http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/upisi/odluka_o_cijenamapitanjce,koliko se na kraju placa pad prve godine,redovna sa placanjem?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/upisi/odluka_o_cijenamapitanjce,koliko se na kraju placa pad prve godine,redovna sa placanjem?
pitala si koliko se plaća pad za redovni s plaćanjem...npr. iz prve položiš nauku, informatiku, engleski i sociologiju (znači, skupiš za parcijalu nedovoljnih 30 bodova) i ostane ti 30 bodova (ostali predmeti)...e, tih 30 bodova koji su ti ostali lijepo preračunaš u školarinu (30*100=3000 kn+300 kn upisnine). tako računaš te bodove koji su ti ostali, a ne koje si skupila...:wink5:i ja sam zbunjena,zbunjena i opet zbunjena...
ne bih ti htjela krivo reći, zato svakako najbolje bi bilo da nazoveš na faks pa se raspitaš.Jedna druga stvar ... ako jos i ove godine vrijedi kod izvanrednih da 1 godina vrijedi 2 onda bi to po principut trebalo znacit da ja ne placam predmete koji su mi u indexu jer zna njih imam prava jos jednu godinu .. vec placam samo one koje moram dodat po bolonji tj koji nisu odlusani
ne bih ti htjela krivo reći, zato svakako najbolje bi bilo da nazoveš na faks pa se raspitaš.
moje su informacije da izvanredni studenti s početkom nove akademske godine ne mogu studirati 1 kao 2 god., nego jednu platiš - jednu dobiješ. ako sam dobro shvatila ti si platila za ovu godinu i sad stvarno ne znam šta u toj situaciji, po meni bi trebala onda nadoplatiti samo tu razliku po bolonji...ali ne znam! najsigurnije ti je da pitaš na faksu.
znam samo da ako nas prebace na bolonju nismo više apsolventi jer upisujemo predmet s 1.godine (politologiju) i time nemamo pravo niti na onih 50kn po bodu već 80kn...
ma sve mi je to jako poznato i žalosno... svi smo mi u banani kad pozbrojiš neke stvari...da da.. to znam da nam se mijena status apsolventa .. ali to ne mijenja cinjenicu da sam ja te predmete platila 1 puta prosle godine i da mi to jos vrijedi ove godine ..
tako bi to u pravilu trebalo bit .. na tome su popusili mnogi sa ekonomije ..
no pitat cu u referadi kroz nekoliko dana . pa cu rec tocno sto su rekli .. palo mi je na pamet je sam se sjetila havarije oko toga prosle godine na ekonomiji . pa tko zna.. mozda upali ..
ako sve moramo platiti .. i ako kako oni kazu izjednacavaju sve sa pravom sto se tice placanja ..
pravo placa faks po semestru .. u 10 i 2 mjesecu . znaci u prijevodu na 2 rate .. a nas realno gledajuci tko j...
ma sve u svemu sto se tice placanja fakulteta ovo je sramota sto se radi ..
nisam niti ja koja ga sama placam jer radim a niti roditelji koji placaju svojoj djeci fakultete toliko dobrostojeci da mogu par tisuca kuna vise izvadit iz novcanika ..
DA i DA!Najbolje bi nam bilo da niko od nas neide na upis sve dok nam školarine ne vrate na staro..i u toj odluci bi morali bit ustrajni..Njima je ipak u interesu upisat nas po staroj cijeni nego da upišu nikoga pa da svi ostanu bez poslaJa sam uvjeren da bi to bila učinkovita metoda,samo kaj teško da se bude provela u djelu
100% učinkovito, samo kaj smo nažalost manjina!Najbolje bi nam bilo da niko od nas neide na upis sve dok nam školarine ne vrate na staro..i u toj odluci bi morali bit ustrajni..Njima je ipak u interesu upisat nas po staroj cijeni nego da upišu nikoga pa da svi ostanu bez poslaJa sam uvjeren da bi to bila učinkovita metoda,samo kaj teško da se bude provela u djelu
Mislim da je najbolje pitati tetu Sanju u referadi i da u tom slučju moraš napisati neku slatkorječivu zamolbu, obrazložiti razloge da nisi u mogućnosti odjednom uplatiti cijeli iznos školarine, pa ako ti mogu izaći u susret da platiš u dvije, tri rate.postoji li na nasem faksu mogucnost parcijalnog placanja skolarine?mozda se vec negdje spominjalo,ali ...
Ja mislim da si zbrojis sve bodove od ipita koliko su ti ostali i pomnožiš sa sto ako si redivan a ako si izvanredan onda 80 kuna + 300 kn školarine i toliko bi trebala platiti...valjda, nisam sigurna..ako sam u krivu ispravite me...Da li mi netko tko se kuži u novu školarinu napiše koliko bi ja trebala platiti ako ove godine hoću upisati čistu treću- prošle godine upisala parcijalu treće i nisam dala niti jedan ispit iz treće godine koji sam upisala (osim vježbi iz upr.post.pravo) te nisam dala jedan ispit iz druge godine koji nosi 6.5 bodova.
Da li bi platila samo razliku ispita treće godine koje nisam upisala prošle godine kad sam upisivala treću ili cijelu školarinu obzirom na nepoložene ispite?
Hvala puno!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.