AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Iznimno korektan i objektivan. Traži znanje, pomaže primjerima kako bi dobio odgovor. Meni je to bio jedan od ugodnijih usmenih do sada.

katarina.g

Da zna netko kakav je Teo,,šta voli pitat najviše? ja se nisam nadala prolasku pismenog al sam ipak prošla i imam usmeni kod njega

anjica

I mene zanima kakav je komisijski, isto pretpostavljam da će bit Teo i vjerojatno Dzinic.. Bilo kakva informacija je dobrodošla! :)

anjica

Vladine koordinativne kapacitete potrebno je ojačati ponajprije u upravnotehničkom smislu da bi mogla realizirati svoje nove funkcije. Previše složenu i neefikasnu strukturu agencija, ureda i drugih organizacija koje su sada formalno namijenjene opsluživanju Vlade potrebno je pojednostavniti i pretežno koncentrirati u jedinstvenu stručnu službu ili središnji ured Vlade. Struktura takve službe mora omogućiti stalni kontakt, informiranost i komunikaciju s pojedinim ministarstvima po stručnoj liniji, odražavajući ponajprije grupe područja, a ne strukturu ministarstava.

Funkcionalni aspekt mjera za modernizaciju u Rh?
Može li mi netko odgovoriti što je tu najvažnije za reći ukratko?

katarina.g

Može netko napisat odgovor na dva pitanja, jer ja nisam našla u skripti predosti i nedotaci kod grupiranja poslova prema kriteriju vrste rada i koje su kritike JPP-a?

tomislavk

Prednosti- koncentracija stručnjaka u jednoj organizaciji koji se mogu međusobno kordinirati, razmjenjivati informacije i savjetovati.

Nedostaci - odvanjanje poslova od onoga za koga se obavalja, neće doći do specijalizacije za potrebe svake od organizacija za koju se poslovi obavljaju, te povećenje broja upravnih organizacija

Kritike/Negativne strane JPP - propusti koji se očituju u nedovoljno razrađenim mehanizmima zaštite javnog interesa, slaboj identifikaciji i alokaciji rizika, prevelikim troškovima koji se u konačnici isplaćuju za određeni projekt JPP, lošem odabiru strateškog partnera.

fakin

Super Moderator
http://pravo.hr/UZ/propisi

na dnu stranice imate file "Pročišćeni propisi"
Objavljeno: Jasmina Džinić ( 19.03.2014. u 22:40 )

tu imate sve pročišćene neke i skraćene zakone koji su vam potrebni za državnu upravu...samo još one 2 uredbe skinite i to je to. eto recimo onaj zakon o ministarstvima naravno da je izbačeno ono o svakom pojedinom ministarstvu tako da na to ne trebate ni obraćati pažnju...korisno

EDIT: evo ovdje su svi propisi osim jedne uredbe za koju ću staviti direktni link jer mi se isto čini da 80 % stvari iz nje je nebitno:
Svi zakoni i jedna uredba: http://docdro.id/x6wITsM

druga uredba: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_04_40_1029.html

Chelsea94

kaj točno treba odgovoriti na pitanje Objasni funkcionalni aspekt (ono kod mjera za modernizaciju uprave u HR)? Dal treba nabrojati onih 7 stvari i svaku od njih objasniti ili?

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1a. Kako se sastavlja Vlada RH?
1b. Koje su personalni i organizacijski instrumenti kojima Vlada djeluje na državnu upravu?
2a. Nabroji temeljna načela funkcioniranja državne uprave
2b. Kako normativnim, personalnim i ekonomsko-financijskim instrumentima Sabor RH utječe na državnu upravu?
3a. Koje poslove obavljaju državni uredi, tko im je na čelu i kome su odgovorni?
3b. Ne mogu se sjetiti
4a. Nabroji temeljne kriterije klasifikacije javnih službi
4b. Razlika između financiranja javnih službi kao naknada za obavljanje j službe i kao potpore, te presuda Altmark ili tako nekako je išlo
5a. Objasni i nabroji reforme prema razlozima njihova pokretanja
5b. Ukratko objasni funkcionalni aspekt mjera za modernizaciju u Rh.

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
3b je bilo ko obavlja financijski nadzor nad drzavnom upravom, i ukratko objasni kako ga obavlja

Ako se netko sjeca kako je tocno islo ovo za presudu Altmark, neka napise :)

zegar

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jucerasnja pitanja iz ipsita: 1. kako se sastavlja Vlada
2. personalne i organizacijske instrumente vlade prema upravi
3. financijski nadzor nad upravom, to se treba malo dataljnije objasniti
4. tko je na nacelu drzavnog ureda, njegove ovlasti i kome je odgoovoran
5. 5 kriterija javnih sluzbi, to vam se nalazi na 218 str.
6. nacela funkcioniranja uprave
7.drzavna potpora i naknada za javnu sluzbu i Altmark, njegovi kriteiji
8.instrumenti sabora prema upravi
9. modela reformi prema razlozima njihova pokretanja
10. menadzerske reforme, funkcionalni ucinci

mozda nisam sve detaljno napisao kao sto je to bilo na ispitu, ali nadam se da ce vam pomoci. sretno :)

mape5

Super Moderator
uvjek mi je fascinantno kak popamtite sva ta pitanja. Ja ako si ih odmah nakon izlaska ne zapišem, drugi dan se od stresa mogu sjetiti samo dva tri, možda 4 pitanja.

zegar

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja si prodem kroz knjigu i probam se tako sjetiti pitanja, a takoder prodem jos jednom sva pitanja prije nego sto dam ispit tako da ih mogu na forumu napisati :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks