AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: II. godina

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Evo da i ja napisem svoje iskustvo sa ispita (usmeni samo):
profa je odlicna, smirena, strpljiva, pravedna. Pitala me
da procitam i prevedem prve recenice braka, pa me pitala sto
je brak, uvjeti. Zatim razvod sto je i nesto sto me malo
zbunilo jer u knjizi toga nema i to sam joj rekla naravno
na engl. kada brak moze biti ponisten, rekla sam preljub, okrutnost
i to sve i pita me i sta jos..ja se sjetim kod pitanja razdvojenost
2 i 5 god pita me razliku nesto smuljam (odg je nakon 5 god ne treba
consent) to je valjda u prezentacijama ne znam.
buissness org in us i o corporation. I to je to. Btw dobila sam
5 al sam je i zasluzila. Sve u svemu- da je bare vecina
takvih ispita, lezernijih..
hej,ti si izvanredni?jel oni imaju samo na usmenom prvu knjigu (tu iz koje je ta lekcija o braku,razvodu itd.)ili moramo naučiti oba dvije knjige??nešto tu ljudi pišu samo prva knjiga od 7 do 13 lekcije pa sam zbunjena

lola

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
:unsure:Kako se polaže ovaj ispit mislim vremenski , pošto sam ja izvanredni student, da li mi izvanredni čekamo dok redovni napišu pismeni ili odgovaramo za vrijeme pismenog.Malo mi je gužva zbog prijevoza pa zato pitam

maaarinaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dok redovni pisu se odgovara,mozes pitati profu da odgovaras medu prvima..profa je fakat ok i odg se oko 5-10 min

lola

dok redovni pisu se odgovara,mozes pitati profu da odgovaras medu prvima..profa je fakat ok i odg se oko 5-10 min
Ma mene muči što mi bus kasnije stiže, pa bi bila na faksu negdje oko 17.30,pa me strah da ću ful zakasniti.Ne znam da li ispitivanje počinje kada i pisani dio točno u pet i da li odmah proziva da li smo došli?

maaarinaa

Ma mene muči što mi bus kasnije stiže, pa bi bila na faksu negdje oko 17.30,pa me strah da ću ful zakasniti.Ne znam da li ispitivanje počinje kada i pisani dio točno u pet i da li odmah proziva da li smo došli?

odmah prozove al mislim da mozes i kasnije uci,jer ptia dal je jos tko dosao..tak je bar bilo kad sam ja bila

~crystal~

Ljudi..može li se proći uceci samo po prezentacijama??
baš sad gledam postove sve...i nez iz čega da učim :S

brineta12

imam pitanje... ja sam položila oba kolokvija kod prof sočanac, ali nisam mogla izaći na usmeni jer sam tek na dekanskom riješila prvu god, dal zna možda tko dal je ona čuvala kolokvije do 30.9. ili ih možda još ima pa bi mogla na usmeni sad na prvom roku ??

martina_sk

Administrator
imam pitanje... ja sam položila oba kolokvija kod prof sočanac, ali nisam mogla izaći na usmeni jer sam tek na dekanskom riješila prvu god, dal zna možda tko dal je ona čuvala kolokvije do 30.9. ili ih možda još ima pa bi mogla na usmeni sad na prvom roku ??
Pitaj profesoricu.

Paris

moze mi netko rec koje tocno lekcije trebaju ucit vandredni studenti :) !!! hvala punooooo :) ...pozzzz...

vibica

Izvješće prvog predavanja: :D

- rekla je da joj šaljemo na ovaj mail [email protected] , a ne onaj službeni s prava jer ga ne otvara često
- literatura: Dunja M. Vićan, Zlata Pavić, Branko Smerdel: Engleski za pravnike : English for Lawyers, Zagreb : Narodne novine, 2005.
English for Public Administration Study/prepared by Dunja Marija Vićan .- Zagreb, 2006... iako je rekla za ovu drugu da ima neko novo izdanje, ali će nam ona to na predavanju naglasiti, usporediti,..
- kolokvij: na kolokvij mogu ići oni koji su barem na 50% predavanja.. i izvanredni mogu ako idu na predavanja sa redovnima.
2 kolokvija, uzima se prosječna ocjena, ako smo zadovoljni, idemo na usmeni. ako nismo zadovoljni, onda možemo na ispit. uzet će nam se u obzir viša ocjena, dakle ide na ruku studentu.
- usmeni možemo "izbjeći" da napravimo prezentaciju, bilo sami ili u timu max 3 ljudi. ako radi jedan student, onda traje oko 5-10 minuta. a ako više.. onda svaka osoba ima po 5 min predavanja. i nema čitanja, nego moramo složiti pričicu.
- za one kojima je eng lošija strana, imamo studente mentore. obratimo im se, dogovorimo za instrukcije i sve je besplatno

Danas je na kraju poslala popis.
Trebali bi imati na stolu papir sa svojim imenom LOL
Idući tjedan nema predavanja, ali ćemo onaj tamo nadoknaditi.

minnie92

ovakva je situacija : izvanredna sam, parcijala 2., ostala mi 3 predmeta s prve jos.
e sad me zanima da li ja mogu izaci na engleski u 11.mj (cula sam da se to moze, da cuvaju ocjenu) pa da provjerim ako je netko tako napravio.
i koja je tocna literatura, tj, koje lekcije iz knjige?jer na katedri za eng pise drukcije nego sto sam tu vidjela kad sam malo kopala po ovoj temi.
hvala!

bobileska

ovakva je situacija : izvanredna sam, parcijala 2., ostala mi 3 predmeta s prve jos.
e sad me zanima da li ja mogu izaci na engleski u 11.mj (cula sam da se to moze, da cuvaju ocjenu) pa da provjerim ako je netko tako napravio.
i koja je tocna literatura, tj, koje lekcije iz knjige?jer na katedri za eng pise drukcije nego sto sam tu vidjela kad sam malo kopala po ovoj temi.
hvala!
nažalost , ne !ja sam isto tu priču čula , pa s obzirom da mi je ostao samo jedan ispit iz prve , nadobudno otišla do profesorice koja me samo blijedo gledala od kud mi ta informacija!!!:-(

vibica

hvala!
e to čuvanje ocjene ti je moguće samo preko kolokvija. ali što se tiče ispita... ne.
a da bi pristupila kolokviju, moraš biti na 50% predavanja.

~crystal~

prof Sočanac je smirena, strpljiva,da vremena za razmislit, pomaže... ma sve super!
Jučer na roku u mojoj grupi smo čitali i prevađali tekst o braku... zatim je pitala općenita pitanja... što je brak, što je ugovor, pretpostavke za sklapanje, e.government, new pablic managment,good governance, prepreke za sklapanje braka, divorce, institucije eu..itd...uglavnom, nista teško!

Lady S

Ljudi, jel istina da kod prof.Socanac ispit nije uvjet za usmeni?! Da bez obzira na pad ispita mozes na usmeni :O

LuckyIvana

da li se zaista trebaju znati sve lekcije, meni je engleski koma i jako ga loše govorim te imam dojam da sve ove silne lekcije neću nikada naučiti :(
izvanredna sam pa me bar veseli što nema pismenog...da li postoje neke lekcije koje ne pitaju ili rijetko pitaju?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks