AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Pomozite nam dopuniti Skriptarnicu

Ako imate skripte kojih još nema u našoj Skriptarnici foruma , pošaljite ih na [email protected] .

Svaka poslana skripta može pomoći drugim kolegama u učenju i pripremi ispita.

Javni menadžment

mdrvari

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Danas nas je bilo troje kao sto je kolegica rekla. Prof manojlovic dosta trazi, povezivanja najvise, ali je strpljiva i ugodna. 4 u indexu.
Ugl.pohvala za profesoricu.
Ako se ne mozete sjetiti odg onda prelazi na drugog kolegu i daje vama da razmislite pa se kasnije vrati na vas.

Pitanja: fayol i usporediti ga s POSDCORB, nabrojiti proracune u vrijeme blagostanja, koji je najbolji po vasem misljenju, njemacka prije i poslije reforme, faze strateskog planiranja, pravna narav povelja, quangosi i nedostaci tj problemi quangosa, nesto sa zamucenim linijom pdgovor odgovor nosti u quangosima, paradoksi u vb, mbr uspprediti s upravljanem usmjerenim na izvodenje, glavni problemi takvog upravljanja, uotsourcing u rh problemi i opcenito, sve o privatizaciji.

hawk

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok ljudi, jel ide netko sutra na ispit možda?
može li mi netko odg na pitanje što su indikatori ili barem gdje se nalaze u knjizi pa da škicnem to :D

hawk

idem ja... al isto nemogu pronači to pitanje.. :([/QUOTE]

ej, u skripti od garavuse kod formativne evaluacije na 15.str nabrojani su :D

kak ti inače ide?

hawk

evo neka pitanja sa današnjeg roka.. đulabić nas je ispitivao
POSDCORB, povelje javnih službi, njemačka, vaučeri, paradoksi, upravljanje putem propisa i tu je inzistirao kod upravne simplifikacije na nekakvim istrumentima, pojma nemam šta je tu trabalo, wilson, TQM

čestitam kolegicama na prolazu i ugodno ljeto svima :D :D :D :D :D

Antonija

hei,da li su u ovoj skripti od garavuše sadržani i članci? koliko vidim ima i koprića i inge?tnx ;)

Valentina8

ljudi, jel bi mi mogao netko odg na ova pitanja:
1. policy poduzetnik
2. Sveti Gral
3. razlika između washingtonskog i britanskog modela

moooolim vaaas.:hmmm:

Antonija

tnx!!
da, i članci su. :)
vidjela sam već u postovima prije da ima obješnjenje,malo prođi :grin:
mene zanima odg na pitanje : kada završava klasičan pristup i upravni ciklus ? :blush:

1. policy poduzetnik
2. Sveti Gral

kada postavi pitanje paardoksi njm- da li tu misli ono što je nabrojano paradoksi britanskog modela ili?!
plizzz:oops:

Valentina8

tnx!!

vidjela sam već u postovima prije da ima obješnjenje,malo prođi :grin:
mene zanima odg na pitanje : kada završava klasičan pristup i upravni ciklus ? :blush:

kada postavi pitanje paardoksi njm- da li tu misli ono što je nabrojano paradoksi britanskog modela ili?!
plizzz:oops:
Antonija, mislim da da jer drugih paradoksa nema heehe

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1. policy poduzetnik
2. Sveti Gral

1. policy poduzetnik ili strateški menadžeri moraju imati osobine vođe, a to su: mudrost, iskustvo, vjeru u uspjeh, trebaju davati sljedbenicima jasnu predodžbu o tome što se od njih očekuje, empatiju, trebaju biti radoholičari, trebaju imati sposobnost razumnog i ispravnog prosuđivanja, postojanost u stajalištima i trebaju znati vladati sami sobom .. to je iz knjige paradooksi njm, a ima mali odlomak o policy poduzetnicima u knjizi od prof. Koprića, mislim na str. 113.
2. nisam sigurna, ali mislim da se pojam odnosi na efikasnost u paradoksima njm, glavni cilj reformi postaje veća efikasnost, građani se pretvaraju u kupce, a samim time raste opasnost da će se službenici pretvoriti u pružatelje tj. proizvođače usluga koji su motivirani logikom nagradama s privatnog tržišta.
3. Oboje su u početku bili slični i promicali slične instrumente samo što je razlika što je jedan dominirao više od drugoga i kasnije dok su počeli širiti svoje elemente, međunarodne organizacije su se počele zalagati za britanski model, odnosno model NJM, znači britanski model preporučuje OECD, a washingtonski nameću SB I MMF zemljama ovisnicama o zajmovima .. to je ukratko, nemrem se trenutno sjetit :D

Valentina8

1. policy poduzetnik ili strateški menadžeri moraju imati osobine vođe, a to su: mudrost, iskustvo, vjeru u uspjeh, trebaju davati sljedbenicima jasnu predodžbu o tome što se od njih očekuje, empatiju, trebaju biti radoholičari, trebaju imati sposobnost razumnog i ispravnog prosuđivanja, postojanost u stajalištima i trebaju znati vladati sami sobom .. to je iz knjige paradooksi njm, a ima mali odlomak o policy poduzetnicima u knjizi od prof. Koprića, mislim na str. 113.
2. nisam sigurna, ali mislim da se pojam odnosi na efikasnost u paradoksima njm, glavni cilj reformi postaje veća efikasnost, građani se pretvaraju u kupce, a samim time raste opasnost da će se službenici pretvoriti u pružatelje tj. proizvođače usluga koji su motivirani logikom nagradama s privatnog tržišta.
3. Oboje su u početku bili slični i promicali slične instrumente samo što je razlika što je jedan dominirao više od drugoga i kasnije dok su počeli širiti svoje elemente, međunarodne organizacije su se počele zalagati za britanski model, odnosno model NJM, znači britanski model preporučuje OECD, a washingtonski nameću SB I MMF zemljama ovisnicama o zajmovima .. to je ukratko, nemrem se trenutno sjetit :D
puno puno ti hvala. za sveti gral sam i ja mislila to, al nisam bila sigurna. hvala, ima da me sad pita to! :grin:

Antonija

u skripti je jako šturo napisano o temi posdcorb. da li netko zna što bi bitno trebalo reći o tome?:hm:
znam da sam dosadna :cool:

Valentina8

ak mene pita, ja ću reć šta koje slovo znači (haha), da je to smislio Gulick, da su to temeljne djelatnosti upravljanja i da postoje razlike u odnosu na Fayolova načela. Npr., Fayolovo naređivanje je zamijenio usmjeravanjem, suzio je kontrolu na proračunsku dimenziju kontrole, dodao je kadrovsku politiku i izvještavanje kao poseban element upravljanja. (to sam našla u knjizi) iiii to je to, msm da se drugo ni nema za reć.

Antonija

hvalaaa!! :awesome:
ak mene pita, ja ću reć šta koje slovo znači (haha), da je to smislio Gulick, da su to temeljne djelatnosti upravljanja i da postoje razlike u odnosu na Fayolova načela. Npr., Fayolovo naređivanje je zamijenio usmjeravanjem, suzio je kontrolu na proračunsku dimenziju kontrole, dodao je kadrovsku politiku i izvještavanje kao poseban element upravljanja. (to sam našla u knjizi) iiii to je to, msm da se drugo ni nema za reć.

Valentina8

gdje god da budem, neće bit bajno hahaha. kak ide učenje? meni tak-tak, nikak da se natjeram da učim žestoko. :blush: ma sam da dobijem 2, niš mi više ne treba.:awesome:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks