AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
šta je kod prof.Džinić stvarno nemoguće proć ??:(
ma da nemoguće je :shocked:

opet si stvarate paniku. naravno da je moguće. državna u.je 1 od lakših ispita na 2.godini, i nisu baš tako strogi kao npr.na nauci :wink5:

naravno da ćeš past ako ne znaš... (tako to inače ide :crazy:)

sunny_kiss

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ma da nemoguće je :shocked:

opet si stvarate paniku. naravno da je moguće. državna u.je 1 od lakših ispita na 2.godini, i nisu baš tako strogi kao npr.na nauci :wink5:

a vidim da većina nju baš i ne simpatizira... pa ako neko zna kakva je onda na usmenom kad većina pada?

monii

Pa ne bi bas rekla da nisam znala... cim sam usla rekla mi je ooo kolegice 8 bodova, taman za prolaz, morat cete savrseno znat. i ne da me pitala svasta, nego me pitala stvari iz nauke, pa cak iz eupa (konkretno kod dobre uprave ja sam rekla sve ono sto nama pise al ona je htjela jos neka nacela koje sam kasnije nasla u skripti iz eupa). Dosta je nespretna, ne zna konkretno postavit pitanje, pa tako ne zna ni tocno sto ocekuje za odgovor, i kad pocnes pricat nije zadovoljna pa te navede na odgovor a zapravo sve zakomplicira. I losi su joj kriteriji, sto znaci ako sam imala 8 bodova moram pjevat za dvojku, na kraju me srusi a dvojku da ljudima koji su na pismenom imali po 13 bodova.

anita1989

pozdrav kolege..
zanima me samo kaj je najvažnije za naučit iz one knjige Država i državna uprava?? Koje dijelove obavezno trebamo znat, a koje uopće ne pitaju (ako ima takvih)?? I jel se baziraju više na knjige ili na zakone?? Počinjem to učit pa da si olakšam di mogu... Please, nek neko odg... :unsure:

blabla

Pa ne bi bas rekla da nisam znala... cim sam usla rekla mi je ooo kolegice 8 bodova, taman za prolaz, morat cete savrseno znat. i ne da me pitala svasta, nego me pitala stvari iz nauke, pa cak iz eupa (konkretno kod dobre uprave ja sam rekla sve ono sto nama pise al ona je htjela jos neka nacela koje sam kasnije nasla u skripti iz eupa). Dosta je nespretna, ne zna konkretno postavit pitanje, pa tako ne zna ni tocno sto ocekuje za odgovor, i kad pocnes pricat nije zadovoljna pa te navede na odgovor a zapravo sve zakomplicira. I losi su joj kriteriji, sto znaci ako sam imala 8 bodova moram pjevat za dvojku, na kraju me srusi a dvojku da ljudima koji su na pismenom imali po 13 bodova.
normalno da te zagnjavila kad si imala 8 bodova (minimalac, znam kak ti je, meni je tak na nauci bilo ;) 9 bodova, na usmenom me rešetala (tijana) i sve sam znala pa nisam dobila više od 2-takva je politika te katedre i protiv toga ne možemo ništa)

zadar73

Kolegice da se pročitali knjigu nastavni materijali onda bi ste tamo lijepo našli načela dobre uprave, ovako samo širite dezinformacije učeći iz razno raznih skripti

monii

Kolegice da se pročitali knjigu nastavni materijali onda bi ste tamo lijepo našli načela dobre uprave, ovako samo širite dezinformacije učeći iz razno raznih skripti
Kolega, ili kolegice, za nacela dobre uprave znam ne samo iz ovog predmeta nego i iz drugih buduci da se pojavljuje u vise kolegija, a na usmenom ih nisam nabrojala sva po redu sto uopce ne znaci da nisam procitala nastavne materijale. To sto sam rekla nisu dezinformacije nego moji dojmovi s usmenog kod prof dzinic i znam da nisam jedina koja tako misli. Ali zahvaljujem se na dobronamjernom komentaru.

zadar73

Da i ja da se ukljucim malo u ove komenatre:;))stvarno premalo vremena za toliko toga napisati,prevenstveno ne mozes sebi odvojiti ni pola minute da razmislis o pitanju...zadnje dvije minute pisem funkcionalni aspekt modernizacije uprave o kome bi trebala pisati 10 min. Otprilike i kako da napisem sve,pa sam pomijesala i strukturno- organizacijskog i malo personalnog:;))ali dobro...sta ces.;;))
za sve one koji namjeravaju polagati drz.upravu,ja sam samo uzela pitanja sa foruma i obiljezila markerom u skripti i propise sam nove skinula a one u skripti zanemarila jer nisam znala koje su promjene bile,i to si naucila,znala sam sve,osim ovo zadnje sto sam zabrljala ali stvarno zbog nedostatka vremena:;))
eto toliko od mene:;))
sretno onima koji su danas izlazili na ispit:;)))
Kolegice za funkcionalne aspekte dovoljno je minuta jer je trebalo samo nabrojati,nitko te nije tražio da pišeš eseje iza svakog nabrajanja.Treba odgovoriti točno što se traži,a ne izmišljati toplu vodu

xxxx

Kolegice za funkcionalne aspekte dovoljno je minuta jer je trebalo samo nabrojati,nitko te nije tražio da pišeš eseje iza svakog nabrajanja.Treba odgovoriti točno što se traži,a ne izmišljati toplu vodu
da kolega/ice,smatram ako je katedra nauke,sistem ocjenjivanja je isti...
ini nista ne traze puno dok trebas posati,a kad ocjenjuju onda sve zivo gledaju:;;;)))izmisljati toplu vodu???pa ja sam i mislila pisati sto se trazi,ak neznam ne pisem nista,a ni ne izmisljam toplu vodu...

zadar73

da kolega/ice,smatram ako je katedra nauke,sistem ocjenjivanja je isti...
ini nista ne traze puno dok trebas posati,a kad ocjenjuju onda sve zivo gledaju:;;;)))izmisljati toplu vodu???pa ja sam i mislila pisati sto se trazi,ak neznam ne pisem nista,a ni ne izmisljam toplu vodu...
Komplicirate previše,a jednostavno je, samo naučite i nema problema, neznam da je netko znao a pao ispit.

archi

Tko ispituje u sobi 29/I? Piše da je to kabinet prof. Đulabića, ali nisam sigurna jel on uopće ispituje?
Ponavljam pitanje.. Ako netko zna kakav je profesor na usmenom, dobro bi došao koji komentar.. Na forumu ga se malo spominje..

ida19

u sori ja zabrijo da odgovrama u temi EUP a ne Državna uprava sori ovo kaj sam napisao se odnosi za eup kod marceticke :) sori još jednom ako sam te smotao:)
ufff... dobro onda ;) i, ljudi koji su bili danas kod prof marcetic- kakvi su dojmovi, sta ispituje?? :)

suzzza

Ponavljam pitanje.. Ako netko zna kakav je profesor na usmenom, dobro bi došao koji komentar.. Na forumu ga se malo spominje..
ovako, ja čitala na pravokutniku...neki su govorili na početku kad je počeo ispitivati da je jako loš, hladan, bahat...i tako nešto...ali sad ovi zadnji postovi kažu većinom da je korektan, čak strpljiv...postavlja 3 pitanja, da priliku ako se netko zbuni i zablokira i tako...ugl nadam se da je valjda onda ok =)

ida19

načela centra vlade i načela dobre uprave?
1.-u pogledu unutarnje organizacije centra vlade vrsi se ili podjela po strucnim podrucjima, tj problemima, ili po resorima centralne uprave tako da svaka jedinica u centru pokriva jedan ili vise resora.
-prva je prikladnija za savjetodavnu funkciju, a druga za informativnu funkciju i funkciju pravcenja rada uprave
-cesto se nastoji kombinirati oba nacela tako da je centar organiziran usporedno s rasporedom ministarstava, a osobni kabinet predsjednika vlade na principu podjele po strukama tj problemima

2. medu nacelima dobre uprave EU naglasava otvorenost, participaciju, odgovornost, djelotvornost i koherentnost

sunny_kiss

jel mi može netko reći nešto u vezi neposredne provedbe zakona?
jer definicija iz zakona nije dovoljna, nego treba znati KAKO provode zakon, i kako tijela riješavaju u stvarima i pomoću kojih akata??jer nigdje to ne uspjevam naći...

ida19

jel mi može netko reći nešto u vezi neposredne provedbe zakona?
jer definicija iz zakona nije dovoljna, nego treba znati KAKO provode zakon, i kako tijela riješavaju u stvarima i pomoću kojih akata??jer nigdje to ne uspjevam naći...
a kod koga si bila na usmenom?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks