AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Danas sam položila ispit kod R. Manojlović, usmeni dio kolokvija. Izuzetno je korektan ispitivač, strpljiva, daje vremena da se sabereš, pomaže potpitanjima, ne otpili te odmah ako zapeneš na prvom pitanju (čak i ako imaš nizak broj bodova na usmenom)... Mene se jako dojmila.
Moja pitanja: bolja regulacija, kriteriji/modeli upravljanja kvalitetom, upravljanje učinkom, strukture za koordinaciju pristupnog procesa (samo nabrojati tijela).
Kolegice je pitala: službe od općeg interesa, nezavisni regulatori (rekla je da su ova dva pitanja od onih koje pita za dva, osnove koje se moraju znati za prolaz), EUPAN, upravne reforme u RH u kontekstu europeizacije (samo nabrojati). Više se ne sjećam...
Sretno svima!

Majaa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Profesorica Romea jaaako dobra zenskica :) strpljiva, pomaze, da dovoljno vremena da razmislis i sjetis se..vrlo ugodno ispitivanje! :)
Danasnja pitanja: bolja regulacija, nezavisni regulatori(prednosti i nedostaci), TQM, modeli upravljanja kvalitetom, sluzbe od opceg interesa, EUPAN, javne konzultacije, upravljanje ucinkovitoscu(stratesko planiranje), prosirenja, upravne reforme, koordinacijska tijela RH, zamor prosirenja..i to je to, ovo je vecina pitanja .sretno!

sufi

I ja se pridružujem fan clubu za profesoricu :) atmosfera ugodna, ona prestrpljiva a i pitanja su bila više no korektna, kolegica ih eto napisala gore.

only girl

Bila sam danas na komisiji, ispitivala me prof. Romea. Imala sam 13 bodova i 2 0, rekla je da je to solidan pismeni i bila sam gotova za manje od 10min. Postavila mi je 3 pitanja: načela eup-a, omc, faze regulatorne reforme. Sretno svima :)

ivana16

Jucer sam bila na usmenom kod profesorice Lalic Novak, drugi dio knjige. Profesorica je strpljiva i daje vremena da razmislis. Pitala me simplifikaciju i trece prosirenje tj EFTA prosirenje. Pitanja su ok ali trazi da joj kazemo u detalje da vidi da smo ucili po knjizi, jer kaze da vidi tko je iz skripte ucio pa ju to izbaci iz takta. Ali prosli su oni koji su i iz skripte ucili da nebi bilo zabune. Sve u svemu ugodan usmeni.

Darijana

Možda tu tako piše ali u drugo proširenje spada grčka,španjolska i portugal i to je mediteransko proširenje tako piše i u knjizi i tako je lalicka rekla na predavanju e sad ako one ne znaju....ja sam kažem ono s predavanja što je profesorica rekla i mislim da one očekuju da se tako nauči....naravno ti mozes kako hoces :)

lusy

I ja sam bila kod Romee :) jako ugodan ispitivač... daje vremena, dobre volje, super je :) pitala je osnove sa pomalo podpitanja i to je to :) trudi se stvarno da ne sruši studenta koji nešto ipak ispriča :) jako zadovoljna! Ciao Eup :p:p:p:p

soledad

Možda tu tako piše ali u drugo proširenje spada grčka,španjolska i portugal i to je mediteransko proširenje tako piše i u knjizi i tako je lalicka rekla na predavanju e sad ako one ne znaju....ja sam kažem ono s predavanja što je profesorica rekla i mislim da one očekuju da se tako nauči....naravno ti mozes kako hoces :)
E to nisam znala..nemam knjigu,a s predavanja se ne sjećam...ja sam bila sigurna da je efta četvrto proširenje,ali ocito sam bila u krivu sorry

jwn

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
E to nisam znala..nemam knjigu,a s predavanja se ne sjećam...ja sam bila sigurna da je efta četvrto proširenje,ali ocito sam bila u krivu sorry
Efta je cetvrto, to je nama lalić rekla na predavanju 100 %
prvo je irska, vb i jos neka
drugo je grcka
trece spanjolska i portugal
cetvro efta
peto ono veliko prosirenje, slovenija i sve druge
sesto bugarska i rumunjska
sedmo hrvatska....

Darijana

drugo je grcka
cetvro efta
sedmo hrvatska....
Ne znam što da vam kažem drugo sve sam rekla u vezi ove teme...neka svatko uči kako misli da je ispravno :)

ivana16

Ja sam bila na usmenom prosli tjedan i ista ta profesorica me je pitala da objasnim tece prosirenje odnosno efta prosirenje, upravo tim rijecima. A tako pise i u knjizikoja nam je literatura pa mislim da je najpametnije tako i nauciti.

rikelme

drugo je grcka
cetvro efta
sedmo hrvatska....
Na usmenom ne pitaju koje je prvo,drugo,trece,cetvrto prosirenje tako,nego su pitanja mediteransko proširenje,efta proširenje i istocno prosirenje.i eventualno ako pitaju prvo proširenje(danska,irska,v.britanija

marinella

Re: Europski upravni prostor

Vijeće je glavno zakonodavno tijelo,bez Vijeća se ne može donijeti niti jedna odluka zakonodavne prirode(i nemojte miješati sa Europskim vijećem, jer ono još nije ni institucija, al će postat Ustavnim ugovorom), a trebamo znat one bitnije godine, osnutak EU, EZ i tak to, bar mislim tj. nadam se!:rolleyes:
Samo da ispravim kolegicu, iako je stari post. Europski parlament je glavno zakonodavno tijelo.

Re: Europski upravni prostor

možda smješno pitanje,ali koji su uopće razlozi nastanka EU/EZ,mislim kaj se tu treba konkretno napisati??:confused:
posljedice rata i ekonomska obnova europskih zemalja (francuska, njemačka, zemlje beneluksa) na američku inicijativu. ovo je vrlo skraćeno. to ti je na prvoj stranici knjige vjerovatno

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks