Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Metoda izbjegavanja dvostrukog oporezivanjaej ljudi jel možda tko zna odgovor na ova pitanja..to sam našla među pitanjima od Arbutine:
-metoda izbjegavanja dvostrukog oporezivanja
-dodatno osiguranje i iznos
-obvezni fondovi
je dovolno ti je...al to dobro nauči i predaj index među zadnjima a ne među privima...tako da na red dođeš među prvima ...dali je dovoljno za mijatovića samo proć njegova pitanja koja se ponavljaju na forumu...na šta se bazira on...i možda neki savjet u vezi njega?
bez brige, postave oni konkretno pitanje.Ako mi postave neko pitanje npr. iz proračuna, koji dio gradiva očekuju da se odgovori?
Iz prve knjige ili iz hrv fiskalnog sustava?
pod "njegovim pitanjima" mislite na pitanja s foruma koja se pojavljuju na ispitima?[/QUOTE]je dovolno ti je...al to dobro nauči i predaj index među zadnjima a ne među privima...tako da na red dođeš među prvima ...
pod "njegovim pitanjima" mislite na pitanja s foruma koja se pojavljuju na ispitima?
...
Pa regresivni učinak ti se ublažava ili čak u potpunosti nastoji ukloniti kompenzatornom i apsolutnom progresijom. Nastoji se više opteretiti one osobe čiji je ekonomski status veći. (Naime, kada dođeš u dućan plaćaš jednaku cijenu nekog proizvoda kao i svi drugi koji imaju puno više ili puno manje novaca od tebe i nitko te ne pita kolika je tvoja ekonomska snaga)ej ljudi jel mi neko moze pomoc, izgubila sam list u knjizi gdje pise kako se ublažava regresivni učinak, pa ako netko zna da mi napise!
unaprijed hvala
pa ovako, kasni:laughing: (ali nemora biti da je uvijek tako), ulazi svatko posebno, dovoljna je ona njegova skripta što se tiće pitanja, ali neke odgovore ipak treba ispraviti ili dopuniti...sad neznam koliko baš postavlja pitanja-ovisi (mene je pitao mislim da 4-5), šuti dok ti odgovaraš, ja sam na 1 pitanje zablokirala, pa mi je postavio 2.pitanje kojim ne naveo na 1.:laughing: (objašnjenja li:confused2:, ugl-"pomogao" mi je da se sjetim odgovora na 1.pitanje).Moze li mi netko opisati kako izgleda ispit kod prof. Arbutine?Koliko pitanja inace postavlja, koliko pitanja treba odgovoriti za prolaz, koliko nas ulazi unutra...
1.kompenzatorna-ublažavanje regresivnog učinka pojednih poreza,kao što je pdvako itko zna odgovore na ova pitanja:
1. kompenzatorna i apsolutna progresija
2. platni razredi u postocima kako su podijeljeni
3. princip oporezivanja
4. ovlasti prvostupanjskog i drugostupanjskog tijela kod ovrhe
5. osobni odbitak ili neoporezivi dio dohotka
6. samoostvareni dohodak
7. izvori oporezivog dohotka?
tnx![]()
ne želim bit bezobrazna, ali imaš toliko pitanja od nje i opis kakav je ispitivač, malo prošvrljaj forumom, naći ćeš dosta informacija.:wink5:čestitam,ima netko da ima iskustva kod prof.Cindori?
Ma nisi bezobrazna,već sam pogledao ,samo sam mislio da će netko napisati nešto utješno,da se ohrabrim jer sam dva put pao pa me frka,eto...ne želim bit bezobrazna, ali imaš toliko pitanja od nje i opis kakav je ispitivač, malo prošvrljaj forumom, naći ćeš dosta informacija.:wink5:
mislim da je sve napisano o prof. Cindori na forumu, dobar ispitivač, nemaš se kaj bojati...jedino što ti preostaje je dobro naučiti.:wink5:Ma nisi bezobrazna,već sam pogledao ,samo sam mislio da će netko napisati nešto utješno,da se ohrabrim jer sam dva put pao pa me frka,eto...
PDV, porez na promet nekretnina i posebni porezi na potrošnju u koje spadaju: posebni porezi na osobne automobile, ostala motorna vozila, plovila i zrakoplove, poseban porez na kavu, poseban porez na bezalkoholna pića, poseban porez na pivo, poseban porez na alkohol, poseban porez na duhanske proizvode, poseban porez na naftne derivate, poseban porez na luksuzne proizvodeMože neko nabrojat posredne poreze?
fala
1.predmet oporezivanja:isporuka dobara i usluga u tuzemstvo uz naknadu,isporuka dobara i usluga koje poduzetnik obavi zaposlenima,vlastita potrošnja,isporuka dobara i usluga vlasnicima udjela u trgovačkim društvima,uvoz dobara u tuzemstvo i posebni slučajevi isporuke dobara i usluga.bok kolege!!! preksutra sam kod prof. lugaric..s obzirom da nisam uspjela nabaviti knigu hfs..molim vas ako netko zna odgovore na ova pitanja da mi pomogne:
-predmet i osnovica kod pdv-a?
- godišnji obracun proracuna?
- najmanji moguci odbitak?
- posredni i neposredni porezi?
- zasto se uvode posebni porezi na potrosnju?
- trošarine?
- oporezivanje vlastite potrošnje?
- tehnike naplate poreza?
- uvjeti za pretporez?
- do kojeg ukupnog iznosa se mogu priznati dobrovoljna mirovinska osiguranja?
pllliiiiiiizzz...ako netko zna...mucho mucho hvala!!!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.