AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Novi propisi vezani za studij

mica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
bok valjda to tu spada jel mi netko može molim vas pojasniti tu razliku,kako,šta koliko ispita,novaca i dali se isplati,hvala:boldblue:

gricka vjestica

bok valjda to tu spada jel mi netko može molim vas pojasniti tu razliku,kako,šta koliko ispita,novaca i dali se isplati,hvala:boldblue:
najvise o tome ima rijeci, pod temom Imam diplomu, kako dalje, pod podtemom Nastavak studiranja, razlika po bolonji....
ali razlika ispita se odnosi na one koji ne studiraju po bolonji, i vjerojatno ce biti jedan od uvjeta za upisati +2 godine.

mica

najvise o tome ima rijeci, pod temom Imam diplomu, kako dalje, pod podtemom Nastavak studiranja, razlika po bolonji....
ali razlika ispita se odnosi na one koji ne studiraju po bolonji, i vjerojatno ce biti jedan od uvjeta za upisati +2 godine.
hvala ti!:biggrinears:

goga

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Da li netko zna da li izvanredni studenti mogu izlaziti na kolokvije? Jer na pravnom faksu mogu.

myra

ne znam baš...sve to ovisi o volji profesora...sumnjam. MOŽDA kod prof. Ravlića, ali i to je veliko pitanje...

vjerojatno je

g-alexa

Da li netko zna da li izvanredni studenti mogu izlaziti na kolokvije? Jer na pravnom faksu mogu.
iz nekih predmeta da iz nekih ne,to ti je najbolje otić do prof.(određenog predmeta) i pitat ga....npr..znam da iz općeg upravnog mogu izlazit izvanredni na kolokvij

sway

zanima me da li će se i kod nas nešto promjeniti što se tiče dekanskog roka,kao i na pravu? koliko znam njima su pomaknuli i početak predavanja.jel zna itko šta o tome?

agatha

bok...
buduci da je najavljeno poskupljenje školarine za gotovo sve fakultete, pa me zanima jeli netko zna nesto vise i to za nas fax, koliko će kostati godina za redovne studente??

lucy

Vlada RH je na sjednici 19. 03. ove godine donijela Strategiju reforme državne uprave za razdoblje 2008. - 2011. prema kojoj je unutar mjere "Uspostava adekvatnog sustava upravnog obrazovanja" jedna od aktivnosti i "Potpora i pomoć uspostavi sveučilišnog magistarskog studija javne uprave pri nekoj od sveučilišnih institucija". Ističe se da upravno obrazovanje treba biti u skladu s Bolonjskim standardima po sustavu 3+2+1. Rok provedbe ove mjere nije točno definiran, već piše da će se provoditi kontinuirano. Nositelji provedbe su SDUU i MZOŠ.
Znači, možemo se nadati da će se uspostaviti dvogodišnji za magistre javne uprave nakon diplome na našem faksu, kao i specijalistički jednogodišnji poslijediplomski.

george

Mislim Da Su Ovo Najbolje Vijesti Ikad- Što Se NaŠeg Faxa TiČe Naravno:)
Thanx Na Ovoj Vijesti Lucy:)

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
lucy, uljepsala si mi dan... makar nakon diplome na trogodisnjem ne isla dalje:wink5:

george

da, postoji poslijediplomski specijalistički studij javno pravo i javna uprava na koji se mogu upisati samo pravnici/politolozi. coooool. sad opet ne vidim svijetlo na kraju tunela.
dakle, ako je ovime pokrivena ideja o adekvatnom upravnom obrazovanju, očito se nemam čemu nadati. coooool. ka ta strofa. :frustrating:

lucy

Budući da će studij biti organiziran 3+2+1 odnosi se na nas jer nakon završetka našeg faksa stječemo naziv prvostupnik/ca javne uprave (trogodišnji studij za niža radna mjesta). Nakon čega dolazi 2 (magistri javne uprave – za viša radna mjesta) +1 (specijalistički jednogodišnji poslijediplomski- za rukovodeća radna mjesta).
Sveučilišni magistratski se odnosi na +2, što je različito od sadašnjeg poslijediplomskog specijalističkog.
Ipak se nešto mijenja, čim se o tome govori u nacionalnoj Strategiji.
Bit ću optimistična i nadati se da će na kraju ići nama u prilog.

george

ok, ponovno mi se sviđa što govoriš pa ću to prihvatiti:) mislim da bi nam se definitivno trebala dati šansa za dalje jer kad smo upisivali fax, nismo bili svjesni okrutne realnosti koja će nas snaći kad ga završimo. barem ja nisam:) i nikako da se naviknem na to da ljudi ne znaju što je to upravno pravo, kakav je to fax, da li je to nešto izmišljeno i da li se zapravo radi o nekom tečaju koji neobični ljudi pohađaju pod okriljem noći (to su čisto iskustva s razgovora za posao..). naravno, kad se posao napokon nađe, onda ti nitko ne želi dati neki konstruktivni zadatak koji ima veze s pravom jer smatraju da si preveliki tukac da bi tako nešto izvršio (čisto iskustvo s posla:). da ne padnem u totalnu digresiju i depresiju, zaključiti ću: nadam se da će nam omogućiti još 2 god studija. anything is fine by me:)

schuman

stalno se vrtimo u krug...

http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=2256
3+2+1 se odnosi na SVEUČILIŠNI STUDIJ, a mi smo STRUČNI STUDIJ, prema tome za nas ne vrijedi...
http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=12209
Iz gornje sheme se vidi da mi nećemo NIKAD postati magistri struke već tzv. SPECIJALISTI struke.
U strategiji (kako gordo to zvuči) Vlade se ističe da treba ustrojiti sveučilišni studij uprave kao novi studij, najvjerojatnije u sklopu pravnog faksa, zašto se zalažu Koprić i Marčetićka već dugo. Tko hoće titulu magistra morati će ponovno upisati taj novi studij, ako ikad zaživi...
koprić želi progurati naš specijalistički već od jeseni, ali je problem nedostatak prostora i ministarstvo znanosti...

george

ok shuman, ti deprimiraš ljude svojim realnim razmišljanjima.
pusti ljude da se vesele pa makar živjeli u zabludi:)

LIV

Dobr jel mi može onda netko reći koji je zaključak svega ovoga!
Što će biti s one +2 godine??
Nekako mi sve to sumljivo zvuči..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks