AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

srecko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
mislim da mozes. na prvom predavanju je receno da prvi kolokvij nije uvjet za drugi...

da, ja isto tak mislim iako nisam sigurna. al onda odgovaraš sve, a ovak ak prođeš 1. i 2., samo 2. gradivo. ako netko zna točnu inf. nek kažee.

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ne, ni onda ni ako ne prođeš prvi.
krivo !!! ako padnes prvi definitivno mozes na drugi, a mislim da mozes i ako nisi izasla, ali nisam sigurna jer to informaciju bas nije striktno napomenuo na uvodnom predavanju !!

matejica

A znam da ću morat odg sve i pisat onaj dio koji nisam (ako ću uopće moći pristupit 2. kolokviju). Al jbg, tako je kako je.. Malo me ovo vrijeme zeznulo -.- Ništa, poslat ću mail profesoru. Hvala ljudi ;)

Rick

ja mislim da je trebalo izaći na 1. kolokvij (bez obzira na prolaz ili ne) da bi mogao/la ići na 2...ali nisam ziher
pitanja od 1. grupe (u 11.40)
1.objasni modificiranje načela zakonitosti u hr pravu
2.ratifikacija podzakonskih općenormativnih akata
3.interpelacija
4.vođenje evidencije o hr državljanstvu i dokazivanje državljanstva
5.dodaci upravnom aktu

ima li tko pitanja iz 2.grupe??

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1.kontrola akata u kojima je sadržana diskrecijska ocjena
2.podzakonski općenormativni akti prema posebnom ovlaštenju u RH
3.objasniti kontrolne ovlasti
4.prestanak hrvatskog državljanstva odricanjem
5.objasniti upravni akt prema općenormativnom aktu

Rick

ja mislim da je trebalo izaći na 1. kolokvij (bez obzira na prolaz ili ne) da bi mogao/la ići na 2...ali nisam ziher
pitanja od 1. grupe (u 11.40)
1.objasni modificiranje načela zakonitosti u hr pravu
2.ratifikacija podzakonskih općenormativnih akata
3.interpelacija
4.vođenje evidencije o hr državljanstvu i dokazivanje državljanstva
5.dodaci upravnom aktu

ima li tko pitanja iz 2.grupe??

iva12

ja baš nisam skužila kad su rezultati i di? nama je reko samo u što bržem roku da će biti... jel zna prva grupa kaj više??? i jel izvanredni moraju dolazit na zadnje predavanje 24oh, pošto se dolazi zapravo samo po potpise a nama ne trebaju??

Rick

rekao je prof. da će biti obavijest na netu, ali ne i rezultati..njih treba doći gore u Ćirilometodsku pogledati...

citiram sa http://www.pravo.unizg.hr/UPRP/drus...e_uprave/obvezni_predmeti/opce_upravno_pravo:

"..rezultati prvog kolokvija iz Općeg upravnog prava u akad.god. 2012./2013. bit će objavljeni na oglasnoj ploči u Gundulićevoj 10 (ponedjeljak, 21. siječnja od 8 sati) i na vratima kabineta br. 11. u Ćirilometodskoj 4 (ponedjeljak, 21. siječnja nakon 14 sati).
Uvid u kolokvije moguć je na konzultacijama doc. dr. sc. Staničića.
"

peroz

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
U danasnje vrijeme interneta, pogotovo kad se svi imate mob. mi moramo ic do faxa, ili cirilmetodsku provjerit rezultate kolokvija ak ih vec prof ne stavlja na internet iako ne znam zasto jbt pa nije ovo kameno doba.. zar je tako tesko poslikat mob rezultate i postavit ih u grupu na face ma ne pretezak je to fizicki posao,a o kolegijalnosti da i ne pricam, ali ne, neka ide svatko pojedinacno...

[mod]Post editiran. Uklonjene neprimjerene, vulgarne riječi.

Napomene:
1. Molimo, ubuduće ne koristite vulgarne izraze ili riječi.
2. Slike se mogu postaviti i na forum vrlo jednostavno pomoću servisa www.imgur.com. Mnogi članovi ne koriste Facebook.[/mod]

martina_sk

Administrator
U danasnje vrijeme interneta, pogotovo kad se svi imate mob. mi moramo ic do faxa, ili cirilmetodsku provjerit rezultate kolokvija ak ih vec prof ne stavlja na internet iako ne znam zasto jbt pa nije ovo kameno doba.. zar je tako tesko poslikat mob rezultate i postavit ih u grupu na face ma ne pretezak je to fizicki posao,a o kolegijalnosti da i ne pricam, ali ne, neka ide svatko pojedinacno...
već se tisuću puta raspravljalo o tome i nema više potrebe, posebno ne ovdje jer nisu studenti krivi. ako ti smeta, poduzmi nešto, pošalji upit katedri ili se javi udruzi. ali sumnjam da ćeš išta postići jer se katedra drži toga i jednim dijelom s razlogom.
kako god, kolege su već znali nekad slikati mobitelom i stavljati tu na forum i na facebook stranicu. zamoli kolege da to naprave prije nego se objave rezultati, dogovorite se da to netko napravi.

dea

postavila sam pitanje i na drugoj temi ali možda netko može pomoć
na rasporedu za ispite piše da ispit polažem 2 put a ovo mi je prvi izlazak na OUP
da li ću uspjet kaj napravit da odem samo do referade? Pošto osim njihove evidencija ja to ne mogu nikak dokazat!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks