AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ok, znam samo kažem da VEĆINA kada dobije test na uvid misli da taj broj što piše na testu ( 3/10) označava OCJENU i broj bodova... umjesto broj nula/broj bodova.

Helen

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Samo da prokomentiram da nitko od nas troje koji smo usli nije dobio test u ruku nego je samo rekla-da vidim sta je ono to tu bilo,bacila oko na svaki i rekla broj bodova koje smo imali i onda crckala po njima dok smo odgovarali...

pahuljica3

pozdrav!
po čemu je najbolje učiti? vugrina skripta ili je ipak potrebna knjiga?
znam da je individualno ali koliko vam je okvirno trebalo da naučite?

mape5

Super Moderator
samo info- ono 10/4, 3/10 il šta već vam piše na testu, NIJE OCJENA, nego broj 0... ak imate 3 nule piše 3/10, 3 nule i 10 bodova

mislim da na toj katedri (ako se nešto nije promijenilo) nikad ne kažu ocjenu pismenog prije odgovaranja.
dobite na uvid test, a na njemu piše kao što sam rekla, broj 0 i broj bodova.
jes, tako je nikad ne kažu ocjenu, eventualo: kolegice, baš ste nekako na granici :)

Silvia

E mene zanima, al baš jako što je trebalo odgovoriti pod prvim pitanjem za komitologiju i posebno objasniti regulatorni postupak. Meni je dala moj test na uvid i baš sam se smrznula kad sam na tom odgovoru dobila ravno 0 bodova, a napisala sam definiciju da je to proces u kojem komisija odlučuje na temelju delegiranih ovlasti i surađuje s odborima, nabrojala ih koji su i objasnila regulatorni posebno (doduše nešto sam malo spetljala), ali 0 bodova? :(

Silvia

Samo uči po vugrinoj skripti i ako ti nešto nije baš najjasnije, pročitaj taj dio iz knjige. Ja sam tako učila i prošla sam, dakle, vugrina skripta je zakon :)

Silvia

što opet znači da ipak treba knjiga ;) . a nekima dovoljna samo skripta ;) i kak sad?
ja ništa bez knjige
Ma htjedoh naglasiti da je garancija prolaska ak se ući po vugrinoj skripti, al ako je netko žedan dodatnih informacija i kao ja recimo gugla koji su hrvatski predstavnici u odboru regija, sto je Btw totalno nepotrebno i nema veze s prolaskom, eto može ;)

Rabbit Roe

Malo kasnim sa dojmovima sa usmenog, ali evo ih. Prof Manojlović strpljiva, daje vremena da razmisliš, po meni skroz fer. Moja pitanja su bila upravna simplifikacija, CAF, razlika između SPP i Europskih sporazuma, imenovanje predsjednika EK. Cura do mene je odgovarala za četiri i pitala ju je politiku azila i Vijeće Europe i lokalnu samoupravu i još nešto, ne mogu se sjetiti. Treću curu je rušila jer nije znala ništa o regulacijskim tijelima i cijelo 4. poglavlje. Manojlović je to skužila sa par podpitanja i rekla da ćemo na usmenom uvijek dobiti pitanje iz 4. poglavlja. Kod nje i kod prof Lalić. To poglavlje je najveće i nešto teže naspram ostalih, pa je profesorica rekla da tu traže "manje" znanja, ali da mora vidjeti da smo prošli taj dio.
Sretno svima s ovim ispitom :)

fakin

Super Moderator
pa to je ono da prvi stup čini dotadašnja europska zajednica i uključuje sve zajedničke politike predviđene pariškim i rimskim ugovorima - carinska unija, slobodno tržište, zaštita okolišta, obrazovanje, zdravstvo..., drugi stup čini suradnja država u vanjskoj i sigurnosnoj politici i treći stup čini suradnja policije i pravosuđa. 1. stup je nadnacionalan, 2. i 3. međunacionalni.

pravni akti tu nemaju baš neke veze tako da je vjerojatno netko krivo zapamtio po običaju...

ljubicabub

Moguće da je netko krivo postavio pitanje, još jedino što može biti je podnaslov u skripti Vrste akata 3.stupa do lisabonskog ugovora(zajednička stajališta, okvirne odluke, odluke i konvencije)

sufi

Da..u pravu si. bar mislim da jesi. I ja mislim da je moglo biti pitanje o aktima 3.stupa do LU

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks