AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

fakin

Super Moderator
eto prošao i ja napokon ovo čudo, pitanja su mi bila koje su savjetodavne institucije eu, odbor regija, nezavisna regulacijska tijela, nedostaci nezavisnih regulacijskih tijela i neko regulacijsko tijelo u RH, razlike između europskih sporazuma i ssp-a i nabrojati programe pomoći koje je RH iskoristila od eu...

Anchy055

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
današnji dojam s ispita..profesorica Manojlović je super, ono opuštena atmosfera, daje vremena za razmisliti i ne traži točno od riječi do riječi kao neki profe, ja sam imala 2 nule, tj 4 poglavlje nisam uopće napisala i to mi je naglasila da mi je to slabo pa me je to i pitala tj nezavisna regulatorna tijela , sve o njima , koji su problemi kod njih, što je Eupan i višerazinsko upravljanje i trojka je u indexu, ovaj rok su pitanja bila identična kao i 11.6.2013, znači izvucite sva pitanja s rokova i po njima učite i eto može se i od prve dati ovaj predmet.

amloe

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bio je ok rok po svemu sudeci, komisija su mi bile Manojlović i Džinić, pitanja je postavljala samo Manojlović: europeizacija lokalne službe, standardi u upravnom postupanju i sudovanju, europski standardi za javne službenike, OMC, benchmarking, mislim da je to to. I da može se svojim riječima.

mape5

Super Moderator
eto prošao i ja napokon ovo čudo, pitanja su mi bila koje su savjetodavne institucije eu, odbor regija, nezavisna regulacijska tijela, nedostaci nezavisnih regulacijskih tijela i neko regulacijsko tijelo u RH, razlike između europskih sporazuma i ssp-a i nabrojati programe pomoći koje je RH iskoristila od eu...
bravo

raznolikost

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Čestitke svima koji su prošli. Ovo je doista jedan od težih predmeta. Nije toliko opsežan koliko suhoparan i neživotan. Ima nekih zanimljivosti u njemu, ali je u suštini dosadan do bola. Npr. meni je odnio tri mjeseca živaca i sad su mi živci par mm kraći sigurno.

mape5

Super Moderator
Pitanje: akti koje donose na području vanjske i sigurnosne politike je na str. 77,. Zajednucke akcije i zajednička stajališta Razlika je kod stupanja na snagu Lisabonskog ugovora u 3.stupu se donose zakonodavni i nezakonodavni akti

sufi

Ljudi sto vise ne pita prof Lalic eup? ako sam shvatila prosli rok na katedri su operirale profesorica Manojlovic i Dzinic?

apoljon

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi pitanja od danas koja sam zapamtio:EFTA prosirenje,nacela prava eu,predsjednik europskog vijeca,ovlasti parlamenta,sluzbe od opceg ekonomskog interesa,nesto za lokalnu samoupravu dimenzije mislim,sto oblikuje eup,faze u pregovorima za ulazak u eu

martinatt

prosla sam jucer na komisiji,rezultate nisu nigdje objavljivali (za komisiju) vec smo trebali doc u 2 (ili sam bar tako ja mislila pa sam tad dosla jer nikog drugog nije bilo),nisam imala bajni pismeni a ispitivale su lalic (samo ona je postavljala pitanja),manojlovic i dinic.pitala me polity dimenzija,dimenzije europeizacije,javne politike,bolja regulacija,faze,bolja regulacija u eu,3 kljucna segmenta,ria (sta znaci ta skracenica i sta se tamo radi),transpozicija,implementacija,problem implementacije.sve u svemu ugodan usmeni lalicak stvarno razbije tremu i pomaze dosta,hoce izici u susret i korektna je sve pohvale za nju :)

Ina18

kolege jel dovoljno 3 tjedna ucenja po 5h dnevno za ovaj predmet? prosle godine sam ga pocela uciti ,ali kako sam imala samo tjedan dana odustala sam, i ovaj put bih zeljela rjesit se tog jer je stvarno dosadno .. :/

fakin

Super Moderator
od iduće akademske godine, znači od roka u 11. mjesecu skraćena literatura iz eupa...i sad smo mi budale koje smo učili cijelu knjigu ove godine i svih prijašnjih...eh

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Najveći šupci smo mi koji smo to položili dok su prezentacije bile službena "literatura". Pet dana, amen i pečat u indeksu! :) Na nas trebate biti kvini. :)

raznolikost

od iduće akademske godine, znači od roka u 11. mjesecu skraćena literatura iz eupa...i sad smo mi budale koje smo učili cijelu knjigu ove godine i svih prijašnjih...eh
Nekorektno, ali raduje me zbog kolega. EUP je doista ubitačan predmet. Vjerojatno čitaju forum, pa im je stiglo u glavu napokon da je gomila tih stvari predstavlja besmislneo i neupotrebljivo znanje.

fakin

Super Moderator
a evo i uljp su smanjili za nešto stranica...iako nije puno, ali koliko smo frustrirani i jedna lekcija manje nam puno znači

eup za 55 stranica, uljp za 25

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks