AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Hakerica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozz, nastavljam prekinuti studij nakon par godina, pa me zanimalo (imam ispunjenu molbu) na upisnici upišem normalno iznos novca, ali nije mi jasno tamo gdje piše poziv na broj primatelja što točno tamo upišem. znam da moram novi broj za upis(četiri znamenke) ali pored toga je na stranivi prava pisalo matični broj akademskog građanina. sad me zanimalo jel da upišem jmbg ili što?

tarja30

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne,taj matični broj akademskog građanina ti je onaj broj s kojim se prijavljuješ na studomat. Taj broj upišeš.

pigetic

Znam da nam je svima to sve novo ali moram još jednom postavit pitanje jer čujem 12 različitih verzija :/
Ako mi je ostalo nekoliko predmeta s 5(odnosno 2.godine specijalističkog) onda upisujem pad godine i ponovno te predmete+plaćanje samo njih ako imam više od 30ECTS-a. To sam skužio.
-Da li se u taj zbroj ECTS-e pribrajaju i predmeti sa 4. godine koje sam ponovno upisao pri prvom upisu zimskog semestra 5. godine(primjerice Javni menadžment) ili ne?
-Da li plaćam sve odjednom jer nema više upisivanja novih predmeta ili se sad na zimu upisuje i plaća samo predmet sa prošlog zimskog semestra koji opet upisujem a diplomski+oni sa ljetnog(ako se ne polože do veljače) se upisuju i plaćaju na upisu ljetnog semestra.
To bi mi bilo logično jer je tak bilo sa ispitima iz ljetnog semestra 4.godine, a i ovako ne bi imali isti broj rokova za polaganje ljetnih ispita kao i zimskih..ali opet me zbunjuje jer je zadnja godina.
Ako ima netko da odgovori bar na jedno pitanje uljepšat će mi ne dan nego tjedan :)

fakin

Super Moderator
1. pribrajaju se svi predmeti koji su ti ostali nepoloženi iz zimskog semestra
2. sad plaćaš ono što sad upisuješ, a to su predmeti iz zimskog semestra
3. koliko sam shvatio diplomski i završni rad ne plaćaš dvaput samo jednom, a sve predmete normalno pri svakom upisu plaćaš

pigetic

Hvala ti!
U međuvremenu sam pregledavao Pravokutnik i FAQ na stranicama fakulteta.
Njihov oblik semestralnog upisivanja a nesemestralnog plaćanja mi je nevjerojatan. Možda se varam i nisam previše upućen priznajem, ali po bologni to ne bi trebalo biti tak i ne znam jel ovo samo na našem fakultetu tako ili na svima kod nas i u EU u bolonjskom sustavu.
Znači, ako imam 29 bodova upisujem pad+ plaćam sve ali semestralno(dakle i plaćanje i upisivanje).
Ako imam 45 bodova(1 zimski i 2 ljetna mi je ostalo npr) također nemam uvjet i upisujem pad, međutim, u tom slučaju upisujem semestralno predmete ALI plaćam nesemstralno tj. i ove koje prenosim sa zimskog i ove koje prenosim sa ljetnog plaćam u rujnu, iako ako npr dam taj sa ljetnog u 11mj onda ga neću morati upisivati u studomatu, jer sustav studomata ga očitava kao DANOG U ROKU.
Dakle, osiguranje od realne činjnice da studenti koji, imaju malo vremena da polože ispite sa ljetnog semestra, ih polože do idućeg upisa novog ljetnog semestra i tako ne plate lovicu koju ,prema mom shvaćanju bologne i semestralnog studiranja i upisivanja ni ne bi trebali plaćati.

fakin

Super Moderator
mislim da si u krivu barem kroz praksu, ne znam što piše u pravilniku.

ono što se upisuje u listopadu plaća se u listopadu, ono što se upisuje u ožujku plaća se u ožujku. jedina iznimka je upis prve godine gdje automatski svi upisuju max. 60 godina i onda sve plaćaju, ali isto uvijek se da mogućnost u dvije rate pa na kraju dođe na isto jer plate 30 bodova u listopadu kao prvu ratu i 30 u ožujku kroz drugu ratu.

pigetic

Nadam se i ja da sam u krivu, to bi bilo odlično..ali bojim se da nisam, barem tako izgleda sudeći prema informacijama na koje sam naletio na pravokutniku i tu na našem forumu u nekim postovima sa upisa jesen 2014 :/

EDIT: evo sad i dalje malo čitam i već sam naišao na nekoliko ovakvih postova otprije par dana-''ako imaš preko 30 ECTS-a plaćaš sve što imaš upisano od prije, a nepoloženo (neovisno iz kojeg je semestra)'' i ''ako plaćaš punu od 7200kn (to znači da imaš manje od 30 ectsa) može se plaćat u dvije rate. ostale parcijale se plaćaju odjednom. pogledaj stranice faksa i način plaćanja studenata, sve objašnjeno''.
Prestrašno.Poante nema nijedne druge osim uzmi lovu ovima koji su na ili blizu granice da ne plate.

pigetic

Ja se nadam!
Plaćao sam samo na preddipl, a otkad je studomat sam bez plaćanja tako da mi to ništa nije jasno a vidit ćemo. Ne bih se začudio da bude nesemestralno plaćanje. Ukinuli nam dekanske dok recimo na FPZG-u ne samo da ima dekanski nego navodno uvode i dodatni izvanredni rok. Tamo jednostavno kao da ne žele da im se plati.

lilo

Ovako porezni sam studij, redovno, prvi puta sam dala 26 bodova, upisala sam pad, e sada sam skupila 50 bodova koji su uvjet za višu ali ostala su mi dva predmeta, padam li u izvanredne bez obzira što sam dala uvjet a to je 50 bodova, jer time bi treći puta morala upisati dva predmeta. čitala sam na pravokutniku da se na pravu može tako i po 4 puta upisati isti predmet i ostati redovan, e sad kako je na stručnom studiju?

fakin

Super Moderator
ako imaš 50 bodova upisuješ normalno cijelu drugu (ili koja je već godina) i predmet/e koji su ti ostali.

lilo

Znači ne padam u izvanredne iako bi treći puta morala upisati isti predmet? jer 50 bodova imam. muči me status redovitog studenta, da li ga gubim

fakin

Super Moderator
kod nas je nebitno koji put upisuješ isti predmet već koji put upisuješ istu godinu. smiješ max dva puta biti ista godina ako hoćeš biti redovan student. ako treći put upisuješ istu godinu onda padašu u izvanredne, ali ti ne upisuješ treći put istu već, već prvi put višu godinu.

lilo

ajme od srca ti hvala :D ovo ne da mi je uljepšalo večer nego život, bojala sam se da neću moći treći puta upisati jedan predmet jer svašta se za bolonju pisalo i pričalo, hvala. već sam mislila da ću postati izvanredna :D

dina28

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kolege znam da je ovo vec bilo al eto cisto da potvrdim...znam da izvanredni studenti mogu studirati kolko hoce tj. da mogu upisivati istu godinu i po par puta da nije nista ograniceno, osim naravno ako padnu 8. put neki predmet, onda gube pravo studiranja, e sad me zanima tih 35 ects bodova trebalo bi se kao skupit u 2 akademske godine, ali to nije u primjeni?! u principu studiras kolko hoces dok im placas :D, zanima me jel i dalje tako? hvala :)

Sky

Pozdrav, zanima me recimo ako ja ostvarim 39 ECTS-a u prvoj godini i toliko ih upišem sa 2 i sada ako do ljetnog semsestra položim sve predmete sa 1 godine da li onda u ljetnom semsestru upisujem ostatak predmeta ili nekako drugačije to ide?

Nerea

kolege znam da je ovo vec bilo al eto cisto da potvrdim...znam da izvanredni studenti mogu studirati kolko hoce tj. da mogu upisivati istu godinu i po par puta da nije nista ograniceno, osim naravno ako padnu 8. put neki predmet, onda gube pravo studiranja, e sad me zanima tih 35 ects bodova trebalo bi se kao skupit u 2 akademske godine, ali to nije u primjeni?! u principu studiras kolko hoces dok im placas :D, zanima me jel i dalje tako? hvala :)
do sada je bilo tako. provjeri u referadi za potvrdu ili ne daj Bože novosti, pa nas obavijesti ovdje na forumu.

ELICA

...vezano za upise..ukoliko netko zna....naime, iz xy razloga nisam na vrijeme upisala ljetni semestar; neki dan sam išla do faksa pa su mi rekli da neka samo pratim web i čekam kad će objaviti uvjete, rokove itd! Bojim se da ću morati prvo ljetni pa zimski..pa sve to pagare..a joj:))
Tražila sam, no ništa očigledno nisu još objavili pa samo info...da li doista nisu još objavili ili sam već paranoična pa ne mogu naći pa ukoliko netko od vas nešto više zna...unaprijed zahvalna..Elvira

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks