AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

martina_sk

Administrator
ljudovi jedno pitanje...jel za prolaz na ovom ispitu dovolja obivanina skripta??
koliko sam ja vidjela u ispitu, bila su 2 pitanja koja nemaju u skripti i jedno koje nije dovoljno opsirno u skripti. i koliko sam skuzila iz nauke, drzavne i eup-a, uvijek u test uleti neko pitanje koje nije bilo na prijasnjim ispitima, tj koje nije bilo na forumu. tako da mi se nazalost cini da treba sve uciti i to dovoljno opsirno. al, normalno, za 2 je dovoljno nauciti cijelu skriptu.

Logan

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi samo jedno pitanjce...vidim da se stalno mijenja literatura,pa me zanima jel ona literatura eup-2010./2011. koja je stavljena na pravo.hr,prava tj. najnovija po kojoj moramo uciti?zahvaljujem

kacuska

ljudi samo jedno pitanjce...vidim da se stalno mijenja literatura,pa me zanima jel ona literatura eup-2010./2011. koja je stavljena na pravo.hr,prava tj. najnovija po kojoj moramo uciti?zahvaljujem
da :)

što se tiče lisabonskog ugovora, jel pitaju često i opširno???

dea

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Raspored usmenog dijela ispita iz predmeta EUROPSKI UPRAVNI PROSTOR prije 14 minuta
Uređeno: prije 5 minuta

Na usmeni dio ispita, koji će se održati u petak, 11. 02. 2011. u 15.30 h, Ćirilometodska 4, soba 32 pozivaju se kolege:

1. Beževan Ana
2. Brdarić Martina
3. Dubravac Ivana
4. Duvnjak Željka
5. Garašić Diana
6. Jelić Brankica
7. Katrić Maja
8. Kušenić Tomislav
9. Mršić Bobanović Josip
10. Pavlek Sanja
11. Pavlović Andrea
12. Taslak Anita
13. Valentić Petra

jet to prof.Musa?

Jadranka15

Svi ste kod doc.Muse, držim fige, dobro naučite njezine slajdove i javite pitanja sa usmenog dijela ispita i dojmove s ispita. Sretno.

dea

vidim da je prof. Musa stavila 26.01 svoja nova predavanja i ima novih definicija dali će i to pitat ili ce nas ipak poštedit:)

Jadranka15

Iz mojeg iskustva pita sve, tako je prije par godina, pred sam ispit promijenila literaturu, tj. ispit je bio 20.1., a literaturu je promijenila 14.01., a sada vi procijenite, sretno.
Pitanje - Da li se pitanje - politova konvergencija odnosi na ovaj odgovor
Kriteriji konvergencije predstavljaju ekonomske uvjete utvrđene ugovorom iz Maastrichta, kojima se procjenjuje spremnost zemalja EU za sudjelovanje u ekonomskoj i monetarnoj uniji. Predstavljaju sljedeća četiri kriterija:

(1) visok stupanj cjenovne stabilnosti – stopa inflacije ne smije biti veća od 1,5 posto u odnosu na stopu inflacije u prve tri zemlje s najstabilnijim cijenama

(2) smanjenje prekomjernog javnog duga (do 3-postotni BDP) i proračunskog deficita (do 60-postotni BDP)

(3) postizanje stabilnog tečaja

(4) prosječne nominalne dugoročne kamatne stope ne smiju biti veće od dva posto u odnosu na kamatne stope triju zemalja Unije s najnižom stopom inflacije

maya_21

Iz mojeg iskustva pita sve, tako je prije par godina, pred sam ispit promijenila literaturu, tj. ispit je bio 20.1., a literaturu je promijenila 14.01., a sada vi procijenite, sretno.
Pitanje - Da li se pitanje - politova konvergencija odnosi na ovaj odgovor
Kriteriji konvergencije predstavljaju ekonomske uvjete utvrđene ugovorom iz Maastrichta, kojima se procjenjuje spremnost zemalja EU za sudjelovanje u ekonomskoj i monetarnoj uniji. Predstavljaju sljedeća četiri kriterija:

(1) visok stupanj cjenovne stabilnosti – stopa inflacije ne smije biti veća od 1,5 posto u odnosu na stopu inflacije u prve tri zemlje s najstabilnijim cijenama

(2) smanjenje prekomjernog javnog duga (do 3-postotni BDP) i proračunskog deficita (do 60-postotni BDP)

(3) postizanje stabilnog tečaja

(4) prosječne nominalne dugoročne kamatne stope ne smiju biti veće od dva posto u odnosu na kamatne stope triju zemalja Unije s najnižom stopom inflacije
Ne ništa od navedenog:eek:bična defincija upravne konvergenije iz slajda je odgvor,znači usvajanje sličnih ili čak identičnih institucionalnih oblika i postupaka u zagradi piše kod te defincije Polit.

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
vidim da je prof. Musa stavila 26.01 svoja nova predavanja i ima novih definicija dali će i to pitat ili ce nas ipak poštedit:)
koje su to nove definicije? I vi kolege, koji čekate usmeni jeste li učili samo po skripti kolegice Obivane ili po novim slajdovima? I koliko se novi slajdovi razlikuju od starih? Hvala puno i sretno svima s usmenim u petak!

Tom1

Da li se usmeni bazira na pitanjima iz pismenog,ili pismeni nema veze previše?
Ima neko kakvu informaciju o tome?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks