AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

fakin

Super Moderator
možeš, samo moraš pisati prijemni, par tjedana prije prijemnog na webu objave kad se piše i koja je literatura...školarina ovisi o broju upisanih...ako se ne varam lani se upisalo 50 redovnih i svi su imali besplatno i 50 izvanrednih čini mi se da su oko 7 500 kn godinu oni plaćali...

evo našao sam koja je bila literatura:

Literatura za pripremu prijemnog ispita

Koprić, I. i dr. (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet. Stranice: 19-33, 58-65
Blažević, R. (2010) Upravna znanost. Zagreb: Društveno veleučilište. Stranice: 13-17, 23-37, 39-57.
Borković, I. (2002), Upravno pravo, Narodne novine. Stranice: 357-398.

Propisi:

Ustav Republike Hrvatske, Narodne novine 85/10-pročišćeni tekst (čl. 4, 5, 14-117, 133-138, 143-146).
Zakon o Vladi Republike Hrvatske, Narodne novine 150/11
Zakon o sustavu državne uprave, Narodne novine 150/11 (čl. 1-65)
Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Narodne novine 33/01, 60/01, 106/03, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 (č. 1-9. i glave III-VII i IX-X)
Zakon o državnim službenicima, Narodne novine 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13
Zakon o općem upravnom postupku, Narodne novine 47/09
Zakon o upravnim sporovima, Narodne novine 20/10, 143/12

djubasta

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
možeš, samo moraš pisati prijemni, par tjedana prije prijemnog na webu objave kad se piše i koja je literatura...školarina ovisi o broju upisanih...ako se ne varam lani se upisalo 50 redovnih i svi su imali besplatno i 50 izvanrednih čini mi se da su oko 7 500 kn godinu oni plaćali...

evo našao sam koja je bila literatura:

Znaci diplomski 7,500? To je super jer sam negdje cula da je 10000.
Diplomski ima i redovno?
Hvala ti :)

fakin

Super Moderator
ma kakvih 10, mislim da je 7,5 bilo, ali nema više na webu kad iz nekog meni nejasnog razloga takve obavijesti odma brišu...

ako naleti netko to je upisao diplomski ovdje na temu vjerujem da će ti on iz prve ruke sve točno napisati, ali ovo što sam ja napisao je 99 % točno

banana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej pozdrav svima :D, imam pitanje dakle najvjerojatnije ce mi ostati u 9. mj za upis uljp i 2 izborna sa 3. koja ne mogu polagati prije neg sto rijesim uljp, ugl mene zanima da li cu morati cekati do veljace da mogu polagati uljp ili cu ga moci upisati i polagati odmah u 11.? aaaaaaaaaaaaaaaa unaprijed zahvalna .. uhhhh

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ej pozdrav svima :D, imam pitanje dakle najvjerojatnije ce mi ostati u 9. mj za upis uljp i 2 izborna sa 3. koja ne mogu polagati prije neg sto rijesim uljp, ugl mene zanima da li cu morati cekati do veljace da mogu polagati uljp ili cu ga moci upisati i polagati odmah u 11.? aaaaaaaaaaaaaaaa unaprijed zahvalna .. uhhhh
Moći ćeš odmah u 11 mjesecu

Lena1

Pozdrav, imam jedno pitanje, upisala sam 3 predmeta s prve godine i 7 sa druge, i sad sam ocistila prvu i krenula rjesavati drugu, zanima me u devetom mjesecu da li ce mi se racunati ovi polozeni s prve plus ovi s druge ects bodovi ili samo s druge (u smislu placanja, ako imam 30+ ectsa polozeno ne placam punu skolarinu nego samo prenesene ispite), ako me netko shvatio molila bih da mi to objasni :)

fairyr

Jel nam za upis na drugu godinu sa statusom redovitog studenta treba i 55 ects bodova i minimalno prosjek 3.5 ili samo bodovi bez obzira na prosjek?

Majaa

Bok ljudi, molim nekoga da mi pomogne oko mojih nesuglasica jer mi nitko nemoze sa sigurnoscu reci i tocno objasniti ono sto me muci,a prva sam godina..ostao bi mi jedan predmet iz 1.semestra koji nosi 7 ects bodova, sad neznam mogu li uopce prebacit taj posto je iz 1.semestra, tj.hocu li moci upisat 3.semestar jer nisam rijesila 1?

Ellsssy

Imam pitanje. Znam da kod nas na faksu izvanredni mogu studirati i upisivati iste godine neograniceni broj puta, i da ne trebaju zadovoljiti onih 35 ects-a u predhodne dvije godine, ali posto sada svi imamo studomat dvije, odnosno ova ce biti druga godina, da li je moguce da ljudima koji u predhodne dvije godine nisu stekli 35 ects-a nece dozvoliti upis? Tipa studomat da nece dati ili? Pitam to ovdje zato sto je mozda glupo pitanje za referadu, pa ako iko zna neka kaze :)

Svaki senestar mozes upisati 18-30 ects-a, ovisi da li si redovni ili izvanredni student. Ovaj predmet od 7 ces prebaciti i upisati ostale predmete iz 3. semestra dok ne popunis bodove. Jedino sto ih neces moci polagati dok god ne rijesis sve predmete iz 1. godine

Majaa

Bok ljudi, molim nekoga da mi pomogne oko mojih nesuglasica jer mi nitko nemoze sa sigurnoscu reci i tocno objasniti ono sto me muci,a prva sam godina..ostao bi mi jedan predmet iz 1.semestra koji nosi 7 ects bodova, sad neznam mogu li uopce prebacit taj posto je iz 1.semestra, tj.hocu li moci upisat 3.semestar jer nisam rijesila 1?

Ellsssy

Pa napisala sam ti komentar ispod tvog prvog posta...

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Koliko znam, upisuješ taj predmet i ostatak onih iz trećeg semestra koje ne možeš polagati dok ne riješiš taj kojeg nisi.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Imam pitanje. Znam da kod nas na faksu izvanredni mogu studirati i upisivati iste godine neograniceni broj puta, i da ne trebaju zadovoljiti onih 35 ects-a u predhodne dvije godine, ali posto sada svi imamo studomat dvije, odnosno ova ce biti druga godina, da li je moguce da ljudima koji u predhodne dvije godine nisu stekli 35 ects-a nece dozvoliti upis? Tipa studomat da nece dati ili? Pitam to ovdje zato sto je mozda glupo pitanje za referadu, pa ako iko zna neka kaze :)
To se pravilo trenutno ne primjenjuje zbog nekih specifičnih razloga. Naglasak je na trenutno. Ove godine ga vrlo vjerojatno neće primjenjivati, ali nemoj računati i na iduću.

fakin

Super Moderator
misliš zbog financijskih razloga? da se kojim slučajem ne plaća to što se ponovno upisuje vjeruj mi da bi 90 % ljudi izgubilo pravo studiranja jer se ne bi dozvolilo studiranje do vječnosti kao što je sada slučaj...

ja iskreno nemam ništa protiv toga jer ne mislim da je presudno za našu struku u roku sve završiti, nego samo kažem da je taj specifičan razlog samo novac i ništa drugo

annbruges

Kako ide to sa ponovnim upisivanje prve godine za redovne studente? kad je to moguce? placa li se onda puna cijena skolarine? jel se moraju onda upisivat i predmeti s druge godine?

kristinac

misliš zbog financijskih razloga? da se kojim slučajem ne plaća to što se ponovno upisuje vjeruj mi da bi 90 % ljudi izgubilo pravo studiranja jer se ne bi dozvolilo studiranje do vječnosti kao što je sada slučaj...

ja iskreno nemam ništa protiv toga jer ne mislim da je presudno za našu struku u roku sve završiti, nego samo kažem da je taj specifičan razlog samo novac i ništa drugo
Upravo tako, u biti ne postoji interes da se uprava profesionalizira, da je tome tako živi primjer vidim tamo gdje ja radim. Znam bolje posao od nekih koji su završili takozvane specijalističke studije i "pušu se" a kad treba odraditi neki dio posla onda traže žrtvu koja to zna i koja će odraditi to umjesto njih.

life

Pozdrav svima,
Čitam ove vaše zadnje postove i zamolila bi nekog ako mi moze potvrditi dali sam dobro shvatila.
Znači kod mene je situacija da sam na prvoj godini dala do sada samo 2 ispita i skupila 14 ETCS-a, u planu mi je u 9 mjesecu dati još dva i s time skupiti jos 16 ETCS-a.
U slučaju da ne bude tako kako sam planirala dali vrijedi to da ja mogu upisati 2 godinu s time da upišem samo onoliko predmeta iz 2 godine koliko dam iz prve (pa makar to bilo 2,3 predmeta) ili ako ne skupim 30 ETCS-a to ne vrijedi?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks