AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Norid96

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ako ne uspijem ostvariti 30 ECTS bodova moram ponovno upisati prvu godinu? Jel mi se onda priznaju predmeti koje sam položio i ostajem li i dalje redovni student? Mogu li u toj situaciji upisati nešto s druge godine ili smijem li recimo već na roku u 11.mjesecu početi riješavati zaostatke, pa upisati zimski semestar druge godine onda kada se upisuje ljetni semestar druge ili postoje li takve nekakve šeme?

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ako ne uspijem ostvariti 30 ECTS bodova moram ponovno upisati prvu godinu? Jel mi se onda priznaju predmeti koje sam položio i ostajem li i dalje redovni student? Mogu li u toj situaciji upisati nešto s druge godine ili smijem li recimo već na roku u 11.mjesecu početi riješavati zaostatke, pa upisati zimski semestar druge godine onda kada se upisuje ljetni semestar druge ili postoje li takve nekakve šeme?
sve što je manje od 50ects je pad godine i ponovno upisivanje iste.
i dalje ostaješ redovni student(kao redovni možeš 2 puta upisivati istu godinu,nakon toga prelaziš u izvanredne).ne moraš polagati ono što si već položio.
sad u listopadu upisuješ zimski semestar, a u ožujku ljetni.
u studenom normalno polažeš zaostatke(bili oni iz zimskog ili ljetnog budući da si ponavljač).
dok ne položiš sve s 1.god. NE MOŽEŠ polagati ništa s 2.god.(bez obzira što ćeš sada upisivati predmete s 2.god. da ostvariš upisnu kvotu,tj. da što više platiš)

Norid96

Hvala na odgovoru :). Znači u slučaju da ne skupim 30 ECTS plaćam punu participaciju (7200kn), ali svejedno smijem upisati neke predmete iz druge. Jel se tu onda primijenjuje pravilo, da u zimski semestar akademske godine 2015/2016, ako sam recimo u ovoj akademskoj godini ostvario 18 ECTS, onda upisujem zaostatke iz prve godine ponovno + max 18 ECTS iz druge? Jasno mi je da ne mogu riješavati ništa iz druge dok ne riješim prvu kompletno.

Ellsssy

Samo kratko pitanje, izvanredni studenti i dalje mogu upisivati istu godinu koliko god puta zele, dok je god placaju i dok ne padnu 8. put, je li tako? :)

xxxy

Kolege imam pitanje jedno :) Ako mi sad iz zimskog semestra prve godine ostane jedan predmet,a iz ljetnog dva..mogu li sad upisivati cijeli zimski semestar druge godine i jos taj jedan sa prve? Ili prakticki moram upisivati dva predmeta manje iz druge jer mi politologija koja ostaje nosi 7 ectsa, a predmeti druge god. zimskog semestra nose najvise 6,5 ectsa. Pa ako netko zna.. :)

pigetic

PLAĆANJE PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA ZA REDOVITE STUDENTE
Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prilikom upisa u više godine studija u ak. god. 2013/14. i 2014/15. plaćanje participacije troškova studija redovitih studenata temelji se na:
Odluci o punoj subvenciji participacije u troškovima studija za redovite studente na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2012./13., 2013./2014. i 2014./2015 (NN 90/12)
Odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu o ujednačavanju sustava participacija u troškovima studija redovitih studenata viših godina na Sveučilištu u Zagrebu (od 11. rujna 2012.)
Pravilniku o studiju
Odluka o naknadama za usluge u akademskoj 2013/2014. godini
Pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija na preddiplomskim, diplomskim, integriranim i stručnim studijima(od 13. ožujka 2013.)
Plaćanja participacije troškova studija oslobođeni su (plaćaju samo upisninu):
1. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.
2. Studenti s utvrđenim invaliditetom višim od 60 posto, ako su u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 30 ECTS bodova.
3. Studenti koji su redovito (svake godine) ostvarili uvjete za upis više godine studija te ako u vrijeme upisa u višu godinu studija prosjek njegovih ocjena iz ispita koje je položio od početka studija iznosi najmanje 3,5 (aritmetički ili težinski prosjek – koji je u konkretnom slučaju povoljniji za studenta).
4. Student koji prima stalnu novčanu pomoć upisuje više godinu studija bez plaćanja participacije sve dok redovito ostvaruje uvjete za upis više godine studija bez obzira na prosjek ocjena.
Participaciju troškova studija prema toč. 12. Pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija na preddiplomskim, diplomskim, integriranim i stručnim studijima (od 13. ožujka 2013.) plaćaju (uvećano za upisninu):
1. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (sa stanjem zatečenom na dan 30.rujna).
2. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju participaciju školarine u iznosu od 7.200,00 kuna.

Participacija školarine za redovite studente plaća se u pravilu jednokratno prilikom upisa u zimski semestar akademske godine. Iznimno, redoviti studenti koji plaćaju maksimalni iznos participacije školarine od 7.200 kuna plaćaju participaciju školarine u dva obroka – prvi prilikom upisa u zimski semestar, a drugi prilikom upisa u ljetni semestar.

zbog ovog boldanog sam ogorčen na maksimum. Ostao mi je jedan iz zimskog i platio bi to sad bez da bi izustio ton.
ali ostala su mi i dva iz ljetnog i činjenica da to moram sada platiti iako ću položiti barem jedan od tih u 11/2mj, a ne pri upisu u ožujku(tu također ne bih imao zamjerke) me ubija u pojam. Dakle za ljetni rok imamo samo 5 rokova s tim da su 3 u 6 nabijena i dva u 9.
Kakva deformirana invalidna kvazi bolonja.

tarja30

...vezano za upise..ukoliko netko zna....naime, iz xy razloga nisam na vrijeme upisala ljetni semestar; neki dan sam išla do faksa pa su mi rekli da neka samo pratim web i čekam kad će objaviti uvjete, rokove itd! Bojim se da ću morati prvo ljetni pa zimski..pa sve to pagare..a joj:))
Tražila sam, no ništa očigledno nisu još objavili pa samo info...da li doista nisu još objavili ili sam već paranoična pa ne mogu naći pa ukoliko netko od vas nešto više zna...unaprijed zahvalna..Elvira
Nisi paranoična. Nisu ništa objavili. Ja već više od tjedan dana svaki dan gledam ( i na glavnom dijelu stranice i onom odjeljku Obavijesti stud.referade) i nema ništa. Stvarno me zanima kaj više čekaju 14.9. je već. Ne bi se čudila da su stavili obavijest na vrata.

Serafin

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Oprostite,
zna li netko kako mogu studij stavit u mirovanje (pretpostavljam da moram pisat molbu) ali koji su uvjeti, mora li bit slučaj bolesti, trudnoće ili uvažavaju i druge razloge tipa financijske prirode?
Ako netko što znam molim vas za informaciju.

Unaprijed hvala :)

Norid96

Ako idem ponavljati godinu (plaćanje pune participacije) i ostvario sam recimo 18 ECTS, znači li to da ću pri upisu akademske godine 2015./2016. upisati one predmete koji su mi ostali iz prve godine + 18 ECTS iz druge godine? Ili samo upisujem ponovno zaostatke iz prve? Hvala.

fakin

Super Moderator
moraš upisati one koji su ti postali iz prve godine, a ako želiš možeš upisati s druge najviše eto recimo tih 18 bodova ako si ih toliko ostvario...znači ono s niže godine moraš upisati, a ovo s više možeš ako želiš, ali ne moraš...

2000

Meni je bila ista situacija s 18 ostvarenih bodova.A posto redovni studenti studiraju pod punim opterećenjem,morala sam upisati predmete s druge godine da upisem punih 30 ects po semestru. Ne znam jel se sto promujenilo

nepravni

nitko još u biti ne zna ništa, ja sam prije skoro 2 tjedna bila u referadi pitati za upis 2 godine ili što i kako dalje na što mi je referentica jako bezobrazno odgovorila da će do 10.9 sve biti objavljeno na stranicama fakultata. Obavijesti nigdje još uvijek, a rok za plaćanje je sve bliži ako se ne varam.

Ellsssy

Moze li itko potvrditi da i ove godine izvanredni studenti mogu upisat istu godinu opet, nevezano uz bodove i ista, kao sto smo i predhodnih godina mogli?

fakin

Super Moderator
a kako da znamo to mi kad to ne znaju još ni u referadi jer nisu objavili ništa na webu?

strpite se, za par dana/tjedana bit će kao i svake godine sve na webu. još mogu razumjeti brucoše koji ništa ne znaju, ali da vi koji svake godine isto radite ne znate da će krajem 9. mjeseca sve biti objavljeno na webu to mi nije jasno...

Ellsssy

Mislila sam da je mozda to pitanje vec bilo ranije postavljeno pa da je netko pitao referadu. Uostalom nikada to nisu objavili na webu, objave samo nacin placanja u datume. Bilo bi uzasno da sada to promjene pa da mi koji nismo uspjeli dati ispit u 2 godine ne mozemo dalje upisivati. Nadam se da to nece mijenjati..

fakin

Super Moderator
a uostalom, imaš studomat, što ti on ponudi da možeš upisati to upisuješ, referada je zapravo samo sada radi popunjavanja forme i da referenti ne dobiju otkaze...

ono što ti ponudi studomat za upisati to možeš upisati, ono što ti ne ponudi to ne možeš, vrlo jednostavno...

ali još nisu otvorili mogućnost upisa pa pričekaj još par dana...

antonia95

Moze mi netko reci da li se i dalje moze placati skolarina u dvije rate ako si izvanredni student ? Unaprijed zahvaljujem

dina28

evo kolege cula sam se sa gospođom iz referade putem mejla,za pravilo 35 ectsa u 2 akademske godine pitala sam ju hoce li to pravilo i dalje ostati da se ne primjenjuje kao i do sada, odgovorila mi je da za sada nema informaciju da se navedeno primjenjuje, za upise mi je odg da nisu zapoceli i da ce sve biti objavljeno na stranicama faxa i da ce se provoditi tijekom druge polovice rujna :D

Gaaia

Bok, nadam se da netko može pomoći :/
Ekonomski fakultet, 1 godina preddiplomskog, skupljena 44 ects boda, za uvjet potrebno 45 ects bodova. Što upisujem? Pad godine (parcijala)? Kako to funkcionira? Možda netko zna

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks