AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Novi propisi vezani za studij

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Situacija je jasna kao dan, pardon kao proljev...
Bivši upravni pravnici stječu 180 ECTS i naziv stručni prvostupnik javne uprave (po sili zakona, članak 14. st.3.).
Bolonjci stječu isti naziv i isti broj bodova.
Nije šija nego vrat.:bicedobro:

sgrdan

Bog! molim vas jel mi može netko reci sta da radim poslije studija!! A.Musa mi je rekla da nije dovaoljan naziv prvostupnik, ako hočeš kvalitetno radit! Kakav mi onda izbor preostaje? Pojasnite mi molim vas tu Bolonju! Studiram po njoj a nemam pojma o tome! ŽALOSNO! hvala!!:worshippy:

Tamara

meni je zalosnije sto je ovo veleuciliste tolko neorganizirano i sramota je da studneti nisu upuceni o svim opcijama nakon studiranja..

bob rock

Situacija je jasna kao dan, pardon kao proljev...
Bivši upravni pravnici stječu 180 ECTS i naziv stručni prvostupnik javne uprave (po sili zakona, članak 14. st.3.).
Bolonjci stječu isti naziv i isti broj bodova.
Nije šija nego vrat.:bicedobro:
nadam se da je tako...kako ti kazes, jer sam ja upravni pravnik...
znam da si ti polagao razliku i da sad, naravno da se ne osjecas najbolje, ali to mozes direktno okriviti Koprića...
mada ovi sa faksa kazu da nam se priznaje samo naziv prvostupnika a ovo ostalo ne (180ECTS bodova ne) i ako budemo htjeli nastavljati, MORAMO poloziti razliku...

gricka vjestica

........jos se prašina treba slegnuti, oko svega i s svime ali......mi ne dobijamo bodove.......u ajmo reći ''preimenovanoj'' diplomi.......i sve vodi na to, da ako cemo htjeti ići na +2, morat cemo dati tu razliku, ali kakvi ce jos biti uvjeti, kad bi to moglo biti, ne bih se još usudila reci......:rolleyes:

_Maca_

reka je profesor pičuljan na predavanju iz konzularnog da ako nama koji smo stari program priznaju ki da smo po bolonji, da ne bi tribali tražiti da davamo razliku, da je to protiv zakona.ja se nadan da neće bit potrebno da dajemo razliku, jer smatram da to nisu toliko bitni ispiti(tipa upravno opavo, ustavno, radno...).a oni koji su dali već razliku, i to je ok,dobit će više znanja koje će im pomoći na magisteriju ili specijalističkom.mislim da se tu dosta vrti pitanje para, jer se ta razlika plaća oko 3500kn.ah, te pare, koliko para, toliko muzike...!:rolleyes::)

TINY

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a jedino nam preostaje čekati da prva generacija bolonje završi pa će se valjda nešto više znati o svemu iako ne vjerujem baš u to:confused:
Ja vjerujem da ce biti neke stvari jasnije...

Mi svi mozemo samo nagadjati...sto ce biti...ali moramo se svi strpiti...to je cinjenica...

schuman

Pičuljan je u pravu, i zakon je jasan; čl. 12. st. 3. kaže da se priznaju nazivi sukladno čl. 9 Zakona o stručnim...
Znači moraju sa nazivom prvostupnik priznati i broj bodova (180 ECTS), jer u suprotnom baba u Vodnikovoj neće ništa upisivati u radnu knjižicu...
Stvar je jasna; upravni pravnici postaju stručni prvostupnici javne uprave...:puke:

Danijela

Kak god bilo, nema mi smisla kozmetičko izjednačavanje nazive.

Mislim, mogu nam napisat onda i AFKUP.
Administrant formaly known as upravni pravnik.

_Maca_

schuman, zašto si ogorčen...? da si te ispite, položia razliku,i šta sad.proširia si dodatno svoje znanje, koje će ti kasnije biti od pomoći.iskreno, ja ne želin davat razliku, jer je to još jedna dodatna godina i 3500kn manje,al da san ih već dala,mislin da bi nastojala izvuć maksimum iz toga.

schuman

U prijevodu tako nekako...:salute2:
To dokazuje kvalitetu hrvatskog obrazovanja, još ti uzmu pare...
Koji sam majmun; dvaput platih istu titulu.:supak:

gricka vjestica

da to je......ajde da se nije naplačivalo....nekako bi to lakse podnjeli, vi koji ste upisali, jer kada se dala ta mogućnost, činila se vrlo dobra......al tko je znao što će biti.....i šta će još biti :rolleyes:

_Maca_

schuman, nisi majmun, nego tada nismo znali informacije koje sada znamo.ai ovo šta sad znamo se može opet prominit...!:rolleyes:

redone

a do kad bi se to trebalo saznat?mislim,sad su upisi u 2 mj,pa bi bilo u redu da ljudi znaju.:confused:

george

bok ljudi:) -ne znam da li imate neke novije informacije od mene (koja sam -kao i dosta drugih obmanutih ljudi upisala razliku ispita ovaj mjesec)-ali koliko ja znam aktualna informacija je da se razlika ispita mora položiti ako se studij želi nastaviti. što se tiče izjednačenih titula, to stoji-ali razlika se ipak mora položiti. ako netko zna više i bolje, molim da to obznani :)

gricka vjestica

ola george (ako ne znam dal si kolegica ili kolega, jer imaš muško ime, a u postu je napisano ''upisala'')

za sada je to tako, jer ko zna što ce još biti.....prije godinu dana, nije bilo ni na kraj pameti da bi se mogli izjednačiti nazivi.....bar nam nisu davali ništa konkretno ;)

maria

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
vidim da o ovoj temi već par dana nitko nije ništa rekao. mene 'samo' zanima hoće li naš fax ikada postati SVEučilište ili će vječno biti VELEučilište, i imali to ikakve veze s diplomom na kraju svega. možda je već netko postavio ovakvo pitanje, ali nisam uspjela sve pročitati pa vas najljepše molim da mi netko da bilo kakav suvisli odgovorčić
thanks;)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks