AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

minnie92

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
molim vas da mi netko objasni situaciju u kojoj sam, posto mi u referadi ne odg nitko na mail.
ovako, akademske godine 2012./2013. sam presla na izvanredno studiranje i upisala sam predmete koje sam imala s prve godine (uvod, nauka i financiranje) + predmete s druge (eup, eng i obiteljsko). nazalost tada nisam nista polozila i ove akademske godine, znaci 2013./2014. sam morala upisati sve iste predmete posto nisam nijedan polozila.
sad me zanima, ako mi ostane jedan nepolozeni predmet s prve godine (zbog toga sto radim pa nisam u mogucnosti uciti kako bih inace), da li mogu u 10. mj upisati taj jedan nepolozen s prve godine i predmete s druge da ukupno bude sve 60 bodova?
znam da tako necu moci upisati sve s druge zbog tog jednog nepolozenog, ali je li to uopce moguce s obzirom na moju situaciju?
stvarno molim za odgovor, da znam uopce što da radim. puno hvala unaprijed!

martina_sk

Administrator
molim vas da mi netko objasni situaciju u kojoj sam, posto mi u referadi ne odg nitko na mail.
ovako, akademske godine 2012./2013. sam presla na izvanredno studiranje i upisala sam predmete koje sam imala s prve godine (uvod, nauka i financiranje) + predmete s druge (eup, eng i obiteljsko). nazalost tada nisam nista polozila i ove akademske godine, znaci 2013./2014. sam morala upisati sve iste predmete posto nisam nijedan polozila.
sad me zanima, ako mi ostane jedan nepolozeni predmet s prve godine (zbog toga sto radim pa nisam u mogucnosti uciti kako bih inace), da li mogu u 10. mj upisati taj jedan nepolozen s prve godine i predmete s druge da ukupno bude sve 60 bodova?
znam da tako necu moci upisati sve s druge zbog tog jednog nepolozenog, ali je li to uopce moguce s obzirom na moju situaciju?
stvarno molim za odgovor, da znam uopce što da radim. puno hvala unaprijed!
ja bih rekla da uz taj jedan kolegij možeš upisati sve s druge. bar je tako prije bilo, da ako taj jedan kolegij ima manje od 10 bodova onda možeš upisati još 60 s druge godine.

minnie92

ja bih rekla da uz taj jedan kolegij možeš upisati sve s druge. bar je tako prije bilo, da ako taj jedan kolegij ima manje od 10 bodova onda možeš upisati još 60 s druge godine.
To znam da se moze prenijeti do 10 ectsa ako upisujes cistu godinu
ali posto je moja situacija takva kakva je,ne znam da li imam pravo:(

adri01

ako prenesem u 3. godinu samo gradansko koje iznosi 6.5 ects-a, upisujem onda cistu 3 godinu sa svim predmetima? i koliko onda placam po bodu? redovan sam student

thunder

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Uvjeti za 2.godinu? Prebacivanje predmeta?

Dobar dan,
mene zanima koje uvjete moramo ispuniti u prvoj godini da bismo prosli u 2. Znaci ima li koji predmet koji je obavezan za prolaz i nemoze se prebacit u drugu godinu?

I zanima me jos kako funkcionira to prebacivanje predmeta u 2. godinu. Znam da se gleda po ECTS bodovima al koje predmete smijemo prebacit i koliko predmeta smijemo prebacit?

Hvala

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Uvjeti za 2.godinu? Prebacivanje predmeta?

Dobar dan,
mene zanima koje uvjete moramo ispuniti u prvoj godini da bismo prosli u 2. Znaci ima li koji predmet koji je obavezan za prolaz i nemoze se prebacit u drugu godinu?

I zanima me jos kako funkcionira to prebacivanje predmeta u 2. godinu. Znam da se gleda po ECTS bodovima al koje predmete smijemo prebacit i koliko predmeta smijemo prebacit?

Hvala
moraš imati 50 ECTS-a da bi mogla upisati 2.god.

prebacuješ,tj. OBAVEZNO moraš ponovno upisati one predmete s 1.god. koje nisi položila.

ispite s 2.god. NE MOŽEŠ polagati sve dok ne položiš SVE predmete s 1.godine.

P.S. pogledaj gornje postove kolegica i kolega za detaljnije informacije

pravnik5

Re: Novi pravilnik o studiju

Molim vas, moze li mi neko reci, redovna sam studentica 1. godine, ukoliko cu dati sve predmete do 9.mj, hocu li biti oslobodena placanja ili moram jos uz sve predmete koje dam, ostvariti i najmanji prosjek 3.5? Puno hvala!!

mimozica

Molim vas, moze li mi neko reci, redovna sam studentica 1. godine, ukoliko cu dati sve predmete do 9.mj, hocu li biti oslobodena placanja ili moram jos uz sve predmete koje dam, ostvariti i najmanji prosjek 3.5? Puno hvala!!
Koliko ja znam ako imaš 56 i više ECTS-a si oslobođena plaćanja.

noEvelyn

Ako sam upisala pad i skupila bodove za parcijalu ( ma i više al ne 55) da li se može nakon pada upisati parcijala?

kruska

Pozdrav!
Izvanredni sam student parcijala 1/3 god mogu li se prebacit na redovne ako ostvarim prosjek 3.5 ? I gleda li se prosjek svih ocjena do 9 mj ili samo od 1.10 .2013 do 30.9.2014?

nikolina94

e da koliko bodova treba za parcijalu(izvanredni) i kako se onda placa skolarina za drugu godinu i parcijala prve?

bihter

Re: Lista predmeta II. godine po težini i složenosti

Imam još nauku 2 za deveti mjesec iz prve godine, i to ću riješiti. E sad me zanima da li da upišem sve predmemte iz druge ili ne? Jer nebih davala novce bezveze pa da ih ne uspijem riješiti.

Lea93

Hey ljudi.
Mene zanima dali moramo imati SVE potpise da bi mogli upisati parcijalu.
U referadi su mi rekli da ne trebam, ali sada sam cula od nekih ljudi da trebam. Meni vise nista nije jasno. Ovi u referadi su retardirani, da oprostis na izrazu -.- Ako padnem sad na kraju, to ce biti radi njihovih glupih informacija koje se mijenjaju iz dana u dan -.-
Dakle, meni se reklo u VISE navrata da mi potpisi nisu bitni, da su mi samo ECTS bodovi bitni, da moram imati vise od 30. (Imati cu 42)
Koje informacije vi imate?

Zna li netko koliko bodova nam treba za.parcijalu? Unaprijed hvala :)
30 ti je minimum

nikolina94

Hey ljudi.
U referadi su mi rekli da ne trebam, ali sada sam cula od nekih ljudi da trebam. Meni vise nista nije jasno. Ovi u referadi su retardirani, da oprostis na izrazu -.- Ako padnem sad na kraju, to ce biti radi njihovih glupih informacija koje se mijenjaju iz dana u dan -.-
Dakle, meni se reklo u VISE navrata da mi potpisi nisu bitni, da su mi samo ECTS bodovi bitni, da moram imati vise od 30. (Imati cu 42)

30 ti je minimum
a kako onda ide placanje druge godine i parcijale?

martina_sk

Administrator
a kako onda ide placanje druge godine i parcijale?
plaćaš odmah pri upisu sve bodove zajedno. ako upisuješ 60 bodova onda možeš u dvije rate platiti, ako upisuješ manje od 60 onda moraš sve odjednom.

E sad me zanima da li da upišem sve predmemte iz druge ili ne?
ako si uspjela rješiti prvu godinu u roku vjerujem da ćeš i drugu, ako budeš isto tako učila :) još jedna stvar na koju treba misliti je da ako upisuješ manje od 60 bodova ne možeš plaćati u dvije rate.

mislim da ne moraš imati potpise iz onih predmeta koje nisi položila, tj koje prebacuješ u sljedeću godinu. a ako nemaš potpis iz nekog predmeta kojeg si položila to nije bitno jer je položen ispit jači od potpisa, jer prof je trebao provjeriti da li imaš potpis prije nego ti je dao ocjenu. ako ti je dao ocjenu to je to, ne treba ti potpis. a ako slučajno bude nekih problema pri upisu, platiš 150 kn po potpisu koji ti fali i to je to.

bihter

Nisam riješila prvu u roku, riješila sam 6 ispita, i ove godine još ta 3 jer me sociologija mučila pa nisam stigla ništa što sam upisala iz druge još. Ali ići ću na obiteljsko u devetom. Pa ono nebi htjela opet plaćati punu cijenu ako neću uspjet riješit neke predmete. Kako ne? Pa kada sam upisivala parcijalu druge upisala sam manje od 60 bodova i platila u dvije rate.

Lea93

mislim da ne moraš imati potpise iz onih predmeta koje nisi položila, tj koje prebacuješ u sljedeću godinu. a ako nemaš potpis iz nekog predmeta kojeg si položila to nije bitno jer je položen ispit jači od potpisa, jer prof je trebao provjeriti da li imaš potpis prije nego ti je dao ocjenu. ako ti je dao ocjenu to je to, ne treba ti potpis. a ako slučajno bude nekih problema pri upisu, platiš 150 kn po potpisu koji ti fali i to je to.
Puno hvala ^^

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks