontrolirane ispade plača... tako da ću preskočiti i upp. ali sutra idem na zk pa ću pokupiti potpise od ljudi koji dođu.

pardon broj indeksa!trebamo otvoriti temu skupljanje potpisa za peticiju i pozvati i stari i novi program da potpišu!

jadra

ne znam da li se računaju potpisi bolonjaca, mislim da se prošle godine na kraju nisu...

dobra ideja! ja sam totalni zbunjo kad je riječ o forumima i temama pa plz nek netko otvori temu, slobodno možete staviti moj e-mail za slanje podataka: [email protected]
btw, nisam otišla na okoliš, završila sam kod doktorice... malo su mi živci popucali (rekao bi moj šef: hoće to tako.) pa sam otišla po nešto za smirenje jer imam nekontrolirane ispade plača... tako da ću preskočiti i upp. ali sutra idem na zk pa ću pokupiti potpise od ljudi koji dođu.
smiri se, diši, nemoj paničarit... znam da je lako reći, al gle i ja sam negdje na rubu hahaha ovi naleti plača mislim da to tak dođe :crazy:
sretno sa zk i ima još rokova, bez panike...

ne kužim, hoćete da se otvori nova tema kao potpisivanje peticije u kojoj će biti samo ovaj mail, ili? (mogu ja otvorit, samo da znam što uopće treba tamo biti navedeno)

Fireflower

ovi histerični ispadi plača :blushed: skužila sam da je otišlo korak predaleko jučer kad sam se usred ručka rasplakala ničim izazvana, sirota juha nije bila ništa kriva. i tako... budući da noćas nisam oka sklopila i negdje sam u 4 ujutro zaključila da teško više znam i vlastito ime a kamoli nešto drugo par sati kasnije je bio pravac Dom zdravlja da me malo spuste i da shvatim da ima još rokova i treba malo stati na loptu. :mellow:

pa da, u biti bi trebalo otvoriti temu i zamoliti sve studente starog programa koji prate forum da se priključe potpisivanju peticije za produženje roka za diplomiranje i o istoj obavijeste kolege koji nisu aktivni na forumu a dijele s nama ovdje istu sudbinu.

ne znam da li se računaju potpisi bolonjaca, mislim da se prošle godine na kraju nisu...

smiri se, diši, nemoj paničarit... znam da je lako reći, al gle i ja sam negdje na rubu hahaha ovi naleti plača mislim da to tak dođe :crazy:
sretno sa zk i ima još rokova, bez panike...

ne kužim, hoćete da se otvori nova tema kao potpisivanje peticije u kojoj će biti samo ovaj mail, ili? (mogu ja otvorit, samo da znam što uopće treba tamo biti navedeno)

jadra

pa da, u biti bi trebalo otvoriti temu i zamoliti sve studente starog programa koji prate forum da se priključe potpisivanju peticije za produženje roka za diplomiranje i o istoj obavijeste kolege koji nisu aktivni na forumu a dijele s nama ovdje istu sudbinu.

tema otvorena, ako treba još što ubaciti slušam prijedloge ili ubacite same ;)

banana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
e bila sam na upravi i bila je jedna cura prije bolonje al ima i frendicu, uglavnom doci ce na forum dat ce podatke a vidjela sam ima gro ekipe prije bolonje e za upravu 3 A4 papira onih koji su prijavili, naravno nitko ije izasao ... ugl to je to

Fireflower

evo zanimljiv članak, Dnevnik.hr - Studenti struÄŤnih studija u lošijem poloĹľaju od sveuÄŤilišnih kolega
nije baš sasvim vezan za ovu temu, malo sam offtopic, ali trenutno ne znam gdje bih ga drugdje stavila..
to je zato što studente stručnih studija u Hrvatskoj smatraju "onima koji nisu uspjeli upisati pravi fakultet"... a vani se itekako ulaže u stručne studije. znam konkretno za Finsku, kod njih se nakon 3. razreda srednje odlučuje hoće li se nastaviti školovanje u gimnazijskom programu pa iza toga na fakultetima tipa PMF, FF, FER, znači onima koji će u budućnosti nositi kostur edukativne i istraživačke priče u zemlji ili će se krenuti u smjeru stručnih studija i raditi u, loš je doslovni prijevod ali ajmo to reći tako, društveno korisnim djelatnostima - znači u zdravstvu (liječnici (izvan znanstveno-istraživačkog rada),med. sestre, upravni pravnici, ekonomisti (opet izvan znanstveno-istraživačkog rada)). i što je najbitnije, oni svakih 5 rade istraživanje u kojem smjeru im se kreće gospodarski razvoj i zemlja u cjelini i na osnovi tih razultata i predviđanja određuju upisne kvote na fakultete. tako ujedno rješavaju i problem nezaposlenosti jer ljude nakon što ulože godine i godine u školovanje (koje je pritom besplatno od A-Ž, mislim da plaćaju samo doktorske studije) odmah čeka posao u struci za koju su se školovali. pa se onda stvarno zamislim di smo mi u cijeloj priči... :frustrating:

HRVATSKI FAKULTETI, Šokantni nalaz državne revizije: Novac od projekata i školarina profesori podjelili među sobom - mJutarnji

evo još jednog "off-topic" članka... zanimljivog. i zapravo je super to što se jutarnji zadnjih dana jako zanima za problematiku visokog školstva... možda da i mi malo s njima popričamo?

jadra

HRVATSKI FAKULTETI, Šokantni nalaz državne revizije: Novac od projekata i školarina profesori podjelili među sobom - mJutarnji

evo još jednog "off-topic" članka... zanimljivog. i zapravo je super to što se jutarnji zadnjih dana jako zanima za problematiku visokog školstva... možda da i mi malo s njima popričamo?
i to sam vidjela, ah... svašta se kod nas može...
tako i mi uplaćujemo školarine na račun pravnog faksa, ali oko produljenja roka se moramo s oproštenjem ****** s ovim našima koji baš nisu za to kao...
umjesto da se fino ide "kako svi, tako i vi", al ne, naši novci možda ne vrijede toliko?

banana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
evo još jednog "off-topic" članka... zanimljivog. i zapravo je super to što se jutarnji zadnjih dana jako zanima za problematiku visokog školstva... možda da i mi malo s njima popričamo?[/QUOTE]

mislim da cemo morati to bi bila krajnja opcija

jadra

mislim da cemo morati to bi bila krajnja opcija
evo, otvorili su cijelu raspravu na fb-u u vezi školstva u HR :crazy:
još kad bi se uhvatili "starih studenata" i navodne bolonje... ah...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks