AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

manya

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kolege sta ste vi stavili na pitanja: zasto dolazi do erozije arhitekture 3.stupa nakon lisabonskog ugovora? i faze pristupanja(ne pregovora)?

marija

sutra u 21 h

faze pristupanja, molim da odgovori netko ko zna odgovor na to pitanje i ono vezano uz upravu, mislim da su isto bile nekakve faze ali nisam sigurna

Donki

3 faze kojima se razvijala javna uprava: postivanje propisa, ucinkovitost i zadovoljstvo korisnika...a za faze pristupanja novih clanica ja sam napisala one pregovaracke okvire u prezentaciji politike prosirenja..neznam da li je to tocno..nek netko da tocan odgovor,ako zna! Hvala!

Tincincila

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
cula sam da se dosta njih oko tog pitanja zanima, ja sam napisala faze pregovora znaci onih 6 : formalno otvaranje pregovora, analiticki pregled, sadrzajna faza pregovora, zatvaranje pregovora i potpisivanje ugovora o pristupanju, potvrđivanju u ep i ratifikacija u drzv. clanicama i zemlji pristupnici, ali ako nije to jedino moze biti ovo:
drzava kandidatkinja duzna je prihvatiti/ usvojiti/ prenijeti i provesti zakonodavstvo eu
EK mora odobriti i nadzirati proces, EK moze predloziti, ( kao odgovor na pregovaračko stajalište drzave kandidatkinje) zajednicko pregovaračko stajaliste EU, vijeće eu mora jednoglasno odobriti pregovaračka stajališta itd...sve sto pise nakon toga u tom slajdu... jedno od tog dvoje je sigurno, a sada, sta tocno... nisam sigurna..

marija

i ja sam mislila da je nešto od toga odgovor ali nisam bila sigurna, da je slučajno pitanje bilo preciznije možda bi puno više ljudi odgovorilo nego će opet ispasti da ljudi ništa ne znaju

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kolege sta ste vi stavili na pitanja: zasto dolazi do erozije arhitekture 3.stupa nakon lisabonskog ugovora? i faze pristupanja(ne pregovora)?
Mene to isto zanima jer je u slajdovima pisalo da dolazi do promjene odnosa među stupovima prije su bila 3 stupa a prema LU 2. Kod faze pristupanja da država kandidatkinja mora prihavatiti zakonodavstvo EU... IMA IH 5 KOMADA...Moze li meni neko reći kako je odgovorio na pitanje kako se direktive primjenjuju u nacionalnom pravu?

tihic

cula sam da se dosta njih oko tog pitanja zanima, ja sam napisala faze pregovora znaci onih 6 : formalno otvaranje pregovora, analiticki pregled, sadrzajna faza pregovora, zatvaranje pregovora i potpisivanje ugovora o pristupanju, potvrđivanju u ep i ratifikacija u drzv. clanicama i zemlji pristupnici, ali ako nije to jedino moze biti ovo:
drzava kandidatkinja duzna je prihvatiti/ usvojiti/ prenijeti i provesti zakonodavstvo eu
EK mora odobriti i nadzirati proces, EK moze predloziti, ( kao odgovor na pregovaračko stajalište drzave kandidatkinje) zajednicko pregovaračko stajaliste EU, vijeće eu mora jednoglasno odobriti pregovaračka stajališta itd...sve sto pise nakon toga u tom slajdu... jedno od tog dvoje je sigurno, a sada, sta tocno... nisam sigurna..
moraš napisati tih 6 i ovo ostalo kaj si nabrojala država kandidatkinja mora prihvatiti zak. itd.
To je 100 % jer ja kad sam bio na roku u 2 mj onda sam ju pitao zašto sam dobio samo jedan bod na tom pitanju i onda je rekla da treba i ovo drugo napisati.

manya

moraš napisati tih 6 i ovo ostalo kaj si nabrojala država kandidatkinja mora prihvatiti zak. itd.
To je 100 % jer ja kad sam bio na roku u 2 mj onda sam ju pitao zašto sam dobio samo jedan bod na tom pitanju i onda je rekla da treba i ovo drugo napisati.
pa oni nisu normalni dadnu nam 30min i očekuju da napišemo cijeli pregovarački okvir...trebamo pisat peticiju za više vremena:wink5:...jer se ocjena temelji na sposobnosti brzog pisanja a ne na sveukupnom znanju. a i njima bi bilo lakše ispravljati testove jer bi rukopis bio ljepši.

Donki

ONI NISU NORMALNI!! Znaju oni dobro da se takav ispit ne moze napisati u 30 min, to je fizicki nemoguce! Ali to je njihova taktika kako bi sto manje ljudi proslo ispit...i ako ne pises brzo onda si z*****n. Ja sam znala svako pitanje, ali nisam stigla napisati sve! katastrofa katedra. fuj to!

IHUZEJ

Evo obavijesti koju sam sad pročitala na webu:

Obavještavaju se studenti da će rezultati ispita iz EUP od 12.4. zbog nepredviđenih okolnosti biti objavljeni u četvrtak, 14.4. prijepodne, a usmeni ispiti održat će se u petak prijepodne.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Eto, čekamo do sutra

Donki

Ispod te obavijesti potpisala se Anamarija Musa. Sta to znaci da ce ona ispitivati na usmenom? ili ne mora znaciti??

mrvi89

Evo obavijesti koju sam sad pročitala na webu:

Obavještavaju se studenti da će rezultati ispita iz EUP od 12.4. zbog nepredviđenih okolnosti biti objavljeni u četvrtak, 14.4. prijepodne, a usmeni ispiti održat će se u petak prijepodne.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Eto, čekamo do sutra
disi to nasla je poludi cekajucu rezz...i tek sad to vidila...ajme..::angry:

Tincincila

da, zeznuli su datum, ali nema veze, glavno da mi koji smo prošli znamo da se odnosi na sutra, dakle ispit je sutra 15.4. od 10:30 na dalje... sretno svima...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks