to je prisila(iz Nauke)!Kad to neke druge organizacije čine, to se zove reket. Dok to čini 'vaks, onda je to školarina.Prisiljavaju te da platiš nešto što ne možeš polagati.
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
to je prisila(iz Nauke)!Kad to neke druge organizacije čine, to se zove reket. Dok to čini 'vaks, onda je to školarina.Prisiljavaju te da platiš nešto što ne možeš polagati.
Kako mislis nema klasicne parcijale?nema više klasične parcijale. moraš imati upisanih minimalno 18 ects-a, a najviše 30 ects-a u svakom semestru. 100kn za izvanredne se plaća po svakom ects bodu/predmetu.
predmete s 2. godine(bez obzira što ćeš ih upisati) ne možeš polagati sve dok ne položiš sve predmete s 1.godine.
prije smo trebali imati 31 bod da bi mogli upisati predmete s više godine studija,a sad moramo upisati najmanje 18 bodova u svakom semestru. a sve radi toga da još više zaradeKako mislis nema klasicne parcijale?
znači morali bi imati ukupno 36 boda iliti najmanje 18 u svakom semestru da bi upisali drugu godinu?prije smo trebali imati 31 bod da bi mogli upisati predmete s više godine studija,a sad moramo upisati najmanje 18 bodova u svakom semestru. a sve radi toga da još više zarade
evo na primjeru redovnih, lakse je objasniti.. redovni kolko poloze s jedne godine, bilo to 5, 20, 35 ili svih 60 bodova, tolko upisuju s druge (znaci nema vise uvjeta da treba poloziti 31 bod da bi se moglo upisati nest s vise)...znači morali bi imati ukupno 36 boda iliti najmanje 18 u svakom semestru da bi upisali drugu godinu?
hvala ti...ma mislim da neću moć imati 18 iz prvog semestra...ali iz drugog sigurno oćuevo na primjeru redovnih, lakse je objasniti.. redovni kolko poloze s jedne godine, bilo to 5, 20, 35 ili svih 60 bodova, tolko upisuju s druge (znaci nema vise uvjeta da treba poloziti 31 bod da bi se moglo upisati nest s vise)...
a sad isto to primjeni na svoj primjer. znaci ako si dala nest s prve a jesi, automatski mozes upisati i nest sa druge, ali kao izvanredna si duzna upisati minimalno 18 bodova po semestru, ako nemas tolko iz prve, moras upisati i sa druge.
ima jos vremena za prikupiti nest bodovahvala ti...ma mislim da neću moć imati 18 iz prvog semestra...ali iz drugog sigurno oću
do sada nije bilo ograničenjaej ljudi..zna li netko koliko puta vanredni studenti mogu upisati iste predmete? ima li neko ograničenje ili??
I ja imam slično pitanje (1.sam godina), trenutno imam 30 ects bodova, odnosno 6 položenih ispita, nadam se da ću sad u 9.mj još jedan il dva predmeta položit, ali u slučaju da ne položim ništa više, i imam 30 ects hoću li na 2.godini odnosno bit ću parcijala i dalje imati status redovnog studenta? i koliko moram platititi, po ects bodovima 120 kn za ta 4 predmeta šta su mi ostala, ili nešto više, cijelu godinu?
Znači, ako 10 mogu besplatno prenjeti, a 8 će mi još ostat nepoloženo, onda plaćam samo tih 8 + upisninu?imaš pravilnik o plaćanju školarine na našoj web stranici Studijskog centra za javnu upravu i javne financije
ako si izvanredni neće ništa biti. samo dođeš druge godine na upise, platiš normalno i nastavljaš gdje si stao/la.Hej kolege, da li netko zna šta se događa i kakva je procedura ako ne uspijem uplatiti (upisati) drugu godinu? Zbog niza obiteljskih (materijalnih) problema vjerojatno je da neću moći platiti upis druge godine (btw - upisala sam i platila ju prošle godine, ali ispiti nula)
koliko se sjećam od prošle godine nema povlaštene cijene za apsolventsku godinu (bio je bod mislim 50 kn), već je normalno 100 kn bod za izvanredne. ali, ako imaš jedan ispit s druge godine ni nisi apsolvent, moraju ti ostati samo ispiti s treće godine. bar ja tako mislim.da li netko zna da li postoji na upravnom studiju upis apsolventske godine i ako da koji su uvijeti za upis iste i cijena za izvanredne? ( u situaciji sam da sam sve odslušala i imam ne položen 1 ispit sa druge i 3 ispita s treće godine) .
vjerujem da plaćaš samo koliko upisuješ, tako je za izvanredne. redovni možda moraju platiti punu školarinu u tom slučaju, nisam sigurna.3. godina- izvanredni, dakle zadnja godina.. zanima me dali smo trebali sakupiti onih 30 bodova da nebi platili ponovno cijelu školarinu ili sada kada upisujemo apsolventsku plaćamo 100 kn po preostalom bodu bez obzira na to koliko smo u ovoj god uspjeli položiti???
Ali ne pise da li i dalje imam status redovnog studenta?imaš pravilnik o plaćanju školarine na našoj web stranici Studijskog centra za javnu upravu i javne financije
ako si se upisala kao brucoš prošle godine(2013.), onda i dalje ostaješ redovanAli ne pise da li i dalje imam status redovnog studenta?
izvanredni najčešće imaju pravo plaćati u dvije rate, bod je 100 kn. moraš upisati minimalno 18 bodova po semestru bez obzira na ostvareni broj bodova, nema više stare parcijale.Ako ponavljam prvu godinu i ako mi opet ostane jedan ili 2 ispita ,kako cu onda placati? izvanredni sam student
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.