AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Dolla

Miss Gates
Napravila sam ja to vec prije nego što sam poslala por. našla sam poglavlja ali nemogu naci nazive tih poglavlja pošto nemam knjigu, a namjeravam učit iz skripte,pa ako možda znaš??

Knjiga mi je pri ruci pa evo: glave IV.(Slobodna/diskrecijska ocjena), V.(Vrste pravnih vrela), VI.(Kontrola nad upravom), IX.(Državljanstvo) i XVII.(Upravni akt)

hazi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim pomoć po kojoj mi je skripti najbolje učiti i da li uz skriptu trebam i zakone.Ja sam po starom programu

Rick

pod glavu IV. spadaju i (uz slobodnu/diskrecijsku ocjenu):
-podvođenje uprave pod pravo i načelo zakonitosti
-slučajevi nezakonitosti
-modificiranje načela nezakonitosti

Stefan

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav!

Da li izvanredni studenti mogu izaći na kolokvij i da li netko zna kad će biti prvi i što će od gradiva obuhvaćat?

Hvala. :)

Dolla

Miss Gates
pod glavu IV. spadaju i (uz slobodnu/diskrecijsku ocjenu):
-podvođenje uprave pod pravo i načelo zakonitosti
-slučajevi nezakonitosti
-modificiranje načela nezakonitosti

Hvala na ispravku, bila sam malo prebrzopleta :D

Rick

bok,
u glavi V. u naslovu obustava od izvršenja neke stvari su promijenjene jer je donesen novi Zakon o lokalnoj područnoj (regionalnoj) samoupravi (150/11).
prema tome, promijenjeni su i rokovi.. članak 79...dakle, župan, gradonačelnik, općinski načelnik dužni su u roku od 15 dana (a NE 8 dana kao što u knjizi piše) dostaviti statut, proračun, drugi opći akt predstojniku ureda državne uprave u županiji (a NE pročelniku županijskog ureda)..
čl.80. kad predstojnik ureda državne uprave u županiji (a NE pročelnik županijskog ureda), u izvršavanju nadzor nad zakonitošću općeg akta, ocijeni da je akt u suprotnosti sa Ustavom i zakonom ovlašten je i dužan, u roku od 15 dana (a NE 8 dana) od dana njegove dostave, donjeti odluku o obustavi od primjene općeg akta, koja mora biti obrazložena i dostavlja se:
-općinskom načelniku, gradonačelniku, županu,
-predsjedniku predstavničkog tijela jedinice lokalne/područne samouprave,
-središnjem tijelu drž uprave u čijem je djelokrugu obustavljeni akt,
-središnjem tijelu drž uprave nadležnom za poslove lokalne/područne (regionalne) samouprave...
to je to za sada...heads up...pozz

vibica

ovo reče profesor danas:

10.1. repetitorij
10.-14.1. prijave za kolokvij
17.1. kolokvij
do 24.1. rezultati
24.1. potpisi

žorž

pozdrav.gdje se u skripti od anci može pronaći donošenje propisa za provedbu zakona kao posao drž.uprave,zadnji ispit,post 1934?

Rick

ne znam za skriptu od anci, ali znam da ti je to u Zakonu o sustavu državne uprave, čl.18. Postoje poslovi državne uprave, ovo je samo jedan od njih...

minka

da li netko kojim slučajem ima skriptu po pitanjima s dosadašnjih rokova?nesto je bilo govora o tome na prethodnim stranicama stalno klikam na skriptarnicu ali nista..:cry:

peroz

ljudi, da li mi može netko reći nazive cjelina, koje trebamo naučit za 1. kolokvij? HVALA :)
Za 1 kolokvij treba ti 4,5,6,9 i 17 cijelina + zakon o hrv. drzavljanstvu.(članci 4,5,8-16, 18-22 )

4 - provođenje uprave pod pravo i načelo zakonitosti uprave
5 - pravna vrela (izvori ) upravnog prava
6 - kontrola nad upravom
9 - državljanstvo
17 - upravni akt

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks