AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

hrgolina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ne znam koliko planiras dnevno uciti s obzirom na druge obveze, ali mislim da su ti tri tjedna dovoljna ako ces uciti u prosjeku tri do cetiri sata dnevno. ja sam ucila dva do tri sata dnevno tocno tri tjedna i polozila sam ispit od prve. ok, dobila sam dva, ali pitao me i za tri:laughing:
pa tak i mislim. već sam počela. al toga ima... učim dnevno od 9 do 12,13h. ne stignem više-djeca, kuća, štednjak... gradivo nije teško-ima dosta stvari iz državne i iz obiteljskog-sve je to tu negdi u mom mozgu samo još treba grijati stolicu...samo nek nam bude svima koji izlazimo u 6mj sa srećom!!!:laughing:

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel istina da oni koji su položili preko kolokvija na usmenom odgovaraju samo gradivo iz
2.kolokvija?
Da, oni koji su položili prvi kolokvij i ako polože II., na usmenom odgovaraju samo gradivo iz II. kolokvija.

Jadranka15

Arondacija (franc. arrondir - okružiti) je posebna agrarno-upravno-pravna mjera koja služi stvaranju većih kompleksa obradive površine poljoprivrednog zemljišta (arondirati se mogu i šume i šumska zemljišta)

Komasacija (lat. kom - masa, gruda) zemljišta (poljoprivrednog i drugog) jest također, agrarnopravna mjera koja se putem posebnog postupka provodi u svrhu grupiranja zemljišta u veće i pravilnije čestice radi njihova ekonomičnijeg iskorištavanja, stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivrednih naselja, radi osnivanja i izgradnje poljoprivrednih putova i drugih prometnica, hidromelioracijskih objekata i uređaja te izvođenje drugih radova na uređenju zemljišta (kao npr. zaštita od vjetrova i klizanja zemljišta, uređenje bujica i sl).

natalija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav, da li tko zna ako treba znati kod Nastanka i razvoja upravnog parava i znanosti upravnog prava nabrajati one silne pisce i njihova djela?? Pa ko bude to popamtil, uza sve ostalo... a bliži se 6.mj. ...:sad:

Afrodita

Pozdrav, da li tko zna ako treba znati kod Nastanka i razvoja upravnog parava i znanosti upravnog prava nabrajati one silne pisce i njihova djela?? Pa ko bude to popamtil, uza sve ostalo... a bliži se 6.mj. ...:sad:
Ma preskači to, forusiraj se na bitno i na ona pitanja s foruma koja se vrte u krog, ne gubi vrijeme na to :happy: A i kolegica je par postova prije napisala da ta cjelina nije toliko bitna.

freya

Ja to uopce nisam ucila. Niti znam da je itko to i pokusao memorirati...

marina2

moze li mi neko navesti pitanja koja se ticu samo zakona(prekrsajnog i ostalih)? ali za obican rok a ne kolokvij tj.svejedno.a i ostalo na sto da najvise obratim pozornost

Afrodita

moze li mi neko navesti pitanja koja se ticu samo zakona(prekrsajnog i ostalih)? ali za obican rok a ne kolokvij tj.svejedno.a i ostalo na sto da najvise obratim pozornost
Ja iz zakona nisam vidjela nikakvo pitanje, to je manje više u knjizi, osim iz prekršajnog, na forumu sam našla da je netko napisao da se pojavljuju ovi članci iz prekršajnog :4,7,8,13,29,39,55,69, a po pitanjima sam još našla 10,14,18,19,27,50,51,64-67.
U ispitu se pojavljuju samo naslovi i podnaslovi , a pozornost obrati na ona pitanja koja se puno puta ponavljaju jer je velika mogućnost da će opet biti u ispitu.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks