AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Marina123

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav, nova sam na forumu, a i na faxu jer sam na razlikovnoj godini, moze li mi netko reci kada je do sad prof lalic potpisivala indexe i po kojoj skripti je najbolje uciti i gdje tu skriptu mogu naci?
[DOUBLEPOST=1515494344,1515494079][/DOUBLEPOST]Pozdrav, nova sam na forumu, a i na faxu jer sam na razlikovnoj godini, moze li mi netko reci kada je do sad prof lalic potpisivala indexe i po kojoj skripti je najbolje uciti i gdje tu skriptu mogu naci?

jozefina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel mi netko moze odgovoriti na pitanje: koje je reforme hrvatska provela u sklopu europeizacije tj pristupu EU?

Hvala

jelena.vid

Jel mi netko moze odgovoriti na pitanje: koje je reforme hrvatska provela u sklopu europeizacije tj pristupu EU?

Hvala
Oblikovanje sustava regionalnog razvoja, promjene u sustavu javnih službenika, reforma upravnog sudovanja i postupanja, usvajanje novog koncepta službi od općeg interesa, organizacijske promjene, ratifikacija Povelje o lokalnoj samoupravi, inovacije u sustavu oblikovanja javnih politika, kontrola financijskog poslovanja javnopravnih tijela.
To ti je na 273 str. knjige ako učiš po njoj.

Meni bi trebao odgovor na pitanje objasniti metode preuzimanja novih upravnih rješenja?
Hvala.
[DOUBLEPOST=1516480565,1516479968][/DOUBLEPOST]
Oblikovanje sustava regionalnog razvoja, promjene u sustavu javnih službenika, reforma upravnog sudovanja i postupanja, usvajanje novog koncepta službi od općeg interesa, organizacijske promjene, ratifikacija Povelje o lokalnoj samoupravi, inovacije u sustavu oblikovanja javnih politika, kontrola financijskog poslovanja javnopravnih tijela.

Meni bi trebao odgovor na pitanje objasniti metode preuzimanja novih upravnih rješenja?
Hvala.
Našla sam odgovor :)

jozefina

Hvala.
[DOUBLEPOST=1516480565,1516479968][/DOUBLEPOST]
Našla sam odgovor :)
Hvala

anaaa7

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pitanja 2.kol grupa A

1. vrijednosti i njihova uloga
grupe vrijednosti koje suvremena Ju treba postivati+2primjera za svaku
2.temeljni pristupi europeizaciji
kriterij upravnog kapaciteta
3. sluzbe opceg ekonomskog interesa
prednosti nezavisnih regulatora
4.pametna regulacija
minimalni standardi javnih konzultacija
5.efta prosirenje
SSP i eurpski sporazum-razlika
[DOUBLEPOST=1516668336,1516668247][/DOUBLEPOST]]pitanja 2.kol grupa A

1. vrijednosti i njihova uloga
grupe vrijednosti koje suvremena Ju treba postivati+2primjera za svaku
2.temeljni pristupi europeizaciji
kriterij upravnog kapaciteta
3. sluzbe opceg ekonomskog interesa
prednosti nezavisnih regulatora
4.pametna regulacija
minimalni standardi javnih konzultacija
5.efta prosirenje
SSP i eurpski sporazum-razlika

JOIN-t

Nisam sve zapamtio ali ono čega se sjećam su:
Sadržaj i razvoj upravnih doktrina
Načela EUP-a
Navedi doktrine i objasni doktrinu dobrog javnog upravljanja
Faze regulacije
Zamor proširenja i mediteransko proširenje.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks