AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel postoji mogućnost slušanja ispita kod Muse? iskustva? hvala
i ja sam slušala ispit.Samo sam došla prije početka usmenog i pitala je mogu li slušati i nije imala ništa protiv. Bila je jako ugodna i dobar ispitivač, nije cjepidlačila i (barem po mojemu sudu tada) objektivno je davala ocjene obzirom na broj bodova pismenog i onog kaj su ljudi odgovarali tada.Govorila je broj bodova čak tada. Sjećam se da je jedna cura katastrofalno odgovarala i prof. se zaista trudila da isčupa neki temelj za dvojku, tak joj je i rekla na kraju. Imam samo riječi hvale za prof. Musu na usmenom, odgovorila mi je na neka pitanja nakon usmenog. Cura je došla na uvid u test i bila je jako susretljiva, objašnjavala joj pogreške. Iz svega mogu samo reći da si i sama želim jedan tako ugodan usmeni kod profesorice, kao i svima vama koji ćete tek polagati eup.

Ana0305

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Haj. Ja sam danas bila na usmenom kod Muse mogu reći da je korektna ak imaš više bodova pita za veću ocjenu,ugodan je ispitivać. Pitanja kaj sam čula da je pitala druge caf, europska komisija,komitlogija,temaljni pristupi europizacije javne uprave, temaljni standardi europsko upravnog prostora. mene osobno pitala je uredbe, direktive, odluke,europske politike, politike eurpske unije,agencije, faze pregovora. :)

martina9

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dragi ljudi , koliko cca. treba vremena za spremit EUP? I da li je strahota od ispita (pošto je na toj katedri) ili...
Hvala puno.

Balerinica

Ja sam jucer prosla kod prof Lalic, ma zena je super, svaka pohvala. Jako je ugodan ispitivac i pomaze ako zapnes. Dobila sam dva iz pismenog tak da je mene pitala neku osnovu. Cimbenici eupa, psp, akte kroz redovni postupak i odbor regija.
Sretno svima!
Ucila sam sveukupno 10ak dana svaki dan po 4-5 sati. NAPOMENA, ne radim pa mogu tak skombinirat.

Paris

Ja sam jucer prosla kod prof Lalic, ma zena je super, svaka pohvala. Jako je ugodan ispitivac i pomaze ako zapnes. Dobila sam dva iz pismenog tak da je mene pitala neku osnovu. Cimbenici eupa, psp, akte kroz redovni postupak i odbor regija.
Sretno svima!
Ucila sam sveukupno 10ak dana svaki dan po 4-5 sati. NAPOMENA, ne radim pa mogu tak skombinirat.
ucila si iz skripte u skriptarnici ili???

Magi

Stigli rezultati!!!

Komisijski ispiti, četvrtak 18.4. u 14h, ĆM4, soba 32
1. Durbić Vanja (+)
2. Fijačko Krešimir (-)

Usmeni ispiti, četvrtak 18.4., u 14h, ĆM4, soba 32 (ispituje doc. dr. sc. A. Musa)
1. Arambašić Bojana
2. Božić Mateja
3. Drvarić Marina

Usmeni ispiti, četvrtak 18.4., u 14h, G10, soba 21/3 (ispituje R. Manojlović)
1. Kovač Vlatka
2. Kozić Valentina
3. Lovrenović Anita

Uvid u negativno ocjenjene testove od slova A-J moguće je obaviti u četvrtak, 18.4., u 14h, ĆM4, soba 32, a od slova K-Ž u četvrtak 18.4., u 14h, G10, soba 21/3.

baloncic

kakva je manojlovic inace??
a čuj mene je ispitivala državnu i bila je dosta zahtjevna,pitala me sto podpitanja.cura koja je odg.samnom je na pismenom imala 14 bodova a na usmenom je dobila 2. je ona simpa i ljubazna al je zahtjevna i detaljna,ko i cijela ta katedra.

marty1711

Ja sam to odgovarala kod Muse, i zena je fakat super, korektna, razumna i smirena . Svi koji smo imali 12 bodova dobili smo 3. A rekla je cak da zasto se svi tak bojimo da nam trema bezveze skida ocjene a prema pismenom bi mogli dobit i vise.:) i sta mi se najvise svidjelo kod nje, kad.me pitala prvo pitanje, sva sam se smotala i onda mi je rekla, razmislite malo kolegice i saberite se :) pitala drugu kolegicu i onda mene pitala ponovo. Do tad sam si sve lijepo poslozila u glavi i tak joj izreferirala! Sretno ekipa!

marty1711

Martina Kovac ako nisi vidjela obavijest pise ti da se hitno javis prof. Majnolovic na mail radi dog. Za usmeni.

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Evo ja ću, pismeni pitanja: 1.a) Što su agecije? Koji su motivi za osnivanje?
b) Sastav europskog parlamenta
2.a) Obj. zadnja fazu u oblikovanju europskih politika, te kako tu utječe demokratski deficit?
b)Politike negativne i pozitivne integracije i primjer za svaku?
3.a) Vijeće Europe kako utječe na harmonizaciju javne uprave?
b) Povelja o lokalnoj samoupravi-pravo na dobru upravu
4.a) Tri faze regulatorne reforme kod bolje regulacije
b) Metode koje Komisija koristi pri pojednostavljivanju propisa
5.a) Proces stabilizacije i pridruživanja-koje su zemlje uključene, što je to, koje je načelo važno i koji su ciljevi?
b) Programi pomoći koje Rh bila korisnik, i od koje do koje godine
Usmeni sam bila kod prof. Muse i stvarno je korektna. Pitanja - pita neka pitanja iz ispita koje nisi znao, pitala je javne konzultacije, europsko vijeće, demokratski deficit, faze oblikovanja politika. Kolegice je pitala europski parlament, komisiju, RIA, lokalnu samoupravu, i mislim da je manje više to to. Ako netko nezna odgovor onda pita drugoga, da da razmisliš. Ja dobila 3, a mislim da i kolegice.

~crystal~

Dragi kolege i kolegice,
počela sam učiti ovaj predmet iz knjige i prošla sam prvih 20-ak stranica. Moram reći da dosadnije gradivo nisam vidjela. Druga stvar koja me muči je ta što nemogu razaznati bitno od nebitnog gradiva :/
Zato bi me zanimalo postoji li neka dobra skripta za učenje, i kako predlažete da se što lakše nauči ovaj predmet? Planiram izaći na rok u 6.-om mjesecu.
Hvala :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks