AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Sky

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav svima. zanima me jedna stvar, ako ne skupimo 50 ECTS bodova, da li onda za drugu godinu plaćamo tu razliku koja nam fali i upisujemo drugu godinu ili se to računa kao pad?

Sky

plaćaš predmete koje nisi dao/dala i predmete koje upisuješ s više godine...računa se kao pad
Znači cijena ukupno bi otrpilike bila kao da sam izvanredno upisao ako ne griješim? Btw hvala na brzom odgovru.

Sky

Da to znam, dakle najbitnije da ako želim upisati 2 godinu moram skupiti 50 ECTS-a. Hvala puno na informacijama.

fakin

Super Moderator
eh da, do nedavno je bilo 80/100 pa sam zaboravio da je poskupilo...znači godina je poskupila 1200 kn, a baš me zanima koliko je od toga uloženo u poboljšanje uvjeta studiranja...

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege,

nastavila bih ove godine studij.

Do sada sam na drugoj godini dala: obiteljsko pravo, osnove prava društava i engleski. Prekid studiranja sam imala 2012 godine.

Što se od tada promijenilo? Vidim da je opće upravno podijeljeno u dva dijela... ima li još novosti, da se znam pripremiti?

Hvala
također, 2011 sam dala zadnji ispit na 1g, ako želim nastaviti, na jesen samo upišem tih 4 predmeta sa 1g koje nisam položila i kao da ništa nije bilo?? Koliko sam shvatila 120 kn (izvanredni) x nepoloženi ects bodovi?

Iwy

ako položim sve predmete iz 3. semestra, a ostane mi građansko, dal mogu upisat sve predmete iz 5. semestra?

fakin

Super Moderator
to i mene zanima...otkad upisujemo semestar po semestar trebalo bi biti da ako damo sve iz recimo 3. semestra da možemo upisati sve iz 5. semestra, ali sanja je rekla da to ne važi nego da iako se tako upisuje ostaje ono da moraš imati 50 ectsa ukupno da bi mogao sve predmete s više godine upisati...ako ti ostane samo građansko s druge onda možeš sve predmete iz 5. semestra upisati, ako ti ostane još nešto onda možda čak i možeš sve iz 5. semestra, ali ne možeš iz 6.

Iwy

iz 6. mi je ostalo sve osim obiteljskog, jer sam išla s ciljem da položim sve iz 3. da mogu upisat sve iz 5. nadam s da će to tak funkcionirat. pa bi onda polagala predmete iz 4. semestra do upisa u 3. mj da bi mogla upisat predmete iz 6. semestra. tak sam ja to sebi zamislila, a sad se iskreno nadam da se to tak može upisivati

fakin

Super Moderator
ne može se to tako sigurno jer znam da se ove godine nije moglo...ako do 30.9. nemaš 50 ectsa ne možeš upisati cijelu iduću godinu nikako...ljudi su mislili da mogu pa su se sjebali, a i sanja je rekla da i dalje ostaje to pravilo iako se upisuje semestar po semestar...ali eto, preporučujem ti da pošalješ mail sanji s točno takvim upitom pa nam ovdje kopiraš da bude svi sigurni

fakin

Super Moderator
mislim ovo što su napravili je potpuno rekao bih čak i nezakonito, ali neću ići toliko daleko.

jer su omogućili upisivanje semestar po semestar (što je sjajna odluka), ali nisu maknuli odredbu o najmanje 50 ectsa za upis svih predmeta s više godine što je apsurd u ovakvom načinu upisivanja...a da ne kažem da je naš faks jedini koji ne da polagati ispite s više godine ako nisu položeni sve s više...

a i jedan primjer recimo...recimo da si dala sve iz 3. semestra i upišeš svih 30 bodova iz 5. semestra, ali ne možeš dati nijedan predmet dok nedaš sve iz 4. semestra, a ako daš sve iz 4. semestra do kraja veljače pa recimo nekim čudom uspiješ upisati sve iz 6. semestra onda imaš samo ljetni i jesenski rok za dati cijelu godinu + što ne možeš više odraditi vježbe i radionicu iz 5. semestra.

malo složeno, ali to je tako :D

Iwy

majko mila sva sam se sad pogubila :) istina nisam se baš interesirala kakve me to vježe i radionice čekaju, al do 9. mj će se sve rasčistiti. najbolja je opcija onda, možda, upisat manje predmeta dok ne očistim cijelu drugu. odabrati jedan modul pa da imam ta tri predmeta po 5 bodova uz građansko. ako je i to moguće :p

fakin

Super Moderator
aj samo kopiraj odgovor sanje da vidimo što će ona napisati...pa ako odgovori da nije moguće, onda je treba pitati da čemu onda upisivanje semestar po semestar ako nema nikakve koristi za studente

Iwy

Poštovana kolegice
broj upisanih ects bodova ovisi o činjenici hoćete li u rujnu upisivati
višu, odnosno 3. godinu studija ili ćete upisivati ponavljanje 2. godine
studija.

Izvanredni student za upis u višu godinu studija mora steći najmanje 50
ECTS bodova iz prethodne godine, te ima pravo upisati od najmanje 18 do
najviše 30 ECTS bodova u zimskom semestru, uz obvezan upis upisanog a
nepoloženog nastavnog sadržaja iz prethodne godine.
Izvanredni student pri upisu u višu godinu studija iznimno može upisati
predmete koje nije položio s prethodne godine studija (2 - 10 ECTS bodova)
i novih 30 ECTS bodova iz zimskog semestra više godine studija.

Pri ponavljanju godine izvanredni student upisuje predmete i pripadajuće
ECTS bodove koje nije položio iz zimskog semestra niže godine studija te
predmete i ECTS bodove iz zimskog semestra više godine studija, od
najmanje 18 do najviše 30 ECTS bodova po semestru.

eto odgovora :) dakle neće ić to kak sam si ja zamislila, a vjerovatno i ne samo ja. stvarno su mi nekak bezveze ovi upisi.. tak mi je sve nejasno.
ja bi dakle u tom slučaju mogla upisat parcijalu, ako to još postoji. ali prije toga moram skupit najmanje 31 bod?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks