AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Nikad mi nije bila jasna povezanost stručne specijalistice inžinjerke sigurnosti i zaštite na poslovima državljanstva ili azila..
Kad sam jednom među kolegama izjavio da našu javnu upravu treba smanjiti, jedva sam uspio pobjeći od stola i umaknuti iz ugla. :D Zapravo sam mislio da upravu treba rasteretiti od svih silnih uhljeba s "diplomama" kvazi-fakulteta (Karlovac, Zaprešić, Pojatno, Babin Kuk) i omogućiti radna mjesta profesionalcima školovanima za taj posao: diplomcima stručnog i specijalističkog stručnog studija javne uprave. I možda prestati upisivati 200-300 ljudi godišnje na ovaj faks. ;)

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Slazem se s tobom i kristinom do u slovo! I iako bi sad mogla olaksati si dusu..među istomisljenicima ;-) tema je ipak eup..pa evo i po tom pitanju osvrt (ili olaksavanje duse :-D ) ovo pitanje odlucivanja davno su pitali Musa i Lalic na ispitima. Znaci ubuduce..od korica do korica. Kaj se preskoci (a uvijek se nekaj) pomolit se Bogu! O prof Manojlovic cula sam traceve da cesto ima "takve dane na rokovima" a sama izvukoh zakljucak da kod nje nema sredine..ili je draga da bi ju pozvao na kavu najradije kak pita ili pili s detaljima...

mape5

Super Moderator
Kad sam jednom među kolegama izjavio da našu javnu upravu treba smanjiti, jedva sam uspio pobjeći od stola i umaknuti iz ugla. :D Zapravo sam mislio da upravu treba rasteretiti od svih silnih uhljeba s "diplomama" kvazi-fakulteta (Karlovac, Zaprešić, Pojatno, Babin Kuk) i omogućiti radna mjesta profesionalcima školovanima za taj posao: diplomcima stručnog i specijalističkog stručnog studija javne uprave. I možda prestati upisivati 200-300 ljudi godišnje na ovaj faks. ;)
e baš ti studenti s tih fakulteta mi idu na nerve - polažu ispite učeči par stranica.... a mi bubetamo i bubetamo.

i onda kukumavču i jauču kak imaju puno za učiti.....

sufi

I hvale se kak su završili visoku a ne višu. A onda im moraš objašnjavati čemu služe i što su provedbeni propisi i zašto "ti" luzer s upravnog studija u zg znaš o čemu je tu stvar..eto crtica iz života , čisto da olakšam dušu..a da bi bili u skladu s temom ;) pitam se baš bi li isti znali kaj je vijeće i koji mu je povijesni razvoj i koliki postotak je nacionalni a koliki populacijski kriterij kod odlučivanja :)

fakin

Super Moderator
isti nažalost ne znaju da su vijeće EU, europsko vijeće i vijeće europe tri različite institucije. većina ih misli da je to jedna institucija razlitičih naziva.

mira

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
molim nekog da mi odgovori sta treba napist pod detaljan razvoj institucija vijeca europske unije?

Smile

Pitanje je bilo povijesni razvoj Vijeca EU. Tu pises da je nastalo stupanjem na snagu Pariskog ugovora kao Posebno vijece ministara kao protuteza Visokoj vlasti (dns komisija). Rimskim ugovorima nastaju i Vijece za euratom i Vijece EEZa. Ugovorom o spajanju spajaju se ta 3 u Vijece EEZa i ugovorom iz Maastrichta postaje Vijece EU.

ELICA

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
...možda niste svi već negdje zbrisali...pa jedno pitanjce...naime, htjedoh prijaviti EUP za rok 14/4 na stodamtu, no sad sam "nepoznata" jer nemam upisni list u akademskoj godini? Pretpostavljam da to moram obaviti u našoj referadi...no zanima me da li sam zakasnila?! Idem odmah u utorak do G10 da provjerim..no, ukoliko netko zna više o tome...bila bih jako zahvalna...da ne velim da mi sad rade živci sto na sat!!

miška

bez panike elica :) imala sam ja isti problem, otišla do referade, kod mene je bio slučaj da mi nije dobro bio upisan jedan izborni predmet. išla u sobu 8 i sve riješili i rekli mi da za 1 dan dođem po index. baš sad provjerila i studomat radi :) tako da stigneš sve obaviti sljedeći tjedan

sufi

Jesu. A usmeni je obicno cetvrtkom u rasponu 10,30-12.30 uz moguca odstupanja ali rijetko. Vecinom bude u nekom od navedenih termina tog vremenskog raspona.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks