Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
taj dio pogotovo:crazy:je li se treba učiti sva javna dobra- pa i čak dio o francuskoj i njemačkoj teoriji javnog domena :O ?
lol ma pitam jer dio knjige mi fali pa sam počela čitati po skripti, a i skripti vidim da ima naslov francuska i njemačka teorija, :unsure:taj dio pogotovo:crazy:
to vole pitati i staviti u ispite (jedino nam je Lana rekla da u 4 godine koliko ona radi na fakultetu nikada nisu pitali ili stavili u ispit definiciju javnih cesta.)
ljudi znali tko odg na navedeno pitanje ?da ne ucim djabe ak je reko da se neki dio preskociSto je profesor rekao na predavanju sto kod koncesija ne moramo učiti i kod onih upravnog grana ? Ako netko zna ?
To se nalazi u knjizi na strani 365, naslov: Pojam "akti uprave".Molila bi ako netko može napisati odgovor na "akti uprave koji nisu UA". (vidim da je kolegica Jadranka 15 napisala da se to nalazi u Zakonu o sustavu državne uprave, ali nisam našla).
Imas Prekrsajni zakon na stranicama Narodnih novina. Ucis od cl. 1. do cl. 81. Dalje je na postupovnom na trecoj godini...jel moze netko stavit ovdje prekrsajni zakon??i jel ga moramo naucit cijelog ili??:S
Može pomoć oko literature. U vodiču i na forumu se pojavljuje jedna literatura, a na stranici Katedre za upravno upravo je navedena druga literatura. Posebno što se tiče "glava" iz knjige.
Tako piše:
u vodiču: na stranici Katedre:
I.-IX. I.-IX. Isto
XI.- točka 1 nema
XIII.-XIV XIV
XVII
XXI.-XXII. od XVII. do XXII. u glavi XVIII. str. 399 do 402
a glavu XX.-prekršaje, iz zakona
I sad da li treba učiti upravni postupak i upravni spor po zakonu? Koje zakone i koja poglavlja iz knjige treba znati? Hvala!
Joj, dosta je nespretno ispala usporedba kako piše u vodiću i na stranici katedre pa ću ponoviti.
U vodiču:
I.-XI
XI. - točka 1
XIII.-XIV.
VII.
XXI.-XXII.
a na stranici katedre se razlikuje tako što:
nema glave XI. - točke 1
nema glave XIII
i piše od glave XVII. do XXII. što uključuje i upravni postupak i upravni spor.
ovako, rekao je da glavu drugu možemo zanemariti:laughing:, kod koncesija ne treba učiti podnaslov koncesije u hrv.pravu (jer je to staroo) i to bi bilo to:tongue2:Sto je profesor rekao na predavanju sto kod koncesija ne moramo učiti i kod onih upravnog grana ? Ako netko zna ?
u hrvatskom pravu, što to nije ono najvažnije, što je koncesija, kako se stjeće tko donosi ugovor i sl...ovako, rekao je da glavu drugu možemo zanemariti:laughing:, kod koncesija ne treba učiti podnaslov koncesije u hrv.pravu (jer je to staroo) i to bi bilo to:tongue2:
gle, podnaslov: koncesija u hrvatskom pravu je rekao da to netreba učiti (znaći, stranice 30, 31 i 32.). ostalo da.u hrvatskom pravu, što to nije ono najvažnije, što je koncesija, kako se stjeće tko donosi ugovor i sl...
a šta onda ostaje od koncesije osim definicije i pojma ona =)) ?
hvalaagle, podnaslov: Koncesija u hrvatskom pravu je rekao da to netreba učiti (znaći, stranice 30, 31 i 32.). Ostalo da.
dada li se pitanja na pismenom ponavljaju? hvala
pitanja se ponavljaju ali ne bas skroz ucestalo, pitanja su ti naslovi iz knjige i uvijek je jedno pitanje iz prekrasjnog zakona... pogledaj po forumu koja su bila pitanja na rokovima pa ces najbolje vidjet sto se ponavlja a sto ne...da li se pitanja na pismenom ponavljaju? hvala
ak zapnes u 3 tjedna mozes sve naucitimislim naučiti koliko mogu u ova sad 3 tjedna pa ponavljati po tome. al dok se sve zbroji-to je skoro sve gradivo, ne? nadam se da ću imati sreće jer pismeni dio ispita volim al usmeni...
ne znam koliko planiras dnevno uciti s obzirom na druge obveze, ali mislim da su ti tri tjedna dovoljna ako ces uciti u prosjeku tri do cetiri sata dnevno. ja sam ucila dva do tri sata dnevno tocno tri tjedna i polozila sam ispit od prve. ok, dobila sam dva, ali pitao me i za tri:laughing:mislim naučiti koliko mogu u ova sad 3 tjedna pa ponavljati po tome. al dok se sve zbroji-to je skoro sve gradivo, ne? nadam se da ću imati sreće jer pismeni dio ispita volim al usmeni...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.