AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dobro da sam balonja od 18 kao sto sam i bila kad sam ovo upisala rasturala sam, al su me zeznule okolnosti životne plus rad konstantni... ma vjerujem da nam je svima slično, uglavnom idemo sad s tom molbom pa bar da nam produlje to da uspijemo nekak to svi rijesit da mozemo ic radit te super kul lude poslove koji nam se nude ... jeeeeej :D

ooo zivota li divnog :( ODE PRITISAK
mislim da nam je tako nekako svima... :(
a sad što je tu je, možemo opet probati s tim, vidjet ćemo... možda nam se ovi s prava smiluju heh ...ionako sad više ne kužim kako će točno funkcionirati to odulčuvanje o nama itd.

Fireflower

mislim da nam je tako nekako svima... :(
a sad što je tu je, možemo opet probati s tim, vidjet ćemo... možda nam se ovi s prava smiluju heh ...ionako sad više ne kužim kako će točno funkcionirati to odulčuvanje o nama itd.

ček, kaj mi sad spadamo pod pravni ili se to odnosi samo na specijalistički studij ili ti famozni +2? više ni ja ne kužim... :frustrating:

jadra

ček, kaj mi sad spadamo pod pravni ili se to odnosi samo na specijalistički studij ili ti famozni +2? više ni ja ne kužim... :frustrating:
iskreno, nemam pojma. pa ako nismo navodno dobili tu dopusnicu, onda mislim da to mi sad spadamo pod pravo, ništa ne piše o nikakvom osnivanju dodatnog programa koji traje 2god. ili tak nešto... :confused2:

Fireflower

iskreno, nemam pojma. pa ako nismo navodno dobili tu dopusnicu, onda mislim da to mi sad spadamo pod pravo, ništa ne piše o nikakvom osnivanju dodatnog programa koji traje 2god. ili tak nešto... :confused2:
nadam se da bi to onda, s obzirom da su oni produžili starom programu do 2013. to moglo biti dobro za nas. tipkamo se mailovima sutra pa ćemo probati organizirati potpise za peticiju sad na rokovima. a onda ćemo dalje saznati. možda udruga zna nešto konkretnije... angažirati ću kolegicu, samo iza GP-a jer ju je dopala Keglević pa je sad isključila mobitele, internet i sva sredstva komunikacije i uči.

mica

ma ja sam za da se svejedno ide s ovom molbom, pa u principu neka oni odobre onda po svojim uvjetima što žele, ako uopće išta budu htjeli.
kao da bi ih strašno ometalo da mi nastavimo ići na postojeće ispite s postojećim (šugavim) redovnim rokovima? pa mi time ne smetamo nikome. Opet bismo ih platili za to.
čini mi se da je to manji problem, manje papirologije, gužve s indeksima, mijenjanje predmeta itd., nego da nas prebacuju na bolonju i da opet dolazimo na predavanja na kojima nema mjesta LOL
ma, tragikomedija...
ispravak ne prebacuju nas na bolonju jer kod nas ne postoji bolonja već razlika po bolonji mislim kako god se ta sramota može nazvati.))

ako su nas stavili pod pravo onda neka nam omoguće ista prava kao i njima tj.produže nam rok jer nam je sada isto vijeće ako smo pod pravom koje je za socijalni i za pravo izglasalo produžetak!

jadra

pravnici su super, pogledajte malo pravokutnik kad stignete... oni se fino žale na sve i izraze zabrinutost ili ukazuju stalno na probleme u svemu i sa svime. a mi iz nekog nazovi-straha ili pasivnosti ne reagiramo... ne mislim na ovo sad s molbom, nego općenito.
znam da nam je svima stalo do toga da što prije završimo s faksom ili da imamo što manje posla s njim, ali očito se tako ne mijenja ništa, što za nas, što za kolege po bolonji.

Fireflower

pravnici su super, pogledajte malo pravokutnik kad stignete... oni se fino žale na sve i izraze zabrinutost ili ukazuju stalno na probleme u svemu i sa svime. a mi iz nekog nazovi-straha ili pasivnosti ne reagiramo... ne mislim na ovo sad s molbom, nego općenito.
znam da nam je svima stalo do toga da što prije završimo s faksom ili da imamo što manje posla s njim, ali očito se tako ne mijenja ništa, što za nas, što za kolege po bolonji.
To ja pričam godinama... mi plaćamo školarine, padamo iz roka u rok znali ili ne znali, još nas i ponize di stignu, svi ispiti su nam u istom danu ili u isto vrijeme što je cijelom svijetu nepojmljivo... i mi na sve to šutimo. Nikada mi nije bilo jasno zašto šutimo ali kao što sam rekla, nitko od nas sam ne može tu puno promijeniti. :mellow:

mica

slažem se sa vama u potpunosti ali kao što je već navedeno pojedinac ne može sam ništa učiniti a ljudi se boje i nemaju volje za ničim ali smatram da bi nam moglo proć produženje jer smatram da moramo biti izjednačeni sa pravom sad kad spadamo pod njih.))

jadra

slažem se sa vama u potpunosti ali kao što je već navedeno pojedinac ne može sam ništa učiniti a ljudi se boje i nemaju volje za ničim ali smatram da bi nam moglo proć produženje jer smatram da moramo biti izjednačeni sa pravom sad kad spadamo pod njih.))
da li mi spadamo pod njih ili su to one + koje će spadati pod njih?
jer i tamo piše da je K. dekan Dvz-a...

mica

da li mi spadamo pod njih ili su to one + koje će spadati pod njih?
jer i tamo piše da je K. dekan Dvz-a...
da dobro pitanje ali zar socijalni nema svog dekana a pravo svog?mislim da je cjelokupni studij pod njima a ne samo +2 jer i socijalni spada pod njih i 4 godine i 5 godina ne vjerujem da su 3 godine pod veleučilištem a +2 pod pravom nema mi tu logike a idjeluje mi glupo,ali opet možda sam u krivu ko će ga znat.((

ne znam opet mi smrdi to što što su imenovali studijski centar javne uprave nakon što su donjeli odluku na pravu o produženju roka,sve mi je to dvosjekli mač!trebali bismo navesti u molbi da bi nam trebali omogućiti produžetak baš iz tog razloga što smo postali to što jesmo bez obzira na to tko je dekan!i zato jer smo pod okriljem prava!
e sad ako nam ne produže ja moram upisati razliku i mogu ju polagati tek nakon što ih odslušam što znači da neću sve stić do kraja 9 mj. 2012 što je opet dodatni trošak i još ako budem morala na predavanja,krasno!jel mio to onda upisujemo kao izvanredni?a te +2 se neće još tako brzo izrealizirati treba napraviti program pronaći profesore formirati školarine izmisliti predmete!nije to samo tako,mislim da je to imenovanje pridonjelo tomu da fakultet može nastaviti sa radom jer je bila afera da si izgubili dozvolu za rad,a da nije imenovano zbog realizacije +2,barem ne u tako skoroj budućnosti!

jadra

da dobro pitanje ali zar socijalni nema svog dekana a pravo svog?mislim da je cjelokupni studij pod njima a ne samo +2 jer i socijalni spada pod njih i 4 godine i 5 godina ne vjerujem da su 3 godine pod veleučilištem a +2 pod pravom nema mi tu logike a idjeluje mi glupo,ali opet možda sam u krivu ko će ga znat.((

ne znam opet mi smrdi to što što su imenovali studijski centar javne uprave nakon što su donjeli odluku na pravu o produženju roka,sve mi je to dvosjekli mač!trebali bismo navesti u molbi da bi nam trebali omogućiti produžetak baš iz tog razloga što smo postali to što jesmo bez obzira na to tko je dekan!i zato jer smo pod okriljem prava!
e sad ako nam ne produže ja moram upisati razliku i mogu ju polagati tek nakon što ih odslušam što znači da neću sve stić do kraja 9 mj. 2012 što je opet dodatni trošak i još ako budem morala na predavanja,krasno!jel mio to onda upisujemo kao izvanredni?a te +2 se neće još tako brzo izrealizirati treba napraviti program pronaći profesore formirati školarine izmisliti predmete!nije to samo tako,mislim da je to imenovanje pridonjelo tomu da fakultet može nastaviti sa radom jer je bila afera da si izgubili dozvolu za rad,a da nije imenovano zbog realizacije +2,barem ne u tako skoroj budućnosti!
stvarno ne znam ništa, možda da pričekamo informacije iz udruge da nam objasne sad to s tim studijskim centrom točno...
da, upisala bi kao izvanredno, s tim da nema više da platiš 1 godinu a studiraš 2, trebala bi odslušati predavanja (al izvanredni imaju ona skraćena) da dobiješ potpise i onda možeš na ispite. ne da mi se sad brojati koliko ih je u toj razlici, al u svakom slučaju nije to niti jeftino, a oduzima itekako vremena. i da ispite opet polažem po nekom redu više mi ne pada na pamet.
kakva je to molim vas logika da mi smije ostati samo 1 ispit s 2. godine da bih mogla polagati treću, a istovremeno mogu na OUP prije UPP, na socijalno prije radnog itd., naravno da bismo trebali polagat kako god se nama svidi jer tako i onako kakve to uopće ima veze kad moraš štrebat tako i onako?! mogla sam do sad očistit sve s 3.god. garant umjesto da se k'o idiot natežem s tim najvećim ispitima i da mi motivacija pada stalno ispod nule.
već mi je pun kufer svega...

mica, dala si mi dobru ideju gdje da pogledam, pa evo:

http://www.pravo.hr/scsr/za_buduce_studente/nastava

iliti "studijski centar socijalnog rada" (4+1)

što bi meni značilo da su sad valjda ove 3 godine pod pravom onda. e sad da li će nam zbog toga produljit pravo, to ćemo vidjet još...

mica

razlika je koliko ja znam 6 ispita ali priznaju ekonomiku pa je 5 ispita razlika!,ma joj meni je motivacija ispod nule zato jer mi zadnji ispit ostaje građansko da je neki drugi ajde još nekako.((((ja samo znam da ja te + 2 ako zažive neću upisati!

da vidiš kako je na socijalnom mislim da je onda isti princip i za nas!ali i to šta kažeš udruga zna najbolje mi samo možemo nagađati a od toga ništa.((

Fireflower

ok... službeno sam izgubljena i u upravnom postupovnom, i u pravu okoliša, o zk da i ne govorim i sve ovo sad moj mozak ne može rezonirati... hoće li jedna od vas (jadro, mico) kontaktirati udrugu ili da to prepustimo kolegici koja ih je kontaktirala prije dva-tri tjedna? ali ona će to tek u utorak nakon gp. možda je čak bolje da jedna od vas koje ste već malo detaljnije proučile problematiku njima pošalje mail?

banana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kakva je to molim vas logika da mi smije ostati samo 1 ispit s 2. godine da bih mogla polagati treću, a istovremeno mogu na OUP prije UPP, na socijalno prije radnog itd., naravno da bismo trebali polagat kako god se nama svidi jer tako i onako kakve to uopće ima veze kad moraš štrebat tako i onako?! mogla sam do sad očistit sve s 3.god. garant umjesto da se k'o idiot natežem s tim najvećim ispitima i da mi motivacija pada stalno ispod nule.
već mi je pun kufer svega...

tak i ja razmisljam, da ne spominjem da ne mozes diplomski odabrat ni prijavit sa vise od 3 ispita kak kad se j... s tom upravom i radnim... ne! moraju nam dat produljenje,, e nebih nista rekla da mi trazimo bezobrazno da nam produlje... al svim faking faksevima su dali do 2013. ne mogu biti toliko prokleti

banana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
upravo sam postala jedan od svojih isfrustriranih postova i nece ga objavit :DDDDDD zaaaaakon ne kuzim mozda me proguta mrak

jadra

ok... službeno sam izgubljena i u upravnom postupovnom, i u pravu okoliša, o zk da i ne govorim i sve ovo sad moj mozak ne može rezonirati... hoće li jedna od vas (jadro, mico) kontaktirati udrugu ili da to prepustimo kolegici koja ih je kontaktirala prije dva-tri tjedna? ali ona će to tek u utorak nakon gp. možda je čak bolje da jedna od vas koje ste već malo detaljnije proučile problematiku njima pošalje mail?
i ja imam gp u utorak. ionako mislim da treba pričekati da recimo nas studente uopće netko obavijesti o svemu tome? kao recimo, da to stave na net ili nešto?
pa možda onda povežu to s još nekim stvarima, možda...kao s tim produljenjem eventualnim...
što se udruge tiče nije ništa hitno jer ionako ukoliko imaju kakve informacije valjda će ih napisat da i mi znamo, a u svakom slučaju ne treba uzimati njihovo mišljenje kao nešto konačno. oni ionako neće napraviti ništa za nas, osim što će njihov predstavnik pročitati našu molbu pred vijećem.

ovi su nam mogli automatski produljit prava fino kad su već sastančili LOL
mislim, pa valjda jesu malo opširnije obradili malo tu situaciju sveukupnu vezanu za ovo veleučilište i prava studenata, pa onda vačkda i naša... a možda sam samo preoptimistična LOL

Fireflower

i ja imam gp u utorak. ionako mislim da treba pričekati da recimo nas studente uopće netko obavijesti o svemu tome? kao recimo, da to stave na net ili nešto?
pa možda onda povežu to s još nekim stvarima, možda...kao s tim produljenjem eventualnim...
što se udruge tiče nije ništa hitno jer ionako ukoliko imaju kakve informacije valjda će ih napisat da i mi znamo, a u svakom slučaju ne treba uzimati njihovo mišljenje kao nešto konačno. oni ionako neće napraviti ništa za nas, osim što će njihov predstavnik pročitati našu molbu pred vijećem.

ovi su nam mogli automatski produljit prava fino kad su već sastančili LOL
mislim, pa valjda jesu malo opširnije obradili malo tu situaciju sveukupnu vezanu za ovo veleučilište i prava studenata, pa onda vačkda i naša... a možda sam samo preoptimistična LOL

ja nekak, poučena iskustvom, mislim da su oni razmotrili jedino opciju kak još love strpat u svoje džepove. ali da... pričekati ćemo da prođu rokovi pa ćemo dalje.

jadra

ja nekak, poučena iskustvom, mislim da su oni razmotrili jedino opciju kak još love strpat u svoje džepove. ali da... pričekati ćemo da prođu rokovi pa ćemo dalje.
možda u međuvremenu osvane neka obavijest na faksu... ili na stranicama faksa...ili na forumu... ili na stranici udruge na facebooku...ili bilo gdje onak...mislim pa to se odnosi na sve nas studente, ne kužim baš da kod nas nigdje ni slova o tome... :crazy:
a ako osvane nešto, onda će valjda biti detaljnije od toga na mzos i stranicama PF. možda.

Fireflower

možda u međuvremenu osvane neka obavijest na faksu... ili na stranicama faksa...ili na forumu... ili na stranici udruge na facebooku...ili bilo gdje onak...mislim pa to se odnosi na sve nas studente, ne kužim baš da kod nas nigdje ni slova o tome... :crazy:
a ako osvane nešto, onda će valjda biti detaljnije od toga na mzos i stranicama PF. možda.
a možda i ne. možda nam kažu 30.9. kad ćemo histerično upis rješavati jer na do zadnjeg neće reći ništa za produžetak. joj bolje mi je da šutim, odmah me želudac počne šarafat. u cijeloj ovoj priči, mada me ne bi trebalo, me zanima i kaj će se dogodit s poreznim studijem... trebali bi se udružit i dić pobunu, hehe.

jadra

a možda i ne. možda nam kažu 30.9. kad ćemo histerično upis rješavati jer na do zadnjeg neće reći ništa za produžetak. joj bolje mi je da šutim, odmah me želudac počne šarafat. u cijeloj ovoj priči, mada me ne bi trebalo, me zanima i kaj će se dogodit s poreznim studijem... trebali bi se udružit i dić pobunu, hehe.
jel mi uopće imamo studentskog pravobranitelja? kao recimo oni na pravu?
enivejz, ha... možemo pričekati, ako do utorka ne bude nikakvih novih informacija onda se možemo obratiti udruzi s pitanjem što to osnivanje točno znači za nas, posebno za studente po starom prog. pošto je na pravu i soc. radu produljeno već pravo... a što god oni odgovorili, molbu bi bilo dobro predati još ovaj mjesec, nadam se da će biti dosta potpisa... i mooooooožda se riješi recimo u 7.mj., a možda kao i prošle godine...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks