AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

đurđa 1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
koja je skripta najbolja od ovih iz skriptarnice??
učit ću iz knjige ali da si malo olakšam, da ne odem previše u širinu s knjigom...

NINA 2

Prošla komisiju :) Bio je profesor Šikić, jako ugodna i smirena osoba, profesorica Ofak i još jedan mladi profesor, njemu neznam ime.Prof Šikić me pitao samo 2 pitanja jer sam jako dobro napisala. Pitao me koje se načelo koristi za stjecanje hrv državljanstva prema Zakonu o hrvatskom državljanstvu, i objasnit to načelo, i opće akte jedinice lokalne i područne samouprave.

Moram priznat da sam se jako mučila s ovim predmetom, pa savjet onima koji se isto muče kao ja da neidu previše u detalje, ja sam stvarno učila preopširno i, učila sve moguće primjere i onda se naravno izgubiš u masu informacija, a sad sam sve što sam učila skratila barem za pola. I dobila sam dojam, da iako je ovaj predmet dosta opširan i težak da su profesori skroz ok, pogotovo profesorica Ofak. Nisu neki dignuti nosevi i neiživljavaju se na studentima, za razliku od profesora sa nekih drugih katedra. Sretno onima koji idu u 9 mjesecu :)
I ja sam krenula stvarno preopširno i sada sam izgubljena u u prostoru i vremenu,od sutra sve kaj sam obradila skračujem samo na ono kaj mislim da je bitno i izlazim napokon u 9 mj.

jelaa

I ja sam krenula stvarno preopširno i sada sam izgubljena u u prostoru i vremenu,od sutra sve kaj sam obradila skračujem samo na ono kaj mislim da je bitno i izlazim napokon u 9 mj.
Zato i kažem da treba skratit, jer je preopširno gradivo da bi se išlo u širinu.
Sretno :happy:

rokomihael

Re: Studenti starog programa

Dragi moji kolege i ja sam jedna od Vas..nastavila studirati nakon 10 godina..položila radno i socijalno sada spremama građansko i upravno pravo -opći dio..dali mi netko može napiisati literaturu za upravno pravo...

marijana0907

evo literatura koju sam našla na našem webu Obvezna literatura:
Borković I., Upravno pravo, Narodne novine, Zagreb, 2002, i to glave: I. – IX., XI. (samo t. I.), XIII.-
XIV, XVII., XXI.-XXII
Pravni izvori:
1. Ustav Republike Hrvatske
2. Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske – NN 49/02 (pročišćeni tekst)
3. Zakon o sustavu državne uprave – NN 190/03 (pročišćeni tekst) ,199/03, 79/07
4. Prekršajni zakon – NN 107/07, čl. 1.-81

palčica

Pozdrav kolege, zanima me da li se nekom skriptom iz skriptarnice može zamijeniti knjiga iz literature?! Postoji li koja a da je dovoljna za prolaz? Ne muči me čak ni opširnost knjige koliko neshvatljivo pisanje, a skripte se čine nekako jednostavnije.
Unaprijed hvala.

Tončica

Pozdrav kolege, zanima me da li se nekom skriptom iz skriptarnice može zamijeniti knjiga iz literature?! Postoji li koja a da je dovoljna za prolaz? Ne muči me čak ni opširnost knjige koliko neshvatljivo pisanje, a skripte se čine nekako jednostavnije.
Unaprijed hvala.
ljudi ovdje uglavnom hvale skriptu od ANCI. u skriptarnici je.

martina1

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Unaprijed hvala.
bilo bi ti dobro da učiš iz skripte, ali da si obavezno pročitaš iz knjige, jer su neke stvari ljepo objašnjene i bolje shvatljive

martina_sk

Administrator

Dragi moji kolege i ja sam jedna od Vas..nastavila studirati nakon 10 godina..položila radno i socijalno sada spremama građansko i upravno pravo -opći dio..dali mi netko može napiisati literaturu za upravno pravo...
na prvoj stranici ove teme imaš potpunu literaturu i savjete iz čega da učiš.

mihaela005

Evo kolege s obzirom da nitko nije napisao dojmove s usmenog s ovog zadnjeg roka.. uglavnom ja sam odgovarala kod asistentice Ofak s još dvije kolegice i sve tri smo prošle.. pomaže maksimalno čak kaže gdje se u knjizi nalazi pitanje tj. pod kojim podnaslovom kako bi nam pomogla.. pita pitanja koja niste dobro napisali u ispitu... neka od tih pitanja su bila: karakteristike upravnog akta, javna dobra od interesa za RH prema članku iz ustava, nabrojat što sve spada pod zemljišno dobro ,odnos upravnog akta i POA i povezat s tim grešku u cilju i svrsi...

iz cega si ucila?:confused2:

Melanie

Bakalar
Malo me zbunjuje ova skripta od Anchi... Počela sam učiti iz nje, i primjetila sam da ispod nekih naslova/poglavlja ne piše ništa vezano uz taj dio gradiva, pa da li to moramo sami napisati, i naučiti iz knjige, ili se to ne pojavljuje u ispitu, pa su samo zato tek tolko naslovi...

NINA 2

Malo me zbunjuje ova skripta od Anchi... Počela sam učiti iz nje, i primjetila sam da ispod nekih naslova/poglavlja ne piše ništa vezano uz taj dio gradiva, pa da li to moramo sami napisati, i naučiti iz knjige, ili se to ne pojavljuje u ispitu, pa su samo zato tek tolko naslovi...
Mislim da su to pitanja koja su se pojavljivala na pismenom,ja sam to preskocila

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
koja je sad na kraju točna literatura za oup? na stranici prava piše jedno ovdje piše pak nešto drugo. mi može netko točno napisati jer sam se već pogubila

Dolla

Miss Gates
koja je sad na kraju točna literatura za oup? na stranici prava piše jedno ovdje piše pak nešto drugo. mi može netko točno napisati jer sam se već pogubila
Na stranici pravnog je literatura za pravnike, ovdje na prvoj stranici ove teme je naša...

scenadena

prikupljam literaturu za ovaj ispit pa ako mi netko može reći di da nabavim knjigu? skriptu i zakone sam nabavila. hvala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks