jadra
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
mislim da je ovaj peti argument isto nešto što smo naveli prošli put, u smislu da em su ispiti skoro uvijek ujutro što ljudima koji su zaposleni baš i ne odgovara, em stavljaju ispite na iste dane što ne odgovara nikome...mislim da bi svakom normalnom bilo logično da rokovi budu malo bolje raspoređeni, ali sumnjam da možemo na to utjecati... jedino ne znam zašto mi moramo uopće davati ispite po nekim pravilima, pa mislim kao apsolventi - trebalo bi biti potpuno svejedno kako ću rješavati svoje ispite, a još pogotovo za izborne se trebalo omogućiti polaganje na konzultacijama, a ne ovako da ti stave recimo građansko i zemljišnoknjižno isti dan i onda se možeš slikat...samo primjer, uglavnom mi smo dobili tu godinu i oni će vjerojatno reći da smo već dobili i da ne možemo sad tražit u nedogled...ali zašto ne bismo sve dok ne osnuju te +2 nema nikakvog razloga da nas prebacuju po mom mišljenju.Mislim da bismo trebali krenuti sa argumentom,1.)da ta bolonja jednostavno ne postoji i da razlika na koju nas sile nema smisla jer od nje nemamo blisku budućnost,zatim drugi argument 2.)financije nemaju svi novca za plaćanje te razlike koja je abnormalno skupa i iznad svih mogućnosti,što znači da bi neki ljudi jednostavno sve godine studiranja bacili u vjetar jer nemaju mogućnosti za dalje,treći argument 3.) samim statusom apsolventa bi se vratili nazad u studentske dvorane na predavanja tj.na prvu godinu što opet i dalje zahtjeva sve veće financijske izdatke na samu cijenu upisivanja razlike,kao četvrti argument 4.) još uvijek je veliki broj ljudi po starom programu sa povećim brojem predmeta koje imaju za riješiti ali zbog nesusretljivosti određenih profesora iz određenih predmeta nisu u mogućnosti ispoštovati ovaj rok na što se opet nadovezuje peti argument 5.) da su "bolonjcima" izašli u susret time što su im omogućili polaganje predmeta treće godine sa jednim nepoloženim ispitom druge godine,zašto ???što onda nama nisu to odmah uvođenjemrazlike omogućili ili nam dali mogućnost polaganja bez obzira na nepoložene predmete druge godine,kao šesti argument 6.)navođenje drugih fakulteta kojima je rok produžen!
Evo za sada sam se ovoga sjetila,pa sada ako netko zna kome bismo ovo uputili mailom nek pomogne i javi i naravno neka svatko ko ima još koju ideju nadoda što više to bolje.)))
Ajmo ljudi moramo se izboriti za sebe nažalost ovakvim putevima ali bolje išta nego ništa.)))
molba se može poslati pročelnici i dekanu na mail, ali zapravo treba ju sastaviti, odnjeti na faks i urudžbirati da se pročita na vijeću, znači treba ju poslati i predstavnici studentske udruge za koju ne znam jel još uvijek ista ili ne... a i dalje mislim da bi nam trebala peticija da ne ispadne da je ovo tražilo nas 2-3 samo za sebe, iako znaju oni koliko nas ima "starih", tj. mislim da oni lako mogu saznati naš točan broj