Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Znam koje zakone trebamo znat, nego ja sam pitala da li su brojevi zakona koje trebamo znat, znači 177/04 iz Narodnih novina još uvijek aktualni ili je došlo do neke promjene možda???zakon o porezu na dobit i zakon o porezu na dohotak
to su ti brojevi zakona, dakle iz njih uči.Znam koje zakone trebamo znat, nego ja sam pitala da li su brojevi zakona koje trebamo znat, znači 177/04 iz Narodnih novina još uvijek aktualni ili je došlo do neke promjene možda???
pa ja se nisam baš zaljubila u predmet (osim dijelovi žalbe,ovrhe,inspekcijski nadzor..) ali moram priznati da ima puno stvari koje je korisno znati za život bez obzira kojim se poslom baviš.e, a jel samo meni ovaj predmet poprilično zanimljiv, ili ima još takvih čudaka?![]()
PROPORCIONALNE STOPE – kad se promjenom osnovice stopa ne mijenjajel mi može netko reć tj. pojasnit malo proporcionalne, progresivne i regresivne (plus one podjele unutar progresivne i regresivne porezne stope, čini mi se... jer nikak to ne mogu skužit... :angry::sad:
a kod koga si bila?evo...položila od prve...dobila 5...i sad na drugu godinu...
a pitanja_ porezna stopa poreza na dobit, oslobođenja od poreza na promet nekretnina ( s naglaskom na klasična), 6 razloga za proglašavanje poreznog akta ništavim, te pretpostavke za obustavu ovrhe...
ou-ou-o rasturam na faksu tom...
kod cindoria kod koga si bila?
knjiga knjiga i knjiga...i zakoni naravno...nikakve skripteBok svima!
Koji grozan ispit...glupa sam si sama sa sobom, ali mislim da svi imamo skoro isti problem - IZ KOJE SKRIPTE DA UČIMO I ŠTO SVE ULAZI U LITERATURU - tako npr. dali trebamo učiti zajmove (nisu u popisu literature, a nalaze se u svim skriptama); gdje se nalaze u skripti (onoj od 52 str ili onoj od 75) poglavlja iz knjige Hrv.fiskalni sustav??? Molim za pomoć!? Ili dali netko ima izvađene odgovore od profesora sa foruma, a želi ih share-ati.
Pozz.
daj mi reci kako si učila...vjerojatno iz knjige ?ali zanima me kakav si imala princip učenja...čestitam ti!!!evo...položila od prve...dobila 5...i sad na drugu godinu...
a pitanja_ porezna stopa poreza na dobit, oslobođenja od poreza na promet nekretnina ( s naglaskom na klasična), 6 razloga za proglašavanje poreznog akta ništavim, te pretpostavke za obustavu ovrhe...
ou-ou-o rasturam na faksu tom...
daj mi reci kako si učila...vjerojatno iz knjige ?ali zanima me kakav si imala princip učenja...čestitam ti!!![/
hvala ti...
a princip učenja...
prvo sam izvadila pitanja sa foruma...
i onda pitanje po pitanje ( naravno, po lekcijama, ne razbacano) naučila...
i svako to pitanje nakon što sam naučila zapisala sam u bilježnicu, tako da sam si složila svoju skriptu, po kojoj mi je onda i kasnije bilo lakše učiti...
za pravne lijekove i pristojbe sam si složila tablice (npr. za pravne lijekove tko je obveznik, naplaćivanje neplaćene pristojbe, ovlašteno tijelo, predmet...itd...tako da sam zapravo za sve one pravne lijekove imala jednu stranu za naučit...)...
nisam učila knjigu po knjigu, nego najprije npr. proračun pa s obje knjige, pa isto tako pdv i ostalo...i za kraj sam ostavila evazije, prevaljivanja, porez na promet, pa sve one podjele s početka prve knjige, porezne stope...jer mi se to najlakšim činilo pa sam ostavila za kraj...
I koliko vremena ti je trebalo za todaj mi reci kako si učila...vjerojatno iz knjige ?ali zanima me kakav si imala princip učenja...čestitam ti!!![/
hvala ti...
a princip učenja...
prvo sam izvadila pitanja sa foruma...
i onda pitanje po pitanje ( naravno, po lekcijama, ne razbacano) naučila...
i svako to pitanje nakon što sam naučila zapisala sam u bilježnicu, tako da sam si složila svoju skriptu, po kojoj mi je onda i kasnije bilo lakše učiti...
za pravne lijekove i pristojbe sam si složila tablice (npr. za pravne lijekove tko je obveznik, naplaćivanje neplaćene pristojbe, ovlašteno tijelo, predmet...itd...tako da sam zapravo za sve one pravne lijekove imala jednu stranu za naučit...)...
nisam učila knjigu po knjigu, nego najprije npr. proračun pa s obje knjige, pa isto tako pdv i ostalo...i za kraj sam ostavila evazije, prevaljivanja, porez na promet, pa sve one podjele s početka prve knjige, porezne stope...jer mi se to najlakšim činilo pa sam ostavila za kraj......ja isto učim iz knjige..al htjela bih si olakšat malo sve to...:blushed:
tri tjedna...I koliko vremena ti je trebalo za to...ja isto učim iz knjige..al htjela bih si olakšat malo sve to...:blushed:
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.